Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція_5 / Лекція_5.pps
Скачиваний:
107
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
11.65 Mб
Скачать

Задайте нове ім’я для кожного файлу

Результат

копіювання

Крім того, ви можете створювати ярлики комбінацією клавіш Ctrl + Shift + F5.

Створений ярлик

Опції копіювання

Кнопкою «Дерево» ви можете вибрати каталог призначення з дерева каталогів.

Якщо ви хочете вибрати каталог на іншому диску, ви можете вказати цей диск (включаючи двокрапка ':') у діалоговому вікні перед тим, як натиснути кнопку «Дерево».

При натисканні кнопки “F2 В очередь” або відповідної клавіші вибрані файли будуть додані в список останнього відкритого диспетчера фонової пересилки. Це корисно при копіюванні кількох великих файлів один за одним, що більш ефективно, ніж паралельне копіювання їх усіх у фоновому режимі.

Опція «Копировать права доступа NTFS» дозволяє копіювати права, що задаються у файловій системі NTFS, такі як доступ на читання або на запис, а також власника файлу.

Кнопка «Параметры» розкриває блок додаткових параметрів для автоматизації поточного сеансу копіювання (за бажанням цей блок можна закріпити в розкритому стані).

Список, що випадає “Настройка перезаписи” дозволяє задати поведінку TC у разі конфлікту імен.

Нижче знаходяться опції, що дозволяють відключити попередження і повідомлення, коли Total Commander не може прочитати файл або коли файл має атрибути тільки для читання, прихований або системний.

Перейменування / Переміщення

Виберіть файли та/або каталоги, які ви хочете перейменувати або перемістити, потім натисніть F6.

Відкривається діалогове вікно, де ви можете ввести каталог

Повторне натискання клавіші F6 буде включати по черзі виділення: тільки імені файлу, імені з розширенням, всього рядка (шлях, ім'я і розширення).

За умовчанням пропонується шлях до каталогу, відкритого в іншій панелі. Якщо ви не вказуєте каталог призначення, таким вважається вихідний каталог, тобто файли будуть просто перейменовані.

Якщо ви не вказуєте маску файлу, ім'я файлу не змінюється. Крім того, ви можете вибрати каталог призначення з дерева каталогів,

Якщо ви хочете тільки перейменувати один файл, залишивши його на місці, можна замість цього натиснути Shift + F6 або клацнути лівою кнопкою миші по файлу, на якому встановлений курсор. При цьому на місці імені файлу відкриється невелике поле редагування.

Натискаємо на галочку або натискаємо Enter

Вводимо нове ім’я

Якщо виділено декілька файлів, комбінацією Shift + F6 відкривається діалогове вікно, яке дозволяє вказати символи підстановки (* і?) Для перейменування декількох файлів.