Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
менеджмент предприятия 3.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
233.47 Кб
Скачать

Тема 63. Стратегічний аналіз середовища підприємства

Основні підходи до розуміння середовища організації. Характеристика чинників, що визначають загальний стан середовища. Вплив нестабільності середовища на вибір і сполучення різних підсистем управління в умовах конкретного підприємства. Загальна характеристика зовнішніх можливостей і загроз для підприємства, а також його сильних і слабких сторін. Методи стратегічного аналізу середовища та їх результати.

Література: 4; 21; 29.

Тема 64. Особливості розробки стратегій організації

Поняття стратегії організацій. Основні переваги і недоліки стратегії. Характеристика факторів, які найбільш суттєво впливають на зміст стратегій підприємства. Типи стратегій розвитку бізнесу.

Література: 4; 21; 29.

Тема 65. Управління стратегічним набором підприємства

Стратегічні зони господарювання підприємства та їх життєвий цикл. Огляд планування стратегічних позицій і прийомів стратегічного аналізу. Поняття стратегічної диверсифікації підприємства та її умови. Особливості вибору позицій в конкуренції.

Література: 4; 21; 29.

Тема 66. Аналіз і вибір стратегічних позицій діяльності організації

Поняття стратегічних зон господарювання підприємства (СЗГ) та їх кількісні та якісні характеристики. Особливості виділення СЗГ. “Портфель” підприємства та його аналіз. Оцінка конкурентного статусу підприємства на основі використання різних матриць.

Література: 4; 21; 29.

Тема 67. Організація стратегічного управління на підприємстві

Концепція підприємства як “відкритої системи”. Методологічні основи стратегічного управління. Місце стратегічного менеджменту в системі менеджменту підприємства. Відмінності в характеристиках поточного і стратегічного планування. Концептуальна схема стратегічного управління на підприємстві.

Література: 4; 21; 29.

Тема 68. Організація забезпечення стратегічного управління (ОСУ)

Взаємозв’язок стратегії і структури управління підприємством. Аналіз факторів, які впливають на зміни в організаційних структурах управління. Формування ОСУ стратегічного типу, оцінка спроектованих ОСУ на підприємстві.

Література: 4; 21; 29.

Тема 69. Управління в умовах стратегічних змін

Організаційний розвиток підприємства, його умови і засоби досягнення. Фактори сприяння організаційному розвитку. Характеристика змін, які проводяться на підприємстві. Методи впровадження змін. Поняття опору змінам і його причини. Мотивація і формування стратегічної поведінки в процесі організаційних змін.

Література: 4; 21; 29.

Тема 70. Соціально-психологічне забезпечення процесів стратегічного управління

Підходи до побудови взаємодії людини та організаційного оточення. Особисті основи поведінки людини в організаційному оточенні. Структурні характеристики міжособових відносин. Адаптація і зміна поведінки людини в умовах стратегічного управління. Організаційна культура і стиль керівництва в системі стратегічного управління.

Література: 4; 21; 29.

Тема 71. Інформаційно-аналітичне забезпечення стратегічного управління

Стратегічні інформаційні потреби підприємства. База стратегічних даних підприємства та її зміст. Інформаційна система стратегічного управління. Характеристика заходів підвищення інформаційно-аналітичного супроводження стратегічного управління.

Література: 4; 21; 29.

Тема 72. Стратегічні аспекти інтернаціоналізації в діяльності підприємства

Стратегія інтернаціоналізації і характеристика факторів, що впливають на процес її проведення. Особливості інтернаціоналізації капіталу, виробництва, товару. Варіанти стратегій інтернаціоналізації. Управлінський потенціал для проведення інтернаціоналізації і формування його стратегічної поведінки.

Література: 4; 21; 29.

[До змісту] [Попереднє] [Наступне]

[До змісту] [Попереднє] [Наступне]

ДОДАТКИ

Додаток А

Полтавський кооперативний інститут

Кафедра менеджменту

Курсова робота

з менеджменту підприємства на тему:

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Виконав (ла) студент (ка)

                                                                                                   П.І.П.

 курсу, групи

 Науковий керівник

                                            П.І.П (вчене звання, вчена ступінь)

ПОЛТАВА – 200*