Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міні курсова.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
4.13 Mб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Сумський національний аграрний університет

Факультет харчових технологій

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Контрольна робота

з дисципліни «Технологічне обладнання для молочної промисловості»

на тему:

Сепаратори для очищення сироватки. Кристалізатор охолоджувач

Виконала: студентка

4-го курсу , групи ТМЛ 0702-1

Клепець Світлани Олександрівни

Керівник: ст. викл. Рожевський Юрій Петрович

Суми – 2011

Реферат

Темою нашої контрольної роботи є «Сепаратори для очистки сироватки, а також кристалізатори – охолоджувачі для цукру». В даний роботі коротко описано характеристику сепараторів, одного з видів кристалізатора – охолоджувача для цукру та зроблено розрахункову роботу за темою контрольної роботи. У вступі зроблено коротку характеристику молочної промисловості України.

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………4

1.Загальна характеристика………………………………………………6

1.1 Сепарування молока і сепаратори……………………………6

1.2. Сепаратори для очищення сироватки……………………….9

1.3 Кристалізатор – охолоджувач КМС-67 для молочного

цукру………………………………………………………………13

2. Розрахункова частина……………………………………………… 16

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………18

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………………………… 19

ВСТУП

Молоко – це біологічна рідина, секрет молочної залози ссавців. Воно забезпечує молодий організм, що розвивався всіма необхідними поживними, мінеральними та біологічно активними речовинами і є одним з основних продуктів харчування людини та сировиною для виробництва різних видів молочних продуктів.

На сучасному етапі розвитку суспільства ставиться все більше вимог до якості продуктів харчування з урахуванням стану сировинної бази, до розробки нових технологій з використанням вторинної сировини, які забезпечують безвідходне виробництво.

Молочна промисловість України – одна з ведучих галузей агропромислового комплексу та стоїть на досить високому рівні, хоча в порівнянні зі світовими стандартами, багато в чому ми відстаємо від світового рівня.

У перспективі основні тенденції розвитку ринку молочних продуктів в Україні будують такими самими, як в усьому світі. Збільшуватиметься споживання йогуртів, біойогуртів, сирів, молочних напоїв, свіжих молочних продуктів. На ринку з’являється велика кількість нових молочних продуктів, які користуються популярністю у населення. Споживачі віддають перевагу продукції яка вироблена в екологічно чистих умовах.

Україна має одні з найкращих умов у світі для виробництва молока та молочних продуктів, але проблему насичення ними ринку не вдалося повною мірою вирішити навіть у найсприятливіші для розвитку молочного господарства роки.

Нині промислова переробка молока – це складний комплекс взаємопов’язаних хімічних, фізико – хімічних, мікробіологічних, біохімічних, біотехнологічних, теплофізичних та інших трудомістких і специфічних технологічних процесів.

Розвиток технології переробки молока і виробництва молочних продуктів визначається рівнем науково – технічного потенціалу країни та його сировинною базою. У свою чергу впровадження нових технологій спрямоване формування оптимального асортименту молочних продуктів, зниження витрат на їх виготовлення та реалізацію при збереженні або підвищення рівня економічності виробництва. При цьому проблеми які з’являються при даному виробництві слід вирішувати з урахуванням сьогодення країни і світової економіки в цілому.

Сучасний стан молочної промисловості характеризується функціонування підприємств, котрі переробляють від 3 до 500 т молока за зміну.

В той же час здійснюється технічне переоснащення підприємств, встановлюються нові технологічні лінії вітчизняного і закордонного виробництва, впроваджуються нові технології переробки молока.

Очевидно, що на таких підприємствах експлуатуються технологічні лінії і окремі види обладнання різної продуктивності, різного ступеня механізації і автоматизації.

Технологічні процеси виробництва молочних продуктів складаються з окремих технологічних операцій, що виконуються на різних машинах і апаратах, котрі комплектуються в технологічні лінії.

Також характерними є те, що на підприємствах молочної промисловості багато типових технологічних операцій – приймання молока, очищення, теплова обробка – здійснюється за допомогою однотипного технологічного обладнання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]