Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
257.95 Кб
Скачать

71. Робочий аркуш в Excel, робота з аркушами (додавання, видалення, перейменування тощо).

Робоча книга Excel може містити до 225 робочіх листів, а кожний лист може складитись з 16384 рядків і 256 стовбців.

Назви аркушів розміщені на ярличках унизу кожного робочо­го аркуша.

У новому файлі містяться три робочі аркуші, але за бажанням їхню кількість можна змінювати (додавати нові аркуші або вида­ляти непотрібні).

Для додавання можна:

• натиснути правою кнопкою мишки на ярличок аркуша, лі­воруч від якого потрібно вставити новий аркуш, вибрати пункт Лист Microsoft Excel і натиснути кнопку Ok.

Для перейменування аркуша можна на ярличку аркуша:

• двічі натиснути на ліву кнопку мишки, увести нове ім'я і Enter.

Для переміщення / копіювання поточного аркуша можна:

• захопити лівою кнопкою мишки ярличок аркуша і перетягти його на нове місце — відбудеться переміщення.

Якщо потрібно копіювати аркуш, то при перетягуванні треба утримувати клавішу CTRL, а в двох останніх випадках позначити мишкою покажчик Создавать копию і натиснути Ok.

Для видалення аркуша можна:

• натиснути на праву кнопку мишки, з динамічного меню ви­брати пункт Удалить.

72. Склад апаратної частини пк.

Цетральний мікропроцесор - це основний засіб Пк. Він виконує програму, яка зберігається у внутрішній пам’яті, керує роботою всіх інших засобів і виконує різноманітні операції над даними.

Внутрішня пам’ять Пк складається з оперативно запам’ятовуючого пристрою (ОЗП чи RAM ) і постійного запам’ятовуючого пристрою ( ПЗП чи ROM ). В ОЗП різноманітна інформація може неодноразово записуватися і зчитуватися. В ПЗП інформація може неодноразово зчитуватися але записується, зазвичай, при його виробництві.

Зовнішня пам’ять, як правило, призначена для довгострокового зберігання програм і даних. Інформація на пристроях зовнішньої пам’яті зберігається при включенні ПК. Об’єм ЗП значно більший ніж об’єм ВП. Хоча вона значно поступається ВП за швидкістю записування і зчитування інформації.

Всі прилади вводу-виводу можна згрупувати в такі дві групи: стандартні, нестандартні.

До стандартних відносимо Дисплей і Клавіатуру. До нестандартних - Магнітні і Оптичні накопичувачі, Принтер, Сканер, Модем.

Дисплей необхідний для відображення інформації на екрані електронно-променевої трубки. В графічному режимі на екран виводяться будь-які зображення, елементи зображення яких є точки (пікселі).

Клавіатура призначена для вводу в ПК різноманітних символів (літер, цифр), а також для керування роботою ПК.

Прилади друку можна поділити на дві групи: принтери (матричні, струйні, лазерні) і плотери. Призначення сканеру полягає у роботі із готовим зображенням(зміна, додавання, виправлення, збільшення та ін ). Модем - пристрій, що забезпечує зв’язок між Пк і Серверами, мережою Internet та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]