Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ПРАКТИКА основа перепечатать.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
370.65 Кб
Скачать

Вступ

В умовах ринку істотно підвищуються вимоги до рівня організації і нормування праці. Коли прибуток стає основним узагальнюючим показником результату діяльності підприємства, зростає значення всіх видів норм і нормативів, в першу чергу, трудових нормування праці та його організація відіграють вирішальну роль у підвищенні продуктивності праці - найважливішого чинника зниження собівартості продукції і зростання прибутку. В умовах жорсткої конкуренції виграє підприємство, де організація праці та виробництва досягає більш високого рівня.

Успішна діяльність будь-якої організації - державного підприємства, установи чи приватної комерційної фірми - немислима без чіткої організації та нормування праці, дозволяють точніше оцінити організаційно-технічний потенціал організації, визначити резерви більш ефективного використання її персоналу, умови поліпшення організації праці та її оплати; знайти шляхи нормалізації соціально-трудових відносин в колективі і т.д.

Об'єктивні процеси децентралізації систем управління народним господарством і його галузями переносять центр ваги на мікрорівень, тобто на рівень організації, зумовлюють необхідність приведення у відповідність усіх елементів формується системи управління з адекватними їй методами господарювання. Тому виникає потреба у створенні та апробації нових форм і методів організації та нормування праці, в тому числі і нових способів аналізу показників, що відображають не тільки їх фактичний стан, але найголовніше - що забезпечують консультування та розробку рекомендацій з питань організації праці і виробництва, управління персоналом , практичну допомогу, спрямовану на підвищення ефективності соціально-трудової та економічної діяльності організації незалежними експертами. Без ретельного вивчення всіх цих критеріїв неможливо ефективного керувати будь-якою організацією, тобто незалежно від характеру її діяльності, розміру, форми власності, організаційно-правової форми.

У зв'язку з вищевикладеним державні органи за участю соціальних партнерів-профспілок і підприємців повинні розробляти і впроваджувати нові, сучасні способи управління і контролю за діяльністю організацій, підприємств, фірм в галузі праці і трудових відносин.

  1. Загальне знайомство з підприємством

1.1Організація роботи з охорони праці на підприємстві, техніка безпеки

Необхідною умовою свідомого ставлення працівників до вимог електричної безпеки є явне і правильне уявлення про небезпеку, яка може виникнути в електроустановках під час проведення монтажних, експлуатаційних та ремонтних робіт. Безпека праці залежить від знання усіма працівниками правил з техніки безпеки на підприємстві і своєму робочому місці.

Тому відповідно до діючого законодавства і положення про організаційну роботу на підприємстві адміністрація підприємства повинно проводити інструктаж всіх робітників з правил техніки безпеки, а також з правил пожежної безпеки.

Існує два основних види інструктажу: ввідний і інструктаж на робочому місці. Ввідний інструктаж застосовується тоді, коли на роботу поступає новий робітник. При цьому він отримує інформацію про робочий графік підприємства, розташування цехів, розташування щитових, складських приміщень і т. ін., знайомиться з робочим місцем, устаткуванням, проходить обов'язковий інструктаж з техніки безпеки. Лише після проходження ввідного інструктажу новий робітник може до роботи.

Інструктаж на робочому місці являє собою повторене інструктування робітників кожного першого числа кожного наступного кварталу, а зна­чить виконується першого січня, першого квітня, першого липня, першого жовтня. Існує ще один вид інструктажу - неплановий або позаплановий. Проводиться, як правило, при нещасному випадкові або аварії, що виникла з вини персоналу. На підприємстві “Кондиціонер” створене "Положення про проведення інструктажу з техніки безпеки і навчання робітників методам праці на підприємстві".

Згідно цьому положенню робітники “Кондиціонер” повинні пройти вступний інструктаж, інструктаж на робочому місці, періодичний інструктаж і курсове навчання.

Основні правила техніки безпеки на підприємстві і вимоги безпеки перед початком роботи:

  • Заправити одяг, застебнути рукава;

  • Перевірити стан обладнання, пристроїв, інструментів;

  • Прибрати на робочому місці все те, що необхідно для використання

  • Перевірити наявність запобіжних засобів (при необхідності), заземлення та устаткування робочого місця;

  • Підготувати засоби індивідуального захисту.

Вимоги безпеки підчас роботи:

  • Утримуйте робоче місце в чистоті і порядку;

  • Не захаращуйте проходів;

  • При ремонті застосовуйте безпечні прийоми праці;

  • При роботі необхідно працювати тільки справним інструментом;

  • При роботі з електроінструментом потрібно перевірити наявність та справність заземлення, при необхідності надіти діелектричні рукавички;

  • Підключати електроінструмент або електроприлад дозволяється тільки штепсельною вилкою.

Вимоги безпеки після закінчення роботи:

Після закінчення роботи прибрати робоче місце; Електромонтажний інструмент та деталі покласти на свої місця.

1.2. Історія створення підприємства

Рішенням Кременчуцького міського виконавчого комітету, 1991 року було створено мале підприємство «Кондиціонер». Згідно затвердженого статуту підприємство займається: ремонтом холодильного обладнання, автоматів газованої води і побутової техніки. В 1997 році рішенням міського виконавчого комітету мале підприємство «Кондиціонер» було переєстровано на ТОВ «Кондиціонер», яке працює до теперішнього часу.

Дане підприємство розташоване в місті Кременчук по вулиці Джержинського, 5.

Підприємство являється юридичними особами, має власний баланс, розрахунковий (поточний рахунок) і інші рахунки в банку, печатки зі своїм найменуванням, кутовий і інші штампи, бланки і інші реквізити. Підприємство діє на принципах загального продовольчих розрахунку і саме фінансування.

Головна мета діяльності підприємства - отримання прибутку. Предметом його діяльності являється задоволення потреб населення (фізичних і юридичних осіб) у продукції і послуг підприємства. На теперішньому етапі, підприємство здійснює діяльність у галузі роздрібної торгівлі реалізації холодильної техніки, а також сервісні послуги. Підприємство має загальне приміщення (S = 231 м2) та підсобні приміщення (S = 31; 12; 44 м2), в загальному приміщенні розташована майстерня з гарантійного обслуговування.

Основними користувачами пропонуємих данним підпріємством товарів і послуг являються фізичні особи (населення) і юридичні особи (підприємства торгівлі і громадського харчування).