Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Люда Реферат.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
41.72 Кб
Скачать

4.Документальне оформлення інформації

Документальне оформлення зібраної інформації слід здійснювати в такій послідовності. Спочатку виводяться показники, отримані з літературних джерел, потім - з форм статистичної звітності, бухгалтерського обліку та інших матеріалів діяльності базового досліджуваного підприємства, далі - показники його натурного та спеціального (особистого) спостереження і, нарешті, отримані при особистих контактах з фахівцями.

У зв´язку з досить великим обсягом оброблюваної інформації, її доцільно піддавати машинній обробці на ЕОМ. Це значно спрощує процес обробки інформації й знижує її трудомісткість.

З метою зручності зберігання й використання всі види інформативних документів складають в певній послідовності по кожному обстеженому об´єкту і зберігають в окремих папках (файлах, дискетах). Папки номерують і складають реєстр матеріалів по темі дослідження.

Висновки

Зібрана інформація в процесі наукового дослідження підлягає ретельній обробці. Обробці підлягає весь зібраний матеріал від першої до останньої сторінки, - це і є первинна суцільна обробка матеріалу. Вона повинна передувати написанню тексту. З її допомогою можна уявити загальну картину всієї роботи, створюючи тим самим сприятливі умови для написання тексту на відповідному науковому рівні.

Список використаної літератури

  1. Марцин В.С., Міценко Н.Г., Даниленко О.А. та ін. «Основи наукових досліджень»Навчальний посібник / Л.: Ромус-Поліграф, 2002.- 128 c.

  2. Цехмістрова Г.С. Основи наукових досліджень. – К.:Слово, 2003.

  3. Шейко В.М., Кушнаренко Н.М. Організація та методика науково-дослідницької

  4. діяльності. – К.:Знання-Прес, 2003.

  5. Лудченко А.А. и др. Основы научных исследований. – К.:Знание, 2000.

  6. Мороз І.В. Структура дипломних, кваліфікаційних робіт та вимоги до їх написання, оформлення і захисту. – К., 1997.

  7. Пистун Н.Д., Шищенко П.Г. и др. Основы научных исследований. К.: Вища школа, 1988.