Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кривоносов.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
1.21 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний економічний університет

ім. Вадима Гетьмана

Кафедра інформаційного менеджменту

«Автоматизація кредитних операцій»

Виконала:

Студента 3 курсу 2 групи

спеціальності 6101

Блінов О. А.

Перевірив:

Кривоносов Ю.Г.

Київ 2010

Зміст:

1. Вступ

2. Характеристика баз даних

2.1. Основні характеристики СКБД

2.2. Можливості СКБД

2.3. Основні компоненти середовища СКБД

2.4. Архітектура СКБД

3. Постановка задачі

4. Організація і ведення бази даних

4.1.1. Створення нової структури (Kreditory.dbf)

4.1.2. Можливість введення імені та зберігання файлу

4.1.3. Заповнення структури таблиці, відповідно до своєї задачі

4.1.4. Можливість зміни структури по бажанню

4.1.5 Заповнення структури відповідними даними

4.1.6 Можливість зміни даних

4.1.7. Можливість видалення даних

4.2.1. Створення нової структури (UslKreditu.dbf)

4.2.2. Можливість введення імені та зберігання файлу

4.2.3. Заповнення структури таблиці, відповідно до своєї задачі

4.2.4. Можливість зміни структури по бажанню

4.2.5 Заповнення структури відповідними даними

4.2.6 Можливість зміни даних

4.2.7. Можливість видалення даних

5. Інтерфейс та код програми для вихідної форми

5.1. Інтерфейс для вхідної форми документа Kreditory.dbf

5.2. Інтерфейс для вхідної форми документа UslKreditu.dbf

1. Вступ

Як не парадоксально, але зараз важко уявити життя без компютера та програмного забезпечення.Практично не має банків, компаній, де б не було жодного комп’ютера. Чому? Тому що комп’ютери виконують великі обсяги робіт, на які б людині необхідно було б витрачати багато часу. З розвитком комп’ютерної техніки з’являється все більше і більше систем, які потребують від програміста швидкої розробки більш вдосконалених засобів обробки даних, а від користувача – вміння управляти цими даними. Група реляційних (модель є простішою і найбільш звичною формою представлення даних у вигляді таблиці) систем управління баз даними (СУБД) представлена на ринку програмних продуктів дуже широко: системи Paradox i Clarion, проте вони поступаються сімейству так званих dBASE - подібних СУБД. Зараз серед dBASE пакетів широко розповсюджені наступні версії: dBASEIY-x, FoxPro – 2.5/2.6, Clipper-5.x.

При розробці ІПС, автоматично постало питання, яку ж СУБД використовувати для створення бази? В результаті міркувань було вирішено використовувати FoxPro – 2.6. І першим аргументом на користь саме цієї СУБД було те, що вона має найелементарніші системні вимоги. І дійсно ІПС “Автоматизація кредитних операцій”, створена на основі FoxPro – 2.6, використовує найменшу кількість дискового простору на відміну від тієї ж Access з пакету Microsoft Office (крім цього не кожний заклад має достатню матеріальну базу для купування комп’ютерів, на базі яких можна працювати з такими базами). CУБД FoxPro (Microsoft) має виключно високі швидкісні характеристики. Набір команд і функцій відповідає всіляким сучасним вимогам до представлення і обробки даних. Може бути використаний максимально зручний інтерфейс. Підтримуються різноманітні багаторівневі меню, робота з мишкою та з вікнами. Дані можуть бути представлені у вигляді таблиці, саме так вони представлені в даній роботі. Наявність у FoxPro мови програмування дозволяє створювати складні системи обробки даних, орієнтовані під конкретні завдання. Робота виконана в середовищі FoxPro, тому що це найкраща система управління базами даних. І дійсно, для користувачів ІПС “ Автоматизація кредитних операцій ” і подібних їй ІПС, не має кращого ніж використання СУБД FoxPro. Так як ця система дуже проста у використанні, швидко обчислює дані, має зручне меню, то вона є одним з прикладів того, що FoxPro це дійсно гарна система управління баз даними і вона має велике майбутнє.Періодичність вирішення даної задачі становить як правило викликається за потребою дебетора, тобто залежіть від кількості звертань. Обєм даних залежить від кількості взятих кредитів, але зазвичай база даних не є надто громіздкою порівняно, наприклад, з повним кредитним портфелем банку.

2. Характеристика баз даних

Систе́ма керування ба́зами да́них (СКБД) — комп'ютерна програма чи комплекс програм, що забезпечує користувачам можливість створення, збереження, оновлення, пошук інформації та контролю доступу в базах даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]