Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ISIST.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
32.46 Кб
Скачать

45. Які функції виконують браузери? Приведіть порівняльну характеристику сучасних браузерів.

Призначення та функції браузерів

Браузер — це програма, призначена для перегляду веб-сайтів. Вона встановлює зв'язок із веб-сервером, завантажує на комп'ютер сторінку, роз¬ташовану за заданою користувачем адресою, та відтворює її на екрані. Вигляд веб-сторінки (гіпертекстового документа) у вікні браузера залежить від наявних у ній тегів — команд мови розмітки HTML. Стиль оформлення сайтів визначає також інформація, записана мовою CSS (Cascade Style Sheets — аркуші каскадних стилів) у HTML-документах чи окремих файлах.

Сучасні браузери здатні відображати ілюстрації, від-творювати анімацію, в ід ео ролики і звук. Браузери забезпечують можливість переміщуватися простором Всесвітньої павутини. Переглядаючи веб-сторінки, що містять гіперпосилання, і клацаючи їх, користувач може швидко переходити від однієї сторінки до іншої. На сьогодні найбільшого поширення набули браузери Internet Explorer, Mozilla Firefox та Opera.

Для просмотра ресурсов интернета часто использует браузеры. Это клиентские программы, которые чаще всего распространяются бесплатно. Наиболее известные среди них, это Opera, Mozilla FireFox и Internet Explorer. Такие браузеры обеспечивают пользователя, помимо основной функции отображения страниц, множество других. Их количество столь многообразно, что перечислить их всех, практически невозможно, однако, основные из них, это: перевод текста, поиск информации, система запоминания страниц (закладки), возможность сохранения любой страницы на рабочем столе, проверка скачиваемых файлов на вирусы, прослушивание музыки, просмотр видео, встроенный флэш проигрыватель, система запоминания паролей и многое другое.

порівняльнa характеристикa сучасних браузерів

Браузери конкурують один з одним на багатьох фронтах: безпека, підтримка стандартів, функціональність. Але одним з найважливіших параметрів є швидкість. Швидкість «холодної» та «гарячої» завантаження, швидкість рендеринга CSS, скриптів, таблиць, графіки, швидкість роботи з кешем. Всі ці параметри впливають на загальне враження від швидкості роботи програми.

Opera є найшвидшим браузером. Enternet Explorer здає свої позиції,але Enternet Explorer є лідером по поширеності серед користувачів Інтернету.

44. Для чого призначена мова html? Формат html. Дайте характеристику понять: Uniform Resource Identifier, Uniform Resource Locator та Uniform Resource Name.

HTML (англ. HyperText Markup Language — Мова розмітки гіпертексту) — стандартна мова розмітки документів у Всесвітній павутині. Більшість веб-сторінок створюються за допомогою мови HTML (або XHTML). Документ HTML оброблюється браузером та відтворюється на екрані у звичному для людини вигляді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]