Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
столбики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
354.82 Кб
Скачать

18. Туристична Франція

Французька Республіка - одна із провідних туристичних країн світу. Географічне і геотуристичне положення країни надзвичайно вигідне. Франція займає західну частину континентальної Європи та острів Корсика, володіє надзвичайною природною різноманітністю, багатою культурною спадщиною, давніми традиціями гостинності і знаходиться фактично у центрі одного з найбільших світових туристичних ринків - європейського. Пляжно-купальний сезон на популярних приморських курортах північно-західного узбережжя Франції триває з червня до вересня, середземноморського узбережжя із травня до листопада.

"Різноманітна" – ключове слово для характеристики Франції туристичної і підтвердженням цьому є розмаїття природних і культурних ландшафтів, традицій і діалектів, багатство культурної спадщини - 40 тис. культурних пам'яток (із них більше 30 об'єктів занесені до Світової спадщини ЮНЕСКО), у тому числі - 10 тис. замків, абатств і садиб, 6 тис. музеїв, де зберігаються найкращі твори мистецтва, історичні пам'ятники видатним діячам Франції, які охороняють традиції і спокій минувшини, пізнавальні маршрути і тематичні парки, де використовуються сучасні мультимедійні системи. Природна і культурна різноманітність та привабливість Франції підтверджується незмінним інтересом туристів - країна утримує європейське і світове лідерство за обсягом міжнародних прибуттів до країни. Найбільш популярним є пляжно-купальний відпочинок на Середземномор'ї й Атлантичному узбережжі та гірський туризм в Альпах і Піренеях. Традиційним для країни є оздоровчо-лікувальний туризм із використанням мінеральних вод і клімато-терапевтичних властивостей гірських і приморських ландшафтів. Велику кількість поціновувачів знаходить пізнавальний туризм на основі культурної спадщини та природних національних парків. Незмінним успіхом користується гастрономічний туризм, який зародився у Франції і розвивається сьогодні, зберігаючи і використовуючи традиції виноробства та національної кухні. Не останнє місце у системі туристичних цінностей займають походи магазинами у країні. Франція однією з перших почала розвивати сільський туризм і європейські туристи із здивуванням зрозуміли, що спокій французьких виноградників є найкращим відпочинком. На іншому полюсі - розважальний туризм, який опирається на технології і пропонує феєричні шоу, яскраве життя, повне азарту і пригод. Територія всієї країни, кожен округ і кантон вміло розрекламовані й освоєні туристами. Та найбільш популярними туристичними центрами стали Париж, "візитівками" якого є Нотр-Дам-де-Парі, Ейфелева вежа, Лувр, Монмартр, Єлисейські поля, центр мистецтв Жоржа Помпіду, "Блошиний ринок" в Сент-Уені, які очолюють "топ-20" найбільш відвідуваних туристичних об'єктів Франції, а також Версаль, Реймс, замки у долині Луари, тематичний парк ЄвроДіснейленд, національний парк Сен-Клу, які щороку відвідують мільйони туристів.

Лазурний берег (Французька Рив'єра) на південному сході Франції на кордоні з Італією відомий престижними курортами: Канни, Грасс, Ніцца, Вільфранш, Больє, Менгоні, Антіб (рис. 2. 12). Французька Рив'єра - місце проведення фестивалів і карнавалів. Лазурний берег володіє всім необхідним для організації повноцінного відпочинку: розвинена мережа автострад, автомобільних і залізних доріг пов'язує його із усіма найбільшими містами Франції та Європи; міжнародний аеропорт у Ніцці обслуговує до 7 млн пасажирів на рік; готельне господарство складається в основному із готелів класу люкс. Французькі Альпи – найбільша у світі область для гірськолижного відпочинку, це справжня держава в державі, де прокладено більше 4 000 гірськолижних трас і працює більше 2 500 підйомників.

  1. Предм і задачі курсу ТК

  2. Поняття світового господарства

  3. структура і динаміка розвитку світового господ.

  4. основні показники розвитку нац.. єконом.

  5. класифікація країн: площ. Числ. Форм правл…

  6. Основні риси економіки розвинутих країн

  7. економічні проблеми країн з пер. Економ.

  8. Основні риси країн що розвиваються

  9. міжнародна регіональна інтеграція та її рівні

  10. суть поняття глоб та її прояви

  11. Регіоналізація

  12. Роль міжнародних організ у світових економічних процесах

  13. співробітництво Укр з країнами ЕС

  14. Економіка Європи

  15. західний регіон

  16. східний регіон

  17. Місце Франціі у світовій економіці

  18. туристична Франція

  19. Загальна характеристика соц.-єкон розв Італіі

  20. Туристичні райони і центри італіі

  21. Сучасний стан економ ВБ

  22. историко – культурний ресурс ВБ

  23. Місце Німеччини у світ економіці

  24. галузева структура й динаміка нац. Економ Німеччини.

  25. німеччина туристична

  26. Місце Росії в світ економіці

  27. Туристичні Ресурси Росії

  28. Сучасний стан і загальна характеристика Країн Азіатсько-Тихоокеанск. Рег. Регіони Азії

  29. Нові індустр. Країни Азіі

  30. Галузева структура економіки Японії

  31. місце Японії у світ. Економіці

  32. Особливості соц.-ек Індії

  33. Пам. Культ Індії

  34. місце КНР в сві ек

  35. Галузева і тер ритор структ економіки Китаю

  36. Туристичний потенціал Китаю

  37. Особливості регіон і соц-ек структури країн Півн Америки

  38. Фактори економічого розвитку і ек США

  39. тур США

  40. Особливості розвитку Канади

  41. Турист Канад

  42. загальна економічна характеристика країн Латинської Амер.

  43. Нові індустріальні країни ЛА

  44. Місце Мексики у світ економіці

  45. Турист Мексика

  46. Африка економ.

  47. Африка тур.

  48. Місце ЮАР в економ

  49. Австралія і океанія.