Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kyrsak.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
142.85 Кб
Скачать

2. Організація виробництва

Основою організації виробництва є виробничий процес та його елементи. Під виробничим процесом розуміють поєднання основних елементів цьо­го процесу, якими є свідома діяльність людей, засобів праці, предметів праці, а також вплив природи, їх узгодження між собою для виготовлення про­дукції. Основною складовою виробничого процесу є технологічний про­цес, який являє собою сукупність дій по зміні стану предмета праці.

Виробничі процеси поділяються в залежності від призначення (основні, допоміжні та обслуговуючі), тривалості у часі (дискретні та безперервні), рівня автоматизації (ручні, механізовані, автоматизовані та автоматичні).

З метою забезпечення ефективної організації виробничого процесу по­грібно дотримуватись наступних важливих принципів.

^ спеціалізації, яка передбачає свідоме звуження номенклатури про­дукції підприємства та кількості різнотипних операцій виробничого про­цесу з метою його раціоналізації;

^ пропорційності - вирівнення пропускної спроможності обладнання і виконання окремих операцій виробничого процесу;

^ паралельності - забезпечення одночасного здійснення декількох ок­ремих операцій та процесів;

^ прямоточності - мінімізація маршрутів проходження предметів праці по всіх стадіях і операціях виробничого процесу;

^ безперервності - скорочення або повне усунення перерв між суміж­ними технологічними операціями;

ритмічності - забезпечення планомірної повторюваності роботи підрозділів підприємства;

автоматичності - досягнення економічно обґрунтованого вивільнен­ня праці людини від безпосередньої участі у виконанні операцій виробничо­го процесу;

^ гнучкості - створення можливості швидкого переходу на виготов­лення іншої продукції або модифікацію існуючої;

^ гомеостатичності - забезпечення спроможності до стабільного ви­конання функцій виробничою системою без відхилень.

Структура підприємства означає його внутрішню будову і зв'язок складових частин. Це є певне кількісне і якісне співвідношення елементів цілого, що визнача­ють життєдіяльність підприємства і процес його розширеного відтворення. Для кращого розуміння цього питання розглянемо структурну схему підприємства. Зі схем и видно, що підприємство має складну внутрішню структуру.

Наше підприємство ЗАТ «Прикарпаття» виготовляє деревну продукцію тому користується попитом у споживачів. На підприємстві розташоване нове обладнання яке не потребує вмішування людини в технологічний процес. Збут продукції на високому рівні тому, що підприємство розташоване вигідно, транспорт добирається до пітпирємства легко і швидко забирає готову продукцію.

Наше підприємство завжди розвивається і виготовлює нову продукцію завдяки модернізації обладнання яке викоримтовуєть зокрема рейсмусового верстату.

ЗАТ «Прикарпаття» є конкурентно спроможним тому, що продукція є дуже якісною і використовується майже по всій Україні і за її межами.

Завдяки проведення автоматизації покращиться виготовлення продукції яке дасть змогу більше виготовляти деревну продукцію і різні її види.

На підприємстві Створені якісні умови трудового життя й активізації творчої активності працівників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]