Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Досвід круглий стіл.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
5 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ГІРНИЧИЙ КОЛЕДЖ

ДЕРЖАВНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

"КРИВОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ"

Збірник тез засідання круглого столу

РМО викладачів інформатики та комп'ютерної техніки Північного регіону м. Кривий Ріг

на тему:

"Досвід науково-дослідницької діяльності викладачів інформатики та комп'ютерної техніки"

Підготувала

керівник РМО викладачів інформатики та комп'ютерної техніки

Бряник О.В.

Кривий Ріг, 2015

Загальні положення

Збірник тез на тему: "Досвід науково-дослідницької діяльності викладачів інформатики та комп'ютерної техніки" викладачів інформатики та комп'ютерної техніки Північного регіону м. Кривий Ріг містить матеріали доповідей засідання круглого столу з актуальних проблем організації науково-дослідної роботи викладачів. Розглядаються шляхи і напрями організації науково-дослідної роботи студентів та актуальні питання їх професійної підготовки із застосування інноваційних новітніх технологій.

Засідання круглого столу відбувалося 17.12.15 року на базі Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ «Криворізький національний університет».

Організатор засідання - Палаус О.М. викладач інформатики та обчислювальної техніки Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ «Криворізький національний університет», керівник науково-дослідною роботою студентів та викладачів коледжу.

В нашому регіоні вже не раз проводились конференції та конкурси НДР з інформаційних технологій. Так в 2009 році конференція проводилась на базі Гірничого електро-механічного коледжу ДВНЗ "КНУ", потім на базі Криворізького коледжу економіки та управління ДВНЗ "КНЕУ ім. Вадима Гетьмана" в 2013 році проводилась секція «Інформаційні технології в освіті».

В 2011 році була започаткована традиція проведення окремої міської науково-практичної студентської конференції з технічного напрямку "Відкриваємо світ науки". Кожного року вона проводилась в різних ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Північного регіону м. Кривий Ріг.

Що цікаво в 2011, 2012 році секція інформаційних технологій та електроніки, ще існувала. А потім з певних причин зникла. Причини різні: 1 - мала чисельність робіт в секція (5-6 робіт), а в інших – 10-12 робіт, 2 – організатори в праві обирати напрямки секцій.

В квітні 2016 року науково-практична студентська конференція з технічного напрямку "Відкриваємо світ науки" буде проводитись на базі Гірничого електро-механічного коледжу ДВНЗ "КНУ" «Відкриваємо світ науки». Організаційний комітет конференції прийняв рішення повернути секцію "Інформаційні технології в освіті та на підприємстві". До цієї секції можуть підготувати роботи не лише викладачі інформатики, але й інформаційних технологій в економіці, викладачі систем автоматизованого проектування різних напрямів (електроніка, будівництво, гірництво та ін.).

Метою засідання круглого столу є обмін досвідом викладачів інформатики та комп'ютерної техніки: успіхи та досягнення в науковій діяльності; труднощі та проблеми при роботі зі студентами; поради та пропозиції – як досягнути успіху.

До збірника тез увійшли п'ять доповідей з власного досвіду роботи над НДР викладачів об’єднання. А саме:

  1. Палаус О.М., викладач інформатики та комп'ютерної техніки, спеціальних дисциплін, доповідь на тему: "Мій шлях до успіху (з особистого досвіду науково-дослідницької діяльності викладача) (Гірничий електро-механічний коледж ДВНЗ "КНУ");

  2. Бряник О.В., Лук'янова І.В., викладачі інформатики та комп'ютерної техніки, спеціальних дисциплін, доповідь на тему: "Наукова діяльність викладача із застосуванням інформаційних технологій" (Гірничий коледж ДВНЗ "КНУ");

  3. Пасько Л.С., викладач спеціальних дисциплін, доповідь на тему: "Організація навчально-наукової роботи зі студентами викладачів спеціальних дисциплін" (Гірничий коледж ДВНЗ "КНУ");

  4. Сербіна С.В., викладачі інформатики та комп'ютерної техніки, доповідь на тему: "Особливості вибору теми науково-дослідницької роботи" (Індустріальний коледж ДВНЗ "КНУ");

  5. Сєдухіна Т.М., викладачі інформатики та комп'ютерної техніки, доповідь на тему: "Персональний web-сайт викладача як сучасний дидактичний засіб і як платформа для науково-дослідницької роботи педагога" (Жовтоводський промисловий коледж ДНУ ім. Олеся Гончара).

Цим першим випуском збірника тез доповідей, присвячених висвітленню проблем постановки і організації науково-дослідної роботи студентів з напряму інформаційних технологій, ми відкриваємо низку таких видань і щиро запрошуємо всіх викладачів до творчої співпраці.