Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_KURSOVI_BUDJ_SYSTEM_2015.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
838.66 Кб
Скачать

4. Вивчення літератури і складання попереднього плану курсової роботи

Студент підбирає і вивчає літературу самостійно, орієнтуючись при цьому на рекомендований список літератури (розділ 11) та користуючись систематичними каталогами наукової, навчальної, довідкової літератури, каталогом періодичних видань читального залу бібліотеки КНЕУ, залом іноземної літератури та каталогами інших бібліотек, які розташовані за адресами: американська бібліотека (вул. Волоська 8/5, НаУКМА, корпус 4 кімната 116), бібліотека Гьоте-інституту (вул. Волоська, 12/4), бібліотека французького культурного центру (вул. Гончара, 84), Нацiональна бiблiотека iменi В. І. Вернадського (проспект 40-рiччя Жовтня, 3), Нацiональна парламентська бібліотека (вул. Грушевського, 1) та інші.

Підбираючи літературу за обраною темою курсової роботи, студент має дотримуватися певної послідовності в опрацюванні широкого кола джерел:

  • законодавчі матеріали (закони, декрети, укази, постанови, накази, інструкції тощо);

  • навчальна література (підручники, посібники);

  • наукові досягнення, які представлені в монографіях, статтях, збірниках матеріалів наукових конференцій, он-лайн конференцій, газетних та журнальних статтях експертів тощо;

  • аналітичні бюджетні матеріали, що розміщені на сайтах Верховної Ради України, Міністерства доходів і зборів України, Державної казначейської служби України, Міністерства фінансів Україні, Державної служби статистики України та інших сайтах органів управління та опубліковані в статистичних збірниках.

Вимогою до використання джерел нормативно-правового характеру є їх чинність на момент використання в останній редакції, а тому закони, постанови, кодекси, накази краще отримувати з офіційних джерел – сайтів органів державної влади та управління. Періодичні видання мають бути науковими, фаховими та актуальними (за останні 3-5 років).

Для повного розкриття теми на належному рівні студент має опрацювати значну кількість з кожної з вищезазначених груп джерел. Курсові роботи, в яких поверхово та неякісно опрацьовані літературні джерела, засновані лише на двох-трьох джерелах не можуть претендувати на високу позитивну оцінку як такі, що не розкрили обрану тему дослідження.

Для складання проекту плану курсової роботи студенту рекомендується детально ознайомитися з проблематикою обраної теми дослідження. Вирішення питань передбачених темою дослідження здійснюється через опрацювання законодавчо-нормативних документів, спеціальної наукової літератури, статистичних матеріалів, які послідовно і логічно розкривають визначену тему. На основі вивчення літератури, нормативних документів, статистичних збірників студент самостійно складає попередній розгорнутий план курсової роботи(можливо, в кількох варіантах), якийузгоджує з викладачем – науковим керівником курсової роботи.

Зразок проекту плану наведено на рисунку 2.

Складений проект плану направляється студентом керівнику курсової роботи на його електронну адресу (електронні адреси викладачів кафедри фінанси на сайті КНЕУ) для погодження. Фактом підтвердження отримання проекту плану керівником є дата отримання студентом текстового повідомлення “проект плану отримано” від керівника на електрону адресу студента протягом 2 робочих днів. Після узгодження перевірений проект плану повертається студенту для виконання курсової роботи протягом 10 календарних днів з дня його отримання на електронну пошту керівника.

Рис 2. Зразок проекту плану в текстовому повідомленні студента для подальшого узгодження з керівником змісту розділів плану курсової роботи

При цьому проект плану окремим файлом не прикріплюється до листа керівнику, а всі питання розділів проекту плану пишуться в текстовому повідомленні на електронну пошту керівника. В темі відправлення електронної пошти обов’язково вказати тему повідомлення (наприклад, проект плану з курсової роботи Коваленко Н. М., група 1), як це подано наочно на рисунку 1 зразка проекту плану курсової роботи в текстовому повідомленні студента для подальшого узгодження з керівником змісту розділів плану курсової роботи. План має містити питання, які дозволяють розкрити зміст теми, досягти мету та виконати поставлені завдання курсової роботи, давати головні напрями дослідження обраної теми, відображати логічний зв’язок між її окремими складовими частинами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]