Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lesson_13_SPZ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
51.2 Кб
Скачать
  1. Posix інтерфейс.

POSIX (portable operation system interface for computer environment – платформенно незалежний інтерфейс операційних систем для комп’ютерного середовища).

Цей інтерфейс стандартизований міжнародним інститутом ІЕЕЕ, який описує системні виклики для відкритих операційних систем, в тому числі оболонки, утиліти та інструментальні засоби. Крім того, згідно інтерфейсу POSIX стандартизованими також є задачі забезпечення безпеки задачі реального часу, задачі адміністрування, мережеві функції та задачі обробки трансакції. В основному POSIX інтерфейс стандартизований і використовується для ОС Unix, хоча він є реалізований для інших операційних систем.

POSIX детально описує систему віртуальної пам’яті, багатозадачність та технологію переміщуваності операційних систем. Тому насправді POSIX є не єдиний стандарт, а набір стандартів POSIX.1 ... POSIX.12. Зокрема, стандарт POSIX.1 описує системний АРІ (мову програмування С), POSIX.4 – задачі реального часу, POSIX.6 – системну безпеку, POSIX.7 – адміністрування системи, POSIX.12 – графічний інтерфейс користувача, тощо. Таким чином програми, які розроблені з урахуванням даних стандартів будуть однаково виконуватись у всіх POSIX сумісних ОС. Однак, в деяких випадках POSIX стандарт має чисто рекомендаційний характер. Частина POSIX стандарту описана строго й детально і невиконання цих вимог не забезпечить переміщуваність програм, інша частина лише поверхнево описує основні вимоги. Деякі програми в документації можуть бути заявлені як POSIX сумісні, але вони такими не є. Ця ситуація виникає у випадках, коли з точки зору забезпечення продуктивності або з погляду впровадження фірмових технологій, які обмежують використання задачі відповідною операційною системою або операційним середовищем, для програмування використовуються інші функції, які безпосередньо працюють з ОС або апаратурою і не підтримують POSIX стандарт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]