Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kostenko_lina.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
44.83 Кб
Скачать

Висновки

Здається, що творчість поетеси не залишила байдужим жодного, в кого тече українська кров, в кого залишилася хоч крихта любові та поваги до рідної землі.

Перо Ліни Василівни не впало перед погрозами та наглядними прикладами розправи над колегами-шістдесятниками. Навпаки, вона продовжує творити, правдиво і сміливо пише те, чого, під тиском зовнішніх обставин, не могла сказати тоді.

Якою ж постає Ліна Костенко в очах своїх колег, знайомих, читачів?

Атена Пашко, письменниця: ,,Поезія Ліни Костенко в часи безвір’я повертала людям віру у слово, повертала такі поняття як гідність, національна честь, самоповага, додавала впевненості й надії. Вона своїм життям, своєю поведінкою була і залишається прикладом нонконформізму і безстрашності.”

Ольга Богомолець: ,,Ліна Костенко — особистість, яка не дає мені схибити в житті, особливо коли починаєш займатись громадською і політичною діяльністю (інколи буває дуже непросто чинити по совісті, а не за прийнятими канонами). А те, що я й досі пишу пісні на вірші Ліни Костенко, свідчить, що моя душа і совість знаходяться в абсолютній гармонії із її творчістю.”

Іван Дзюба: ,, Ліна Костенко пише «Велику книгу нашого народу» — і своєю лірикою, і поетичним епосом, і поетичною драмою, і публіцистикою. А оскільки від неї ждуть ще нового й нового Слова, — то воно, я певен, гряде.”

Список використаної літератури

  1. Marusya Khandus. Сайт-присвята видатній українській поетесі нашого часу [Електронний ресурс] // Режим доступу: http://kostenko.electron.com.ua/menu1.html

  2. Вільна енциклопедія Вікіпедія [Електронний ресурс] / Костенко Ліна Василівна [Електронний ресурс] // Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/%CA%EE%F1%F2%E5%ED%EA%EE_˳%ED%E0_%C2%E0%F1%E8%EB%B3%E2%ED%E0#.D0.91.D1.96.D0.BE.D0.B3.D1.80.D0.B0.D1.84.D1.96.D1.8F

  3. Бібліотека української літератури [Електронний ресурс] / Костенко Ліна. Життя та творчість // Режим доступу: http://www.ukrlib.com.ua/bio/printout.php?id=169

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]