Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна до одноквартирного житлового будин....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
86.02 Кб
Скачать

5. Функціональна схема будинку

Прихожа

Туалет для гостей

Хол

Столова

Кухня

Санвузол

Оранжерея

Загальна кімната

Тераса

Сходи

Хол

Майстерня

Санвузол

Гардероб

Спальня

Дитяча кімната

Тераса

6. Конструкційне рішення

6.1 Стіни

Стіни будинку призначені для огородження і захисту від впливів навколишнього середовища і передають навантаження від розташованих вище конструкцій - перекриття і покриттів до фундаменту.

При виконанні стін будинку використовується ручна кладка з горизонтальною і вертикальною перев'язкою швів. Для кладки зовнішні ті внутрішніх стін використовується керамічна повнотіла цегла.

Кладка стін використовується на цементно-піщаному розчині. Товщина зовнішніх стін виконується на виконанні технологічного розрахунку. Товщина зовнішньої стіни 530 мм. Така товщина потрібна для забезпечення стійкості по відношенню до вітрових та Марних навантажень, а також теплоізоляційних та звукоізоляційних цілей.

Зовні стіни утеплюються шаром мінеральної вати. Внутрішні та зовнішні стіни штукатуряться цементно-піщаним розчином. А також зовні стіни покриваються декоративним шаром короїду 15мм і в деяких місцях декоративним рваним каменем, внутрішній шар декоративної штукатурки 20мм. Зовні по шару короїду виконується кольорове покриття, це необхідно для покращення декоративного вигляду.

Над віконними і дверними отворами вкладені залізобетонні перемички. Вони передають навантаження від вище лежачих конструкцій ні стіни або пере стінки.

6.2 Внутрішні стіни та перегородки

Внутрішні стіни та перегородки - це внутрішні вертикальні огороджуючі конструкції в будівлі. Внутрішні стіни виконують в будинку огороджуючи та несучі функції, перегородки тільки огороджуючи.

Запроектовані внутрішні несучі стіни і перегородки в вигляді кладки з цегли з перев'язкою швів товщиною 250 мм, перегородки мають товщину 120 мм. На внутрішні несучі стіни опираються перекриття і вони розділяють приміщення. Для кладки стін перегородок використовується керамічна повнотіла цегла.

6.3 Перекриття

Перекриття горизонтальні несучі і огороджуючи конструкції, ділячи будинок на поверхи і сприймаючі навантаження від власної ваги, ваги вертикально огороджуючи конструкцій, сходів, а також і ваги предметів інтер’єру, обладнання і людей, розташованих на них. Ці навантаження на несучі стіни будівлі. На зовнішні стіни від внутрішнього краю стіни на перекриття укладається від внутрішнього краю стіни на 200 мм, а на внутрішні несучі стіни 190мм. Також виконується монолітну перекриття в частинах з круглою формою, та балконів. Перекриття забезпечують звуко- і теплоізоляцію, вони також відповідають високим вимогам жорсткості ті стійкості на згин.

6.4 Підлога

Підлога це конструкція, постійно отримувана механічні впливи. Підлога на міжповерхових перекриттях повинна мати звукоізоляційні якості. В санвузлах та кухні підлога облицьовується керамічною плиткою.

В приміщенні плити примикають до стін. Для того щоб не було зазорів між підлогою та стінами, по всьому периметру приміщення прикручуються пластмасові плінтуса. В приміщеннях де підлога облицьована керамічною плиткою, використовуються також плінтус, і плінтус з фасонної керамічної плитки..