Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Anim_lek_7.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Львівський державний університет фізичної культури Кафедра туризму Лекція № 7:

“ ПЛАНУВАННЯ ТА ПРОЕКТУВАННЯ АНІМАЦІЙНИХ ПРОГРАМ

з дисципліни

Організація анімаційних послуг”

для студентів ІІІ курсу факультету здоров’я людини і туризму

Розробив:

Доцент, к.г.н. Скабара Р.М.

ЗАТВЕРДЖЕНО”

на засіданні кафедри туризму

“_____" _________ 2008 р.

протокол № ____

Зав. кафедри __________ доцент Кухтій А.О.

ЛЬВІВ 2008

План

  1. Організація роботи анімаційної служби готельного підприємства

  2. Структура анімаційної служби

  3. Технологія створення і реалізації анімаційних програм

  4. Мотивація праці персоналу анімаційної служби

Література

  1. Гаранин Н. И., Булыгина И. И. Менеджмент туристской и гостиничной анимации. – М.: Советский спорт, 2004.

  2. Гальперина Т.И. Режиссура культурно-досуговых программ в работе менеджера туристской анимации: Учебное пособие / Т.И. Гальперина; Российская международная академия туризма. – М.: Советский спорт, 2006. – 168 с.

  3. Об анимационной деятельности в туристических и спортивно-оздоровительных учреждениях/ И.И. Булыгина, Российская международная академия туризма. – М.: 2004.

  4. Педагогіка туризму. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. /За ред. проф. Федорченка В.К., проф. Фоменка Н.А., доц. Скрипник М.І., доц. Цехмістрової Г.С. / – К.: Видавничий Дім «Слово», 2004. – 296 с.

  5. Петрова І.О. Дозвілля в зарубіжних країнах: Підручник. – К.6 Кондор, 2005. – 408 с.

Організація роботи анімаційної служби готельного підприємства

Майстерне виконання анімаційної програми і дотримання корпоративної стратегії залежить від компетентності персоналу і ефективності внутрішньої організації роботи готельної анімаційної служби. Під час реалізації стратегії для головного менеджера з анімації пріоритетним завданням є створення життєздатної структури. Приведення організаційної структури анімаційної служби у відповідність з її стратегією і стратегією готельного підприємства загалом є одним з головних принципів стратегічного менеджменту. Таким чином підкреслюємо важливість анімаційної діяльності у загальній стратегії готельного підприємства і необхідність забезпечення цієї діяльності відповідними ресурсами (людськими, матеріальними, фінансовими). Це свідчить також про те, що для керівництва готелю анімаційна діяльність є стратегічно важливою.

При формуванні організаційної структури служби крупного готельного туристичного комплекса, що складається з кількох функціональних підрозділів, необхідно прагнути створити таку систему зв’язку і координації, яка: 1) максималізує вклад підрозділів у підвищення якості анімаційного обслуговування; 2) обмежує витрати на реалізацію анімаційної послуги; 3) мінімізує витрати часу і енергії на контакт між підрозділами, службами і відділами готелю.

Класичний спосіб координації дій організаційних одиниць підрозділу полягає у визначенні їх місця в ієрархічній структурі таким чином, щоб найбільш тісно пов’язані одиниці були підпорядковані головному менеджеру з анімації готелю.

З метою об’єднання стратегічних зусиль взаємопов’язаних структурних підрозділів головний менеджер з анімації може використовувати координаційні команди, групи з виконання міжфункціональних завдань, систему взаємної формалізованої звітності, робити ухил на працю у команді і на кооперацію. Право прийняття рішення при цьому має бути передано на нижчий рівень управління чи безпосередньо до аніматорів (виконавців), які перебувають на передньому краї і мають необхідну інформацію для оцінки факторів і наслідків реалізації ухвалених рішень і дій.

У процесі розвитку анімаційної діяльності, змін її концепції і стратегії організаційна структура служби теж має змінюватися, бо неможливо реалізувати нову стратегію в межах старої організаційної структури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]