Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекція інформ.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
144.38 Кб
Скачать
  1. Інформаційно-комунікативні технології:

    1. Презентація результатів роботи. Види презентацій.

Презентації можна розподілити на кілька видів. Основні групи презентацій: друковані й електронні. Комп'ютерні презентації не зав'язані на друкований тираж, можуть використовуватися на різних носіях (комп'ютер, плазма, проектор), у них досить просто вносити зміни.

Друковані презентації — це найпростіший варіант використання презентації як роздавального матеріалу або друкованого доповнення до виступу, рекламної акції. Здебільшого друковані презентації втілюють іміджеві ідеї, сповна виконуючи функції візитних карток, брошур, каталогів, буклетів.

На більш високому рівні стоять комп'ютерні (електронні) презентації.

Електронні презентації можна розміщати в Інтернеті, розсилати електронною поштою (РDF-презентації), використовувати на конференціях, семінарах, презентаціях як відеопрезентації.

Мультимедійна презентація є файлом, що створюється в програмі Microsoft PowerPoint і може складатися з декількох слайдів. Такі презентації дозволять вийти за межі друкованих каталогів і буклетів.

Незаперечна перевага мультимедійних презентацій — це , можливість впровадження в них фактично будь-яких форматів. Такі презентації залежно від формату можуть відрізнятися динамікою й повноцінною анімацією (анімаційні презентації), оригінальною подачею інформації, можливістю додавання звуку, музики й багато чим іншим. Подібний формат інтерактивних презентацій дозволяє інтегрувати в презентацію звук, відеофайли, анімацію, інтерфейс (систему меню — керування), тривимірні об’єкти й будь-які інші елементи без завдання шкоди якості. За допомогою зручної системи меню уможливлюється «підкачування» різних файлів, аж до автоматичного виходу на сайт об'єкта презентації.

По суті, мультимедійні презентації можуть бути іміджевими, тобто знаходити відмінне застосування на презентаціях, виставках, конференціях, семінарах і будь-яких інших заходах як іміджевий ролик (анімаційний ролик), а також із легкістю здатні замінити оратора чи лектора, рекламний каталог або сайт компанії. Технологічні можливості мультимедійних презентацій дозволяють упоратися практично з будь-яким завданням. Збалансоване використання інформації, чергування або комбінування тексту, графіки, відео й звукового ряду — усе це робить мультимедіїїні презентації максимально комфортними і зручними у використанні.

    1. Технологія створення публікації.

Програма Microsoft Office Publisher дозволяє створювати безліч найрізноманітніших публікацій,— від візиток і рекламних листків до складних брошур і каталогів.

Публікація — це процес розміщення документів в Інтернеті, де вони стають, доступними для всіх бажаючих. Як правило, публікація полягає в передачі даних на комп'ютер, який постійно підключений до Інтернету й належить компанії, що надала місце на своєму сервері. Публікація може здійснюватися шляхом передачі даних через Інтернет або передачею інформації на знімному носії.

Використовуючи програму можна створювати:

  • багаті на графіку друковані й електронні бюлетені;

  • каталоги, багаті на графіку;

  • листівки (є типи й макети листівок, які можна настроювати для будь-яких ділових й особистих потреб);

  • плакати й банери (є макети плакатів і банерів, які дозволяють легко вибрати значення довжини й ширини, що відповідають вимогам);

  • 3- або 4-секційні брошури або рекламні листки (є великий вибір макетів із додатковим місцем для адрес і форми для замовлень, відповідей);

  • візитні картки (існують такі види макетів, що відповідають усім документам для ділового спілкування);

  • макети публікацій для друкування в друкарнях і багато чого іншого.