Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для диплома Програмний продукт.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
2.81 Mб
Скачать

2.5. Проектування інформаційно-управлінської моделі

Проектування даної інформаційної моделі спрямовано на усунення наявних недоліків у системі керування, аналізу обробки інформаційних потоків і виробничих процесів.

У цей час на даному підприємстві керування виробничими процесами здійснюється без широкого застосування комп'ютеризації.

Впровадження ж даної системи значно прискорить аналіз і керування виробничими процесами:

  • керування стратегічним розвитком підприємства;

  • керування комплексною комп'ютеризацією інформатизацією;

  • керування фінансово-економічною діяльністю;

  • керування господарсько-комерційної діяльність;

  • керування базами даних.

Достоїнства існуючої системи керування визначаються наявністю структурної ієрархії. Здатністю керування виробничими процесами й рішення економічних завдань. Істотним недоліком є недостатня комп'ютеризація й інформатизація системи.

Пропонований про проект виводить підприємство на якісно новий рівень керування. Що дозволить скоротити штат співробітників, поліпшити керування системою, підвищить якість виконуваних робіт і т.д.

Один з аспектів інформаційно-аналітичної моделі керування комплексною комп'ютеризацією й інформатизацією (керування базами даних).

Впровадження комп'ютеризації істотно змінює реалізацію, як внутрішніх, так і зовнішніх взаємозв'язків.

Наявність бази даних і загальної інформаційно-аналітичної системи значно прискорюють і спрощують пошук, обробку й аналіз будь-якої інформації з окремих виробничих підрозділів і для всього об'єкта в цілому.

Як приклад розглянемо взаємодію головного інженера з усіма виробничими підрозділами.

Всі підрозділи мають свій інтерфейс у загальній базі даних, за допомогою якого здійснюється обмін інформацією. Здійснюючи розробку планів, графіків, професійних і профілактичних робіт, вся інформація вноситься в загальну базу даних. У такий спосіб головний інженер має можливість перевірити й здійснити контроль будь-якої планованої, виконуваної роботи всіх підсистем підприємства. Будь-яка інша підсистема має таку ж можливість швидкого пошуку, обробки й аналізу будь-якої інформації з підрозділів і відділів підприємства й т.д.

2.6. Обґрунтування ефективності розроблювальної іс

Дане проектне рішення є очевидним не потребуючим експериментального й теоретичного обґрунтування. Воно веде до поліпшення методів керування, математичному моделюванню різних процесів, як у самому об'єкті, так й у системі керування, чисельним розрахункам, методам проектування й програмної реалізації. Значно прискорює збір, обробку й аналіз інформації про систему, прийняття рішень про керуючі впливи й реалізацію цих впливів.

Головним принципом проектованої структури є відповідність нової структури функціям забеспечення досягнення мети діяльності об'єкта. Нова структура забезпечує ефективну реалізацію відповідних функцій. Зміст ефективності пропонованої системи полягає в комп'ютеризації керування, розвитку інформаційних технологій, використанні інтелектуальних експертних систем і систем прийняття рішень.