Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ НАУКИ МОЛОДІ ТА СПОРТУ.docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
41.76 Кб
Скачать

Висновки

  1. Фітнес – це оздоровча методика, яка включає у себе фізичні вправи та правильно підібрану дієту. Сьогодні це один із найактуальніших засобів підтримувати своє тіло у формі, а також забезпечувати здорову життєдіяльність організму з користю і задоволенням.

  2. Вплив фітнеса на організм надзвичайно великий. Основний ефект фітнеса - активізація анаболізму, тобто накопичення пластичних речовин, що формують тканини організму, і енергетичних речовин, для забезпечення життєдіяльності. Зокрема. Фітнес позиитвно впливає на роботу м’язів, суглобів, запобігає більшості серцево – судинних захворювань.

  3. Існує надзвичайно багато напрямів фітнесу. Які дають змогу окремій людині обрати для себе той вид фітнес – діяльності, який їй більше до вподоби та більше підходить за станом здоров’я. Виділяють такі види фітнесу як бодібілдінг, боді – фітнес, фітнес – йога, пілатес, аеробіка, акваеробіка та інші.

  4. Важливо не забувати, що фітнес – це не тільки комплекс силових та рухових вправ, а й правильне харчування, яке зазвичай закріплює ефект від проведних тренувань. Існують декілька основних правил, якими можна користуватися: їсти мало і потроху, не захоплюватися м’ясом. Не відмовлятися від жирів., не «сидіти» на маловуглеводних дієтах тощо.

Список літератури

  1. Шипіліна І. А., Самохін І. В. Фитнес – спорт: учебник для студентво. – М.: Феникс, 2004.

  2. Шлозберг Сюзанна. Фитнесс для чайников. – М.: «Диалектика», 1999.

  3. Інтернет – ресурс: profit.lviv.ua

  4. Інтернет – ресурс :Wikipedia.org.wiki/Аэробика

16