Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
778
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
    1. Шикування колони головних сил батальйону (роти)

Колона головних сил батальйону (роти) залежно від умов обстановки може мати різне шикування.

  1. Доданий механізованому батальйону (роті) танковий підрозділ прямує в голові колони.

  2. Доданий танковому батальйону (роті) механізований підрозділ розподіляється поміж танковими ротами (взводами) і прямує в їх похідних порядках за танками або призначається в похідну охорону.

  3. Штатна і додана артилерія, залежно від умов обстановки, може здійснювати марш:

  • у голові колони головних сил батальйону;

  • за командно-спостережним пунктом;

  • за бойовими підрозділами батальйону.

  1. Гранатометний взвод прямує за головною ротою головних сил батальйону.

  2. Протитанкове відділення роти прямує у голові колони роти.

  3. Протитанковий підрозділ батальйону прямує за головною похідною заставою або за головною ротою головних сил батальйону.

  4. Більша частина засобів підрозділу ППО, що здійснює марш у колоні батальйону, прямує ближче до голови колони головних сил, а частина з них – з головною похідною заставою.

  5. У передбаченні вступу в бій від батальйону, що діє в передовому загоні, в авангарді або в голові колони головних сил бригади (полку), може висилатися розвідувальний дозор. Якщо розвідувальний дозор не висилається, то розвідувальний взвод або підрозділ, призначений для дій у розвідувальному дозорі, здійснює марш у голові колони головних сил батальйону за командно-спостережним пунктом.

    1. Місце підрозділів матеріально-технічного і медичного забезпечення на марші

Підрозділи матеріально-технічного забезпечення здійснюють марш за колоною головних сил батальйону.

Залежно від умов обстановки і місцевості вони можуть здійснювати марш за окремим маршрутом руху.

За рішенням командира бригади (полку) вони можуть включатися до складу колони підрозділів матеріально-технічного забезпечення бригади (полку) і приєднуватися до батальйону на привалах (у районах відпочинку).

Медичний пункт батальйону прямує попереду підрозділів матеріально-технічного забезпечення, а в передбаченні вступу в бій – за підрозділами, призначеними для дій у першому ешелоні.

У батальйоні організовується замикання колони, до складу якого виділяються евакуаційні і ремонтні засоби, сили і засоби медичної служби, машини з пальним і військово-технічним майном.

  1. Організація руху на марші

Для своєчасного та організованого здійснення маршу, взводу (відділенню), який діє у складі роти, старшим командиром вказується:

  • маршрут руху (азимут напрямку руху);

  • район зосередження (рубіж) і час прибуття в нього (виходу на зазначений рубіж);

  • місце в колоні;

  • місця і час привалів, денного (нічного) відпочинку.

Батальйону, який діє в авангардіабов складі колони головних сил бригади (полку);роті(взводу), що діє в головній похідній заставі (головному дозорі);дозорному відділенню батальйонудодатково вказується вихідний пункт, пункти регулювання і час їх проходження.

Батальйону, призначеному в передовий загін,указуються:

  • напрямок дій;

  • вихідний пункт і час його проходження.

Вихідний пункт призначають на віддаленні 5...10 км від району розташування батальйону. Таке віддалення забезпечує можливість витягування похідної колони батальйону і набирання необхідної для висування швидкості.

Початком здійснення маршу підрозділу вважається час проходження вихідного пункту головою колони головних сил.

Пункти регулювання призначають через кожні 3...4 години руху (звичайно, після привалів).

Витягування колони батальйону (роти) із засобами підсилення здійснюється відповідно до розрахунку маршу в міру висування підрозділів із займаних ними районів. Завчасна побудова колони не допускається. Вихід на маршрут руху повинен здійснюватися у сформованому похідному порядку.

Витягування колон до вихідного пункту і проходження пунктів регулювання здійснюється з таким розрахунком, щоб підрозділи батальйону проходили їх головами колон у точно визначений для них час, безупинно, з установленими середніми швидкостями руху.