Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вариант 31 / курсак прилипко Сидоренко.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
471.43 Кб
Скачать

8 Розрахунок навантаження панелі випрямлячів пвп-ецк

Метою даного розрахунку є визначення режиму експлуатації зарядного пристрою ВП1 типу УЗАТ-24-30 і перетворювача-випрямляча ПП типу ПВП-1на підставі розрахунку навантаження випрямлячі (п. 7).

  1. Струм Ін, що споживається релейними схемами ЕЦ:

(35)

де Ісп - середньодобовий струм, що споживається реле поста ЕЦ у нормальному режимі в розрахунку на одну стрілку, Ісп = 0.35 А.

Підставивши ці дані, отримаємо:

Ін=0.35 ∙ 52 = 18,2 А.

2) Струм Ірп, що споживається реле живлячих панелей, визначається в цілому на ЕПУ і складає 1 А.

3) Струм, що споживається акумуляторною батареєю при різних режимах її заряду:

– у режимі постійного підзаряду струм визначається:

(36)

Іпз = 0.0015 ∙ Qн,

де Qн - номінальна ємність акумуляторної батареї,

Іпз=0.0015 ∙ 880=1,32 А.

- у режимі форсованого заряду зарядний струм батареї дорівнює:

(37)

де N - індекс акумуляторної батареї, N=40.

Підставивши ці дані, отримаємо:

Із=3·40=120А.

Далі обчислимо струм випрямлячів Івп у режимі постійного підзаряду батареї:

(38)

Івп =18,2 + 1 + 1,32 = 20,52 А.

У режимі форсованого заряду струм випрямлячів Івз дорівнює:

(39)

Івз = 18,2 + 1 + 120 = 139,2 А.

Виходячи з розрахунків для постійного підзаряду необхідно використовувати ВП1 з ПП, а для форсованого заряду необхідно обмежити струм з 66.45 Адо120 А. В результаті розрахунків необхідно використовувати одну панель ПВП-ЭЦК.

9 Креслення електроживлячої установки

Структурна схема установки електроживлення ЕЦ виконують на основі розрахунків та комплектації її живлячими панелями обраного типу.

Структурна схема живлячої установки відповідної системи ЕЦ одержана на результатах розрахунку приведена в додатку А.

Структурна схема вказана в однонитковому зображенні. Провідність електричних кіл міжпанельних з’єднань та навантажень позначені на схемі числом штрихів на них.

На схемі живлення фідерів поступає на щиток вхідної панелі ЩВП-73 до якої також підключається обрана акумуляторна батарея СКэ-40, а ДГА підключається напряму до вхідної панелі ПВ-ЭЦК. До шини живлення від фідерів, або ДГА живляться з панелі ПВ-ЭЦК панелі ПР-ЭЦК, панель випрямлення та перетворення ПВП-ЭЦК, панель стрілочна для живлення стрілочних електроприводів постійного струму - ПСПН-ЭЦК3, до якої додатково підключені електрообігрів стрілочних приводів та живлення трансформаторів рейкових кіл.

Список використаних джерел

1 Дмитриев В.Р. и др. Электропитание устройств железнодорожной автоматики, телемеханики и связи.- М.: Транспорт, 1983.

2 Коган Д.А. и др. Аппаратура электропитания железнодорожной автоматики. М.: Транспорт, 1987.

3 Бойник А. Б., Панченко С. В. Методические указания к курсовому проекту «Проектирование электропитающих устройств маршрутно-релейной централизации» для студентов факультета АТС специализации 21. 02. 01. - Харьков: ХИИТ, 1993.

Вступ

Для систем автоматики та телемеханіки на залізничному транспорті надзвичайно важлива необхідність безперебійного електроживлення , тому що стабільність електроживлення залежить функціонування залізничного транспорту в цілому.

В зв’язку з цим розроблені спеціальні пристрої електропостачання . Їх принципи направлені на те, щоб споживач електроенергії не залишався без неї при можливій аварії ліній електропередач , в крайньому разі щоб це не приводило до небезпечних відмов.

Дана розрахунково-графічна робота присвячена проектуванню електроживлячої установки для станції, обладнаної системою маршрутно-релейної централізації.

Характеристика реконструйованої станції приведені у вхідному завданні, за яким дана станція розміщена на дільниці з автономною тягою, а значить використовувалися рейкові кола 50 Гц, має 67 стрілок 3 з яких можуть передаватися на місцеве керування, в яких використовуються двигуни постійного струму. На станції функціонують маршрутні покажчики та відповідна кількість світлофорів, використовуються системи електрообігріву та пневмоочистки стрілок.

А саме за результатами розрахунків обрані відповідні живлячі панелі, їх кількість, розраховане розподілення навантажень електроживлячих панелей. На основі обраних панелей спроектований графічний додаток в якому зображені принципові схеми панелей, вказане їх живлення та з’єднання один з одним.

Зміст

Вступ

1 Характеристика вибраної системи електроживлення

2 Комплектація щитової установки панелями живлення

Соседние файлы в папке вариант 31