Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
головний.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
64.02 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКА ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА АКАДЕМІЯ

Кафедра міжнародної економіки та теорії фінансів

Індивідуальне науково-дослідне завдання

з навчальної дисципліни «Страхові послуги»

на тему «Аналіз видатків бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві»

Виконала:

студентка 403-ф групи

Подоба О.В.

Перевірив:

Дуб А.Р.

Львів 2011

ЗМІСТ

Вступ 3

1.Здійснення фінансування видатків за напрямами діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві 5

2.Аналіз використання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві 8

3.Шляхи вдосконалення використання коштів Фонду 15

Висновки 17

Список використаних джерел 19

Додаток 1

Додаток 2

Вступ

На сучасному етапі розвитку економіки в Україні актуальним питанням є створення ефективної системи соціального захисту населення, яка повинна бути розрахована не лише на категорії громадян, що безпосередньо потребують захисту, але й на максимальний розвиток економіки та стимулювання трудових зусиль кожного працездатного члена суспільства. В умовах економічних перетворень важливу роль у системі соціального захисту населення має відігравати соціальне страхування.

Саме тому із метою стабільного фінансового забезпечення громадян, необхідно вжити таких основних заходів: забезпечити стабільне, стійке фінансування прийнятих програм соціального захисту населення відповідно до затверджених показників бюджетів усіх рівнів, бюджетів фондів державного соціального страхування, бюджетів недержавних фондів, які здійснюють різні види соціального страхування громадян; активніше залучати кошти населення через розвиток і стимулювання обов’язкового і добровільного страхування; забезпечити стійкість і надійність страхових систем у виконанні страхових зобов’язань за рахунок підвищення вимог до розміру статутного капіталу, розвитку інституту перестрахування, резервування тощо.

Метаі завдання дослідження. Метою дослідження є проведення аналізу видатків бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Відповідно до мети дослідження були поставлені такі завдання:

  • охарактеризувати здійснення фінансування видатків за напрямами діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві;

  • проаналізувати використання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві;

  • окреслити шляхи вдосконалення використання коштів Фонду.

Об’єкт дослідження – Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Предметом дослідження є видатки бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

  1. Здійснення фінансування видатків за напрямами діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві

Бюджет Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України затверджено з дефіцитом у сумі 602,7 млн. гривень.

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України є здійснення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням, викликаним умовами праці.

З метою врегулювання питання щодо забезпечення безперебійного фінансування видатків Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в умовах затвердженого дефіциту бюджету до погашення вищезазначеної суми недоїмки державними  підприємствами, керуючись нормами пункту 2 та абзацом четвертим пункту 7 частини сьомої, частинами восьмою - дванадцятою статті 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України постановив:

1. Призупинити на 2010 рік дію абзаців 3 і 4 пункту 5.3 та пункту 5.4 Порядку складання та виконання бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженого постановою правління Фонду від 03.10.2008 р. N 49.

2. Затвердити такий порядок фінансування видатків бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України на 2010 рік:

1) В обов'язковому порядку здійснювати фінансування видатків на:

- відшкодування щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей; витрат на поховання потерпілого;

- медичну, професійну та соціальну реабілітацію потерпілих на виробництві;

- погашення кредиторської заборгованості з одноразових виплат потерпілим, сім'ям та членам сімей загиблих, призначених до прийняття постанови правління Фонду;

- перерахування коштів (обслуговування банківськими установами та УДПП "Укрпошта");

- профілактику нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- поточні видатки виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів у частині оплати праці, нарахувань на заробітну плату та інші видатки, що забезпечують безперебійність функціонування роботи виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів, видатки на забезпечення роботи правління та наглядової ради, крім видатків на придбання меблів, на установку лічильників води, газу, теплової енергії, на оплату за участь в семінарах, на створення та розміщення рекламної, інформаційної продукції, на оплату послуг з побудови, створення і впровадження локальних мереж, охоронної сигналізації, систем кондиціювання;

- інші видатки за статтею "Відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або в разі його смерті".

2) Фінансування інших статей видатків бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України здійснювати у такому порядку:

- відшкодування Пенсійному фонду України витрат на виплату пенсій по інвалідності внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та пенсій по втраті годувальника, який помер внаслідок нещасного випадку на виробництві, інших видатків на утримання виконавчої дирекції та її робочих органів після фінансування видатків, визначених у підпункті 1 пункту 2;

- інших статей видатків на виконання статутних напрямів діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у разі виконання плану по доходах понад заплановані показники бюджету;

- капітальних видатків з дозволу правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

3. Голові правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України звернутися від імені правління:

- до Президента України щодо вжиття необхідних заходів у зв'язку з критичним фінансовим станом Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та неможливості виконання ним своїх обов'язків перед потерпілими на виробництві, членами їх сімей;

- до Прем'єр-міністра України з проханням про невідкладне вирішення питання погашення заборгованості державних вугледобувних підприємств зі сплати страхових внесків до Фонду, що виникла у результаті дії рішень попереднього Уряду, з метою погашення заборгованості перед потерпілими на виробництві.

4. Звернутися до Прем'єр-міністра України та Міністра праці та соціальної політики України з проханням провести зустріч за участю Голови правління та директора виконавчої дирекції Фонду з метою вирішення питань поліпшення фінансового стану Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

5. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]