Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Стратегія розвитку Любеча.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
225.28 Кб
Скачать

4) Створення умов для розвитку смт Любеч

Пріоритетний напрям - розширення фінансово-економічних можливостей селищної громади.

Зміцнення матеріальної бази органів місцевого самоврядування буде здійснюватися шляхом:

  • завершення процесу розмежування об'єктів державної та комунальної власності;

  • розмежування земель, що перебувають у державній власності, та таких, що передані до комунальної власності;

  • продаж земель чи здача в оренду під реалізацію пріоритетних інвестиційних проектів;

  • удосконалення механізму сплати місцевих податків і зборів.

Пріоритетний напрям - узгодження діяльності райдержадміністрації та сільської ради щодо розвитку  смт Любеч.

Обсяг державних витрат у соціальній сфері спрямовуватиметься на забезпечення реалізації права населення на освіту, охорону здоров'я і соціальний захист.

Законодавчою базою для запровадження механізму зменшення диспропорції у соціально-економічній сфері є Закон України "Про стимулювання розвитку регіонів".

Реалізація зазначеного Закону дасть можливість: забезпечити державне стимулювання розвитку селищної громади шляхом розроблення та виконання відповідних програм і надання цільової підтримки для розвитку виробничої та соціальної інфраструктури, формування інфраструктури підприємництва, розвитку  соціально-культурної сфери та охорони довкілля.

6. Механізм реалізації Стратегії

Організаційне забезпечення реалізації Стратегії

Реалізація Стратегії здійснюватиметься на основі відповідного щорічного плану заходів, який затверджуватиметься рішенням сільради смт Любеч.

Реалізація цільових програм розвитку смт Любеч

Забезпечення реалізації окремих пріоритетних напрямків Стратегії можливе за рахунок реалізації цільових програм розвитку смт Любеч та сфер економічної діяльності, які будуть спрямовані на цільове розв'язання системних проблем.

Стратегія розвитку селища та програма економічного та соціального  розвитку

Головні завдання Стратегії будуть основою при розробці щорічних програм економічного і соціального розвитку селища.

У рамках виконання щорічних програм економічного і соціального розвитку будуть реалізовуватись інвестиційні проекти, що спрямовані на забезпечення динамічного соціально-економічного розвитку  смт Любеч.

Фінансове забезпечення реалізації Стратегії

Виконання завдань та реалізація пріоритетних напрямів Стратегії буде здійснюватися за рахунок коштів Державного та місцевого бюджетів, а також  інших джерел фінансування.

Для виконання (фінансування) завдань Стратегії райдержадміністрація та  селищна рада смт Любеч розроблятимуть відповідні цільові програми та заходи, в яких у межах бюджетних призначень передбачатимуться обсяги фінансування, що є підставою для врахування їх у місцевому бюджеті на відповідний рік.

Фінансування заходів з реалізації Стратегії здійснюватиметься також за рахунок коштів інвесторів, які залучаються для реалізації конкретних інвестиційних проектів та виконання програм, міжнародних фінансових організацій, інших джерел. Пріоритетним є формування фінансових джерел на основі державно-приватного партнерства.