Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методчка з практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
75.26 Кб
Скачать

7. Зміст програми практики

Тема 1: Загальна характеристика підприємства та організація бухгалтерського обліку.

Ознайомлення із структурою управління підприємства, особливостями організації і технології виробництва. Організація економічної служби підприємства, функції кожного підрозділу бухгалтерії, облікових груп, основні принципи побудови обліку, облікова політика підприємства.

Тема 2: Облік необоротних активів підприємства.

Документальне оформлення й організація обліку основних засобів. Скласти акт прийому-передачі при надходженні і вибутті основних засобів, акт ліквідації, накладну (акт) на внутрішнє переміщення. Вивчити класифікацію, аналітичний і синтетичний облік основних засобів, порядок ведення інвентарних карток основних засобів. Ознайомитися з порядком проведення ремонтів основних засобів, нарахування амортизації, її відбиток в обліку. Скласти бухгалтерські проводки, вивчити регістри обліку. Ознайомитися з організацією обліку інших малоцінних необоротних активів. Вивчити порядок переоцінки основних засобів.

Вивчити особливості обліку нематеріальних активів підприємства.

Тема 3: Облік запасів підприємства.

Вивчити класифікацію запасів підприємства, формування початкової вартості в момент придбання, особливості обліку транспортно-заготівельних витрат та їх включення у вартість запасів. Організація складського господарства, документальне оформлення надходження запасів на склад, зіставлення складського обліку і бухгалтерського. Укладання первинних документів по руху запасів, матеріального звіту комірника. Оцінка собівартості запасів, що вибули. Вивчити особливості обліку малоцінних і швидкозношуваних предметів. Відображення операцій на рахунках обліку, заповнення облікових регістрів. Автоматизація складського обліку.

Тема 4: Облік праці і її оплати.

Ознайомитися з порядком прийому і звільнення працівників підприємства у відділі кадрів, системою оплати праці на підприємстві. Вивчити організацію табельного обліку, оформлення документації з обліку виробітки, відпрацьованого часу, оплати простоїв, виправлення браку. Вивчити угруповання даних первинного обліку, порядок нарахування заробітної плати й утримань із неї, відображення витрат на оплату праці в регістрах обліку. Нарахувати зарплату за час відпустки, допомогу по тимчасовій непрацездатності. Зробити нарахування на фонд оплати праці. Скласти бухгалтерські проводки по всім операціях.

Тема 5: Облік коштів і розрахунків.

Вивчити порядок організації касових операцій, документальне оформлення надходження і видачі коштів, заповнити прибуткові й видаткові касові ордери, чек на одержання готівки в банку, оголошення на внесок готівкою, скласти звіт касира. Вивчити облік руху коштів на рахунках у банку, обробити виписку банку. Скласти бухгалтерські проводки, заповнити облікові регістри.

Ознайомитися з організацією розрахунків із постачальниками і підрядниками, по авансах виданих, із відображенням розрахунків в обліку, контролем за виконанням договірних зобов'язань. Ознайомитися з організацією розрахунків із покупцями і замовниками, по авансах отриманих. Вивчити розрахунки з підзвітними особами, по відшкодуванню матеріального збитку, з іншими дебіторами і кредиторами.

Ознайомитися з порядком одержання і погашення кредитів, нарахуванням відсотків по ним.