Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Степова Т.Г. Бєкрєнєва Г.О.Методвказівки учебка....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
549.89 Кб
Скачать

Тема 4. Облік праці та її оплати (4 години)

При заповненні табеля використання робочого часу методом фіксації відхилень студенти ознайомлюються з обліком робочого часу, праці та її оплати, розраховують допомогу з тимчасової непрацездатності, заробітну плату за час чергової відпустки. Результати розрахунків заносять у розрахунково-платіжну відомість, де окрім нарахування заробітної плати відображають суми утримань і визначають суму, яка підлягає до видачі. Студенти здійсняють розподіл нарахованої заробітної плати за напрямками витрат у розроблювальній таблиці 1 та розраховують суми відрахувань у пенсійний фонд єдиного внеску, складають бухгалтерські проводки за цими господарськими операціями і заповнюють бухгалтерські регістри (відомість 3.6, журнал 3, листок-розшифровку, журнал тощо).

Тема 5. Облік розрахунків з підзвітними особами (4 години)

На підставі наведених даних студенти заповнюють «Авансовий звіт» та на його підставі заповнюють відомість 3.2 з обліку розрахунків з підзвітними особами, ведуть аналітичний облік щодо виникнення та погашення заборгованостей.

Тема 6. Облік розрахунків по страхуванню (4 годин)

По-перше, студенти повинні зробити відрахування на соціальні заходи відповідно до діючих розмірів у розроблювальній таблиці 1. По-друге, відобразити всі розрахунки за єдиним внеском у відомості та підрахувати суми заборгованості.

Тема 7. Облік розрахункових з іншими дебіторами й кредиторами (2 години)

Ця тема передбачає ознайомлення студентів:

  • з обліком розрахунків з іншими дебіторами й кредиторами на підставі договорів, рахунків, податкових накладних, виписок банку і обов'язкового рознесення у відомостях розрахунків за оренду, послуги зв’язку та інші.

Тема 8. Облік витрат на виробництво й витрат діяльності підприємства (8 годин)

Згідно з даними розроблювальної таблиці №1, відомості розрахунку зносу основних засобів та нематеріальних активів, вимоги на відпуск МШП, листків-розшифровок студенти повинні заповнити журнал 5 та скласти відомість витрат.

Тема 9. Облік готової продукції та її реалізації (6 годин)

На підставі даних про рух готової продукції студенти складають відомість випуску продукції, її відвантаження за вибраним методом оцінки запасів. Проводять розрахунки з покупцями й замовниками, визначають та списують собівартість реалізованої продукції.

Тема 10. Облік розрахунків з бюджетом (4 години)

На підставі: 1) розрахунково-платіжної відомості, студенти відображують у регістрах суму нарахованого податку з доходів фізичних осіб, виписок банку – погашення заборгованості; 2) складених реєстрів отриманих та виданих податкових накладних визначаються суми податкового кредиту та податкового зобов’язання з ПДВ; 3) розрахунків і виписок банку за місяць з суми податку на прибуток відображаються нарахування та погашення заборгованості бюджету.