Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
экономика не законченая.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
513.54 Кб
Скачать

ВСТУП

Планування – спосіб розробки кількісних, якісних показників діяльності та розвитку підприємства та засобів по їх досягненню з урахуванням вимог ринкової економіки. Сутність його в тому, що воно є засобом наукового передбачення ходу розвитку та конкретних шляхів удосконалення виробництва. При плануванні в галузі зв`язку потрібно враховувати певні пропорції між виробництвом та вживанням між окремими галузями.

Планування в галузі зв'язку має передбачати пропорційність у розвитку засобів зв'язку загального та внутрішньовідомчого користування, інших галузей економіки, окремих підгалузей і видів зв'язку, окремих ланок в мережі зв'язку магістральної та зонової мереж.

В умовах ринку на підприємствах здійснюється стратегічне і тактичне планування.

Стратегічне напрямлено на досягненні цілі з орієнтацією на ефективне використання матеріальних, трудових, фінансових та інших ресурсів підприємства. Питання на яке відповідає: як потрібно діяти щоб досягти поставленої цілі.

Тактичне охвачує розробку конкретних задач на найближчий період в області цінової, рекламної, фінансової, кадрової політики, номенклатури продукції підприємства.

У практиці планування та прогнозування використовуються різні методи. До них відносяться: експертні, статистичні та аналітичні методи.

Експертні методі використовують для дослідження ринка та дозволяють передбачити в майбутнє, якщо закономірності розвитку явищ не піддаються однозначної формалізації.

Експертні оцінки підрозділяються на індивідуальні та колективні. Суть методу – з допомогою серії послідовних дій – опитувань, інтерв`ю, мозкових штурмів досягти максимального консенсусу при визначенні правильного рішення.

Статистичні методи аналізу використовують в тих ситуаціях, коли необхідна інформація може бути отримана на основі обробки та аналізу реальних даних о стані досліджуваних явищ за деякий період часу. З їх допомогою, наприклад. виявляють найбільш істотні фактори зумовивши коливання попиту, зміни цін, загальної вартості реалізованих послуг. Для цього розраховують спеціальні показники – коефіцієнти, різні індекси.

Аналітичні методи основуються на дослідженні розвитку процесу шляхом побудові та використання моделі, яка відображає його внутрішні та зовнішні взаємозв`язки.

Аналітичні методи об`єднують широкий клас різних прийомів дослідження (логістична крива, моделі статичної фізики – гравітаційні, методи теорії ігор).

Логістична крива – відображає закон поширення нової технології в тих чи інших галузях. Вона будується в допущенні того, що приріст числа підприємств, впроваджуючи таку технологію, пропорціональне числу організацій, як вже використовуючи її, так і використовуючи старі процеси.

За допомогою подібних моделей розробники можуть прогнозувати кількість виробництва, припускаючи протягом того чи іншого періоду впровадити технологію в своєму процесі.

Перераховані методи використовують в галузі зв`язку, особливо при вивчені попиту на послуги та засоби зв'язку.

У галузі зв'язку складають прогнози науково-технічного прогресу, соціально – економічного розвитку, потреб в послугах та засобах зв'язку, ресурсів (матеріальних, трудових, фінансових) на основі яких розробляються плани розвитку підгалузі зв'язку.

Планування асортименту (номенклатури) продукції включає визначення потреб та попиту на товари (послуги) та групи потенційних покупців, ув'язка споживчих та технічних параметрів продукції, оцінку його конкурентоспроможності, оновлення номенклатури.

Планування реклами та стимулювання реалізації товарів та послуг включає вибір рекламних засобів, визначення методів стимулювання споживачів, оцінку способу впливу на конкурентів.

Планування фінансових показників включає планування витрат на маркетинг, планування цін, планування доходів від маркетингових заходів (затрати - результати).

Планування кадрового забезпечення – розстановка керівного персоналу та спеціалістів, підготовка та перепідготовка кадрів, приваблення консультантів, організації вивчення опиту інших підприємств.

У сучасних умовах важливим завданням є підвищення економічної ефективності роботи підприємств зв'язку. На підприємстві створюється необхідна продукція, надаються послуги, вирішуються питання економічного використання ресурсів, впровадження нової техніки, зниження витрат виробництва реалізації продукції, розробляються плани, використовується маркетинг, здійснюється ефективне управління.

Метою даної курсової роботи є отримання практичних навичок планування, розрахунку та аналізу основних економічних показників, а також визначення їх сутності та взаємозв'язку.

1 План обсягу послуг

В результаті виробничого процесу, який здійснюється в галузях матеріального виробництва, створюється відповідна продукція, послуги, що мають споживчу цінність, здатні задовольнити потреби суспільства в матеріальних благах і послугах.

Результатом процесу виробництва в галузі зв'язку є продукція, яка суттєво відрізняється від інших видів продукції.

Продукція зв`язку – кінцевий корисний результат, вироблений діяльністю по передачі різного роду повідомлення на відстані.

Продукція зв`язку виступає у вигляді послуги, котрій властиві особливості:

- не має речовій форми;

- процес виробництва невід'ємний від процесу споживання;

- в утворені послуги приймає участь не менш двох підприємств;

- нерівномірність поступу загрузки по годинам доби, дням неділі, порам року.

Послуга зв`язку може бути представлена в двох основних формах:

- в формі обміну (передача різного роду повідомлень);

- в формі технічних пристроїв надаючи у користування або в оренду на тривалий час для прийому та передачі інформації.

У зв`язку з тим, що в утворені послуги приймає участь декілька підприємств, розрізняють продукцію підгалузі зв`язку та продукцію підприємства зв`язку.

Продукція підгалузі зв`язку – кінцевий корисний результат доставляє мий повним виробничим циклом по передачі повідомлень на відстані. Вона має завершений характер та може реалізуватися по встановленим тарифам, як послуга.

Продукція підприємства зв`язку – виконання певних виробничих функцій по передачі повідомлення на окремих етапах виробничого циклу (вхідний, транзитний, вихідний етап). Вона має незавершений характер.

У планово-економічної роботи підприємств зв'язку в залежності від задач використовуються різні способи вимірювання продукції.

Натуральний – є найбільш точним так як він точно відображає споживчу вартість. З його допомогою розраховується доході від реалізації послуг, чисельність робітників, потрібність в матеріалах, запчастинах, апаратурі. Недоліком являється неможливість визначити об`єм послуг в цілому по підприємству, так як неможливо підсумовувати різнорідні показники.

Умовно – натуральний використовується для внутрішньовиробничого плануванні. Його сутність полягає у тому, що кількість різнорідних натуральних показників (наприклад кількість вхідних та транзитних розмов) наводяться до одного показника (наприклад до вихідних розмов) за допомогою коефіцієнта приведення, який розраховується на основі співвідношення цін та трудовитрат на продукцію. Використовується обмежено.

Грошовий є універсальним, так як за його допомогою можливо визначити об`єм послуг по підприємству в цілому та по галузі.

По завданню на основі табл. 3 та табл. 4 плануємо об`єм телеграфного зв`язку та проводове радіомовлення.

Об`єм послуг телеграфного зв`язку виражається величиною вихідного платного обміну по телеграмам.

Вихідний платний обмін по телеграмам на плановий рік визначається по формулі:

(1.1)

де - вихідний платний об`єм на плановий рік, тис. од.;

- вихідний платний обмін, очікуваний в поточному році, тис. од;

- середньорічний темп росту (спадку) вихідного платного обміну, %.

Середньорічний темп росту (спаду) вихідного платного обміну по формулі:

(1.2)

де - середньорічний темп росту (спадку) вихідного платного обміну, %;

tкількість років в аналізованому періоді;

- вихідний платний обмін, очікуваний в поточному році, тис. од;

- вихідний платний обмін першого року аналізованого періоду, тис. од.

На основі даних табл. 4 розраховуємо вихідний телеграфний обмін на плановий рік.

Визначаємо середньорічний темп росту вихідних телеграм по формулі (1.2):

На плановий рік темп росту вихідних телеграм на рівні:

Визначаємо вихідний обмін телеграмами на плановий рік по формулі (1.1):

Обсяг послуг проводове радіомовлення виражається середньорічною кількістю основних та додаткових радіоточок, приймачів проводове мовлення, яке визначається на основі даних про наявність технічних пристроїв на 1 січня планового року, плану їх приросту та терміну ведення в експлуатацію.

Залежно від терміну вводу в експлуатацію середньорічна кількість технічних пристроїв розраховується по формулам:

Введення у дію додаткових радіоточок заплановано у I кварталі, тому:

(1.3)

де - приріст технічних пристроїв намічених с і-го місяця, од.;

- кількість повних місяців з моменту вводу технічних пристроїв в експлуатацію до кінця планового року.

Введення у дію нових основних радіоточок передбачено у листопаді планового року, тому:

(1.4)

р/точек.

По приймачам ефірного радіомовлення передбачений рівномірне введення протягом планового року, тому:

(1.3)

де - наявність технічних пристроїв на 1 січня планового року, од.;

- планує мий приріст технічних пристроїв, од.;

- середньорічна кількість технічних пристроїв, од.

приймачів

Кількість нарядів на підключення технічних пристроїв визначається на рівні плану їх приросту:

  • по основних радіоточкам:

  • по додаткових радіоточкам:

  • по приймачів ефірного радіомовлення: