Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otv_2_10_курс.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
318.98 Кб
Скачать

2.4. Контроль гільз

Для контролю гільз застосовуються пневматичні, індикаторні і електроконтактні пристрої. Контролюються діаметри зовнішніх і внутрішніх поверхонь, їхня форма, шорсткість посадочних поверхонь, взаємне розташування оброблених поверхонь і їхня довжина.

Особливо ретельно перевіряється діаметр отвора (дзеркала), його еліптичність, конусність і огранювання. Діаметр дзеркала перевіряється в трьох перетинах на спеціальному пневматичному контрольному приладі. Пневматичні пробки, які вводяться в отвір циліндра, мають сопла, через які проходить повітря. По швидкості витікання повітря із сопел, визначають внутрішні діаметри в кожному з трьох перетинів по відповідним шкалах.

Контроль внутрішніх діаметрів із сортуванням їх на групи і маркуванням гільз кожної групи, здійснюється на спеціальних автоматичних пристроях.

Биття посадочних поясків і двох торців упорного бурта гільзи перевіряють на індикаторному пристрої. Гільзу, встановлену дзеркалом на оправці з упором у планку, повертають, а биття посадочних поясків і торців бурта відносно дзеркала, фіксується індикатором.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]