Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логістика.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
167.94 Кб
Скачать

Висновок

Сучасний світовий ринок є ринком споживача і характеризується високою конкуренцією, непередбачуваністю змін попиту, швидким виникненням нових потреб та видів продукції, скороченням довжини життєвого циклу товарів і часу реагування на зміни ринкового середовища. Одним із визначних наслідків світової фінансової кризи є нестабільність зовнішнього середовища, яка вимагає гнучкої стратегії від промислових підприємств. Сукупність зазначених факторів призводить до виникнення високого ступеню ризику нереалізації товарів на ринку, і, як наслідок, – невиправданого нагромадження запасів і зростання витрат.

Така ситуація вимагає нових практичних підходів до логістичного управління промислових підприємств, які б ефективно та з найменшими витратами здійснювали б управління матеріальними та пов’язаними з ними потоками. Проблеми перетворення систем логістичного управління і адаптування їх до ситуації на зовнішньому ринку викликає зайві навантаження на виробничо-фінансову систему підприємств, уповільнює вихід із кризи, погіршує соціальний стан суспільства, загрожує економічній безпеці України. Для більшості товарів процеси виробництва і споживання не співпадають у просторі й часі, тому в логістичних ланцюгах постачання необхідною ланкою виступають товарні склади і розподільчі центри. Наприклад, консервація фруктів і овочів здійснюється протягом короткого періоду, а продаж консервів - круглий рік. Сьогодні підприємства часто закуповують товару більше, ніж прогнозують реалізувати, для запобігання непередбачено дефіциту товару або для отримання додаткового прибутку за рахунок цінової скидки при закупівлях великих партій.

Існує декілька основних проблем, успішне вирішення яких може гарантувати ефективне функціонування складського господарства. До них відносяться:

- вибір між власним складом або складом загального користування;

- кількість складів і розміщення складської мережі;

- розмір і місце розташування складу;

- вибір системи складування