Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проц. документы 2010

.pdf
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
6.97 Mб
Скачать

ПОСТАНОВА про призначення дактилоскопічної експертизи

м. Київ

27.09.2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУГУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 04-14316, —

ВСТАНОВИВ:

Панчук О. В., будучи раніше судимим 6.03.2009 року Деснянським районним судом м. Києва за ст. 185 ч. 3 КК України та маючи не погашену та не зняту у встановленому законом порядку судимість, повторно, 21.03.2009 року приблизно о 2.00 годині біля буд. № 21 по вул. Сосницькій в м. Києві проник в автомобіль «Славута» д.з. АА 70-85 АЕ та з салону викрав радіостанцію «Драгон» вартістю 450 грн з антеною вартістю 100 грн, що належали Кочурги Ю. М. Після чого з місця вчинення злочину зник, чим заподіяв потерпілому Кочур Ю. М. матеріальної шкоди на загальну суму 550 грн.

Керуючись ст. 75 та 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній справі дактилоскопічну експертизу, проведення якої доручити ЕКВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

2.На розгляд експертизи поставити наступні запитання:

Чи пригодні для ідентифікації особи відбитки пальців рук, вилучені за адресою м. Київ, вул. Сосницька, 21 з автомобіля «Славута», д.з. АА 70-85 АЕ?

Якщо так, то належать вони Панчуку О. В. чи іншій особі?

3. .Для дослідження експертам (ту) направити: дактилокарту Панчук О. В., конверт з відбитками пальців рук, які були вилучені при ОМП.

4.Для ознайомлення експертам (ту) надати: по запиту експерта матеріали кримінальної справи

04-14316.

5.Копію даної постанови направити: експертам ЕКВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

451

ПОСТАНОВА про призначення фізико-технічної експертизи

м. Київ

2009 року.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 04-02908, про умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, —

ВСТАНОВИВ:

26.03.2009 року, приблизно о 23 годині 00 хвилин, в квартирі № 1 будинку № 6-а по пр-ку Бишевському в м. Києві, невстановлена слідством особа умисно нанесла гр.-ну Спиралі М. Ю. тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя потерпілого в момент його заподіяння.

Крім того, було вилучено особисті речі гр. Спіранського М. Ю. в яких останній знаходився на момент нанесення йому ножового поранення, а саме: реглан чорного кольору, джинси темно-синього кольору фірми «Мустанг» на металевих ґудзиках.

Керуючись ст. 75 та 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній справі судово-технічну експертизу, проведення якої доручити Київському міському бюро СМЕ.

2.На розгляд експертизи поставити наступні запитання:

3.Чи є на вилученій одежі пошкодження? Якщо так, то яка їх кількість та локалізація?

4.Яким предметом (знаряддям) могли бути причинені данні пошкодження?

5.Чи могли бути спричинені дані пошкодження ножами представленими на дослідження?

6.Для дослідження експертам (ту) направити: одежу гр. Спіранського М. Ю. та ножі вилучені у гр. Двірській О. В.

7.Для ознайомлення експертам (ту) надати: по запиту експерта матеріали кримінальної справи

04-02908.

8.Копію даної постанови направити: експертам Київського міського бюро СМЕ.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

452

ПОСТАНОВА про призначення стаціонарної

судово-психіатричної експертизи

м. Київ

«__»________2009 р.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 10-9840, —

ВСТАНОВИВ:

30 липня 2005 року, приблизно о 11 годині 00 хвилин, Мінін В. М., перебуваючи в квартирі № 64 по вул. Я. Вал, 21- Е, в м. Києві, таємно викрав шліфмашину РWS 7-115 фірми «BOSCH» вартістю 500 гривень, шліфмашину фірми DWT, вартістю 250 гривень, які належать Потапову Є. В., та мобільний телефон «Флай» S 288 ІМЕІ 353907001327492, червоного кольору, вартістю 500 гривень, який належить Якубу Л. В., а всього на загальну вартість 1250 гривень.

Вході досудового слідства було встановлено, що Мінін В. М. перебуває на обліку у лікаряпсихіатра, що підтверджується матеріалами медичної карти хворого.

12.09.2009 р. була призначена амбулаторна судово-психіатрична експертиза.

15.09.2009 р. амбулаторна експертна комісія Київського міського центру судово-психіатричної експертизи провела обстеження обвинуваченого Мініна В. М. та прийшла до висновку, що йому необхідне проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

В зв’язку з тим, що для встановлення об’єктивної істини по справі необхідно встановити осудність Мініна В. М., керуючись ст. 22, 76, 130, 196, 204, 205 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній кримінальній справі стаціонарну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Київському державному центру судово-психіатричних експертиз.

2.На вирішення експертам поставити наступні запитання:

чи страждає Мінін В. М. будь-яким психічним захворюванням?

якщо так, то чи міг він керувати своїми діями і розуміти їх значення в момент вчинення злочину і в теперішній час?

3.На дослідження експертам направити матеріали кримінальної справи та гр. Мініна Віталія Миколайовича.

4.Копію постанови направити до КДЦСПЕ для виконання.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

453

ПОСТАНОВА про призначення судово-хімічної експертизи

м. Київ

04 листопада 2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 10-9840, —

ВСТАНОВИВ:

Приблизно о 21.00 хвилин, 26 жовтня 2009 року, перебуваючи по вул. Павлівська, 7, в м. Києві, Вальчук С. А., був затриманий працівниками міліції, які під час огляду виявили та вилучили у нього одноразовий медичний шприц з психотропною речовиною — кустарно виготовлений препарат з ефедрину, масою в рідині 0,159 г., яку Вальчук С. А., незаконно зберігав без мети збуту.

Враховуючи, що для вирішення питання про те, що чи відноситься вилучена у Вальчука С. А. рідина до наркотичних засобів, необхідні спеціальні знання, керуючись ст. 75, 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній кримінальній справі хімічну експертизу, проведення якої доручити НДЕКЦ при Шевченківському РУ ГУ МВС України в м. Києві.

2.На вирішення експертам поставити наступні питання:

чи є подана на дослідження речовина вилучена під час проведення огляду у Вальчука С. А. за адресою: по вул. Павлівська, 7 в м. Києві — наркотичним засобом, чи психотропною речовиною?

якщо так, то яким саме та яка його маса (з урахуванням витраченого на попереднє дослідження згідно висновку спеціаліста № 3409х від 27 жовтня 2009 року, попереднього дослідження?

3.Для дослідження експертам направити одноразовий медичний шприц з рідиною жовтого кольору, яка знаходиться в поліетиленовому пакеті, кінці якого обв’язані чорною ниткою та скріплена папером з відбитками печатки НДКЦ.

4.Копію постанови направити в НДЕКЦ при Шевченківському РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

454

 

ПОСТАНОВА

 

про призначення фоноскопічної експертизи

м. Київ

10 квітня 2009

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 12-2124, порушеної за ознаками ч. 1 ст. 189 КК України, —

ВСТАНОВИВ:

1 квітня 2009 р. об 11-й годині 05 хв. на подвір’ї будинку № 15-а по вул. Б. Хмедьницького у м. Києві працівники міліції затримали гр. Чапський Р. Т., який, погрожуючи вбивством, вимагав 1000 дол. США у гр. Синюка Д. Р.

При допиті підозрюваний Чапський Р. Т. пояснив, що він у Синюка Д. Р. гроші не вимагав, а приїхав за грошима на прохання наглядно знайомого на ім’я Віктор, зі слів якого Синюк Д. Р. не повертав йому борг.

Потерпілий Синюк Д. Р. під час допиту передав магнітну касету з записами погроз вбивством і вимагання доларів США.

Беручи до уваги, що для встановлення, чи записана на магнітну плівку розмова виконана підозрюваним Чапським Р. Т., необхідні спеціальні знання у галузі криміналістики, керуючись статтями 75 та 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по цій кримінальній справі фоноскопічну експертизу, проведення якої доручити експертам-криміналістам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

2.Для вирішення експертів поставити такі запитання:

а) Чи немає на магнітній плівці, яку видав потерпілий Синіцин Д. Р., ознак монтажу чи змін, внесених під час запису чи після

нього?

б) Який дослівний зміст розмови, записаної на магнітній плівці, представленій Синюком Д. Р.? в) Чи висловлення погроз, записаних на магнітну плівку, передану Синюком Д. Р., належить підо-

зрюваному Чапському Р. Т.?

3.Для дослідження направити експертам касету з магнітною плівкою, передану потерпілим Синюку Д. Р., упаковану і опечатану печаткою № 35, касету з магнітною плівкою, на якій записана усна мова підозрюваного Чапського Р. Т., що виготовлена як зразок для експертного дослідження, упакована й опечатана печаткою № 35.

4.На прохання експертів направити для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

5.Копію цієї постанови направити експертам.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

455

ПОСТАНОВА про призначення експертизи

примірників аудіовізуальних творів

м. Київ

4 березня 2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 252925, —

ВСТАНОВИВ:

Приватний підприємець Солтис П. Р. в грудні 2009 року на пункті прокату в приміщенні ПП «Сіріус» по вул. Булгакова, в 15 м. Івано-Франківську, незаконно розповсюджував шляхом здачі в прокат неліцензійні аудіовізуальні твори, записані на компакт-дисках, без дозволу правоволодаря, чим спричинив ТзОВ «Сіріус» збитків на сум: у 40521 грн 68 коп.

Приймаючи до уваги, що для встановлення ознак контрабандності вилучених примірників творів необхідні спеціальні знання, керуючись ст. 75, 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній кримінальній справі експертизу примірників аудіовізуальних творів, проведення якої доручити експертам, ОП «Український музичний альянс».

2.Па вирішення експертам поставити наступні питання:

чи відповідають представлені на дослідження компакт-диски екземплярам законно виготовленої продукції, якщо ні, то які є розбіжності?

кому належать виключні авторські та майнові суміжні права щодо виготовлення та розповсюдження представлених на дослідження аудіовізуальних творів?

чи розповсюджувались представлені на дослідження компакт-диски згідно чинного законодав-

ства?

чи є записи на вилучених компакт-дисках творами літератури і мистецтва?

чи є надані на дослідження компакт-диски носіями інформації?

3.Для дослідження експертам направити вилучені відеокасети та надати матеріали кримінальної справи.

4.Копію постанови направити для виконання експертам ОП «Український музичний альянс».

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

456

ПОСТАНОВА про призначення судово-медичної експертизи

м. Київ

17 травня 2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 252925, —

ВСТАНОВИВ:

30.04.2009 року до ЛШМД м. Києва була доставлена Доломан Н. М. з діагнозом закрита черепномозкова травма, забій головного мозку. 1.05.2009 року в 13.50 в ЛЩМД м. Києва померла.

Керуючись ст. 75, 196 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній справі судово-медичну експертизу, проведення якої доручити експертам КМБ СМЕ.

2.На розгляд експертизи поставити наступні питання:

Які тілесні ушкодження виявлені у Доломан Н. М. на момент судово — медичного дослідження, їх локалізація та механізм спричинення?

Яке саме пошкодження стало причиною смерті Доломан Н. М.?

Чи приймала незадовго до смерті Доломан Н. М. спиртні напої, наркотичні засоби, якщо приймала, то в якому ступені алкогольного чи наркотичного сп’яніння вона знаходилась?

Чи відповідає давність, спричинених тілесних ушкоджень Доломан Н. М. строку, вказаному в постанові?

Яка причина смерті Доломан Н. М.?

Яка ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, спричинених Доломан Н. М.?

Чи могли бути отримані тілесні ушкодження Доломан Н. М. внаслідок падіння та удару о деревяну плоску поверхню?

Чи могли бути спричинені тілесні ушкодження Доломан Н. М. внаслідок падіння з висоти людського зросту та удару об тверді предмети?

Чи існує причинний зв’язок між отриманими тілесними ушкодженнями та смертю Доломан Н. М.?

Який час отримання тілесних ушкоджень у Доломан Н. М., внаслідок яких настала смерть останньої?

Чи страждала потерпіла Доломан Н. М. якими-небудь хронічними захворюваннями, від яких могла б наступити її смерть, та які б ускладнювали процес лікування?

Для дослідження експертам направити труп Доломан Н. М.

3.Для ознайомлення експертам надати при необхідності матеріали кримінальної справи.

4.Копію даної постанови направити експертам КМБ СМЕ.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

457

ПОСТАНОВА про призначення судово-наркологічної експертизи

м. Київ

13 лютого 2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 252925, —

ВСТАНОВИВ:

19.01.2009 року приблизно о 19.00 год. Тітаренко Віктор Борисович, 12.09.1980 року народження, надав приміщення своєї квартири, яка розташована за адресою: м. Київ пров. К. Маркса, 10А, кв. 52, для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів Червонюку Сергію Михайловичу, 1980 року народження, Яковенку Андрію Миколайовичу, 1972 року народження, Березовському Євгену Віталійовичу,

Також, 19.01.2009 року приблизно о 20.10 год. працівниками міліції під час огляду приміщення квартири Тітаренка Віктора Борисовича, 12.09.1980 року народження, яка розташована за адресою: м. Київ пров. К. Маркса, 10А, кв. 52, було виявлено та вилучено наркотичні засоби, які він зберігав без мети збуту. Згідно висновку спеціаліста НД ЕКЦ № 115 від 20.01.2009 року надана на дослідження наркотична речовина, вилучена у Тіторенка В. Б. являється особливо небезпечними наркотичними засобами, обіг яких заборонено: макова солома масою 330 г у висушеному стані, концентрат з макової соломи масою 0,719 г у перерахунку на суху речовину, опій ацетильований масою 0,3412 г у перерахунку на суху речовину.

По даним фактам СВ Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві була порушено кримінальну справу № 252925 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 317 та ч. 2 ст. 309 КК України,

На основі вищевикладеного, керуючись ст. 75, 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по цій справі судово-наркологічну експертизу, проведення якої доручити експертам ВОНД «Соціотерапія».

2.На вирішення експертизи поставити такі запитання :

-чи виявляє Тітаренко Віктор Борисович ознаки наркоманії?

-якщо так, то чи потребує він примусового лікування?

-чи не протипоказане йому примусове лікування від наркоманії?

3.Для дослідження експертизи направити Тітаренка Віктора Борисовича.

4.Для ознайомлення експертизи направити матеріали кримінальної справи № 52925

5.Копію цієї постанови направити в наркологічний диспансер в м. Києві «Соціотерапія»

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

458

 

ПОСТАНОВА

 

про призначення імунологічної експертизи

м. Київ

4 квітня 2009 року.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов І. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 04-02933, про умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, —

ВСТАНОВИВ:

26.03.2009 року, приблизно о 23 годині 00 хвилин, в квартирі № 1 будинку 6-а по вул. Б. Хмельницького в м. Києві, невстановлена слідством особа умисно нанесла гр.-ну Спиранському М. Ю. тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя потерпілого в момент його заподіяння.

В ході досудового слідства у гр. Двірська О. В. було вилучено 8 ножів. Керуючись ст. 75 та 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

1.Призначити по даній справі судово-імунологічну експертизу, проведення якої доручити Київському міському бюро СМЕ.

2.На розгляд експертизи поставити наступні запитання :

Чи є на представлених ножах плями крові?

Якщо так, то це кров людини чи тварини?

Чи належить кров виявлена на ножах, вилучених у гр. Двірська О. В. — Спіранському М. Ю., чи іншим особам?

3.Для дослідження експертам (ту) направити ножі вилучені у гр. Двірська О. В. та медичну картку хвороби № 8998 гр. Спіранського Миколи Юрійовича, 1978 р.н.

4.Для ознайомлення експертам (ту) надати :по запиту експерта матеріали кримінальної справи

03-02908.

5.Копію даної постанови направити експертам Київського міського бюро СМЕ.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

 

ГУ МВС України в м. Києві

О. Г. Іванов

459

ПОСТАНОВА про призначення комісійної судово-медичної експертизи

м. Київ

19 жовтня 2009 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., розглянувши матеріали кримінальної справи № 04-07371, —

ВСТАНОВИВ:

Космос Д. Є., 12.07.2004 року приблизно о 20 годині 00 хвилин, знаходячись біля будинку №7 по вул. Бойченковм. Києві, випадковозустрівсязШупіковаВ. В., якийзапропонувавпройтизавказанийбудинок.

Коли Шупіков В. В. та Космос Д. Є. відійшли за будинок № 7 по вул. Бойченко в м. Києві, останній на ґрунті особистих неприязних стосунків, наніс один удар кулаком в область голови та один удар

вобласть живота, від яких потерпілий впав на землю.

Вподальшому, Космосн Д. Є. наніс декілька ударів ногами по різним частинам тіла та голови гр. Шупікову В. В., внаслідок чого потерпілому були заподіяні наступні тілесні ушкодження: садно, крововилив з надривами — в області губ, крововиливи в області лівого ока, лівої виличної області, лівої вушної раковини (з надривом її), в лобній області справа; крововилив м’яких тканин в лобно-тім’яно- скроневій області справа з частковим поширенням на скронево-потиличну область (включаючи зону післяопераційної рани), лівої скроневої області; гостра субдуральна гематома над правою півкулею мозку об’ємом до 250 куб.см. (видалена під час оперативного втручання 13.07.2004 р.), виявлення при судовомедичному дослідженні під твердою мозковою оболонкою над правою півкулею мозку до 90 куб.см. крові; осередково-дисфузний субарахноідальний крововилив, кров в бокових шлуночках мозку.

Згідно висновку судово-медичної експертизи № 146/1955/2 від 08.09.2004 року весь вищеописаний комплекс ушкоджень в області голови, який обумовив формування черепно-мозкової травми і смерть потерпілого — має ознаки тяжких тілесних пошкоджень по критерію небезпечності для життя.

СмертьШупіковаВ. В. наступилаврезультатізакритоїчерепно-мозковоїтравмиувигляді: пошкодження шкіряних покровів і м’яких тканин голови, крововиливи під оболонки і в шлуночки головного мозку, які обу- мовилирозвитокнабряку-набуханняголовногомозкуівторинногохарактерукрововиливіввтканинимозку.

Вподальшому, Космос Д. Є. з місця скоєння злочину зник, залишивши потерпілого Шупікову В. В. в безпорадному стані.

15.07.2004 року Шупіков В. В. від отриманих тілесних ушкоджень в КЛШМД помер. Керуючись ст. 75, 196 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

Призначити по даній кримінальній справі комісійну судово-медичну експертизу, проведення якої доручити експертам КОБ СМЕ.

На розгляд експертизи поставити наступні питання:

1.Які тілесні ушкодження виявлені у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години 20 хвилин, їх локалізація та механізм спричинення?

2.Який стан здоров’я був у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години 20 хвилин?

3.Чи міг Шупіков В. В. самостійно пересуватися із тілесними ушкодженнями, виявленими у Шупіка В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години 20 хвилин? Якщо так, то який час?

4.Який ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, виявлених у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години 20 хвилин?

5.Чи могли бути спричинені тілесні ушкодження, виявлені у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години 20 хвилин, внаслідок ударів руками, ногами або іншими предметами?

6.Чи могли бути спричинені тілесні ушкодження, виявлені у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 12.07.2004 року з 20 години 50 хвилин до 21 години20 хвилин, внаслідокпадіннязвисотилюдськогозростутаконтактузтвердоюповерхнею?

7.Які тілесні ушкодження виявлені у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 13.07.2004 року з 00 години 50 хвилин до 01 години 20 хвилин, їх локалізація та механізм спричинення?

8.Який стан здоров’я був у Шупікова В. В. на момент його огляду лікарями бригади швидкої допомоги та у відділенні нейрохірургії 13.07.2004 року з 00 години 50 хвилин до 01 години 20 хвилин?

460