Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ласунка.rtf
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
720.21 Кб
Скачать

6. План маркетингової діяльності

Основне завдання даного розділу – пояснити потенційним партнерам та інвесторам свою активну позицію в плані забезпечення конкурентоспроможності продукції. Саме з погляду ринкового ціноутворення взаємовідносини між підприємством і споживачами є об’єктивною основою для формування ціни. Отже, для кондитерського підприємства "ЛАСУНКА" основними цілями ціноутворення є забезпечення максимізації прибутку і збільшення частки ринку.

Хоча кожна фірма завжди прагне встановити на свій товар високу ціну, яка повністю покриває усі її витрати на виробництво і збут, в нашому випадку, планується встановити відносно невисокі ціни з метою збільшення обсягів збуту, поліпшення позицій на ринку, прориву на нові цільові ринки, що на даному етапі спричинить отримання максимально можливого прибутку, а у майбутньому приведе до збільшення прибутків. Отже, при виході на даний ринок, ми встановили таку ціну 35 до 55 грн. за 1кг виробу і за ціною від 55 до 100 грн. за 1 кг виробу, якщо виготовлятимемо на замовлення.На даний рік наше підприємство запланувало випустити продукцію у розмірі 18250 шт.

Стимулювання збуту:

Звичайно, що ціни на наш товар на місцевому ринку ми можемо встановити меншими за рахунок зниження витрат на транспортування. Фірма планує впровадити в практику бонусні знижки, тобто знижки постійним покупцям. Це дасть можливість як збільшити оборот, так і завоювати довіру потенційних споживачів.

Реклама:

Основним елементом комунікаційної політики є реклама, основною ціллю якої є формування іміджу фірми. Зокрема за допомогою реклами поширюються знання про фірму та про послуги, які вона надає; реклама впливає на прийняття рішення про купівлю потенційними споживачами фірми; також за допомогою реклами формується позитивне ставлення до фірми, її послуг з боку суспільства. Відповідно всі заходи політики просування будуть спрямовані на досягнення цього завдання. Цільовою аудиторією для фірми „Насолода" є споживачі із доходами більшими 900 грн.

Фірмою було прийнято рішення щодо вибору засобів розповсюдження реклами:

1) газетна реклама, оскільки цей вид реклами є досить оперативним, характеризується численною аудиторією, хорошим охопленням місцевої аудиторії та доволі низькою вартістю одного контакту. Фірма вирішила подати рекламні звернення в такі періодичні видання як: газета "Яворівщина" і "Експрес" "Високий замок";Також ми помістимо назву нашої фірми на машині яка здійснює доставку продукції по місту, що дозволить рекламувати нашу продукцію.

Таблиця 5.1 Кошторис витрат на рекламу

Назва засобу масової інформації

Ціна за 1 оголошення, грн.

К-сть оголошень на місяць

К-сть оголошень на рік

Вартість за місяць, грн

Вартість за рік, грн.

Яворівщина

5 грн.

4

48

20 грн.

240 грн.

Експрес

8 грн.

2

24

16 грн.

192 грн.

Високий замок

10грн.

2

24

20 грн.

240 грн.

Загальна сума витрат на рік, грн.

-

-

-

56 грн.

672грн.

При розповсюдженні нашої продукції ми не будемо користуватись послугами посередників, для того щоб зекономити кошти.. Тому "ЛАСУНКА" в своїй діяльності використовує однорівневий канал розподілу: виробник – споживач