Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовий.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
09.04.2019
Размер:
93.87 Кб
Скачать

6. Складання графіка технічного обслуговування і ремонту електрообладнання

Технічне обслуговування – це комплекс робіт з підтримки роботоздатності обладнання в період його використання. До технічного обслуговування електрообладнання належать: випробування обладнання і пристроїв, підтяжка контактних з'єднань, доливання ізоляційного мастила, випробування і вимірювання ізоляційних характеристик тощо. Частину робіт з технічного обслуговування відповідно до посадових інструкцій виконують чергові працівники.

Ремонт — процес зміни, відновлення, покращення будь-чого, доведення об'єкта до початкових характеристик. Ремонт в якійсь мірі усуває фізичний знос і відновлює роботопридатність обладнання. Але з часом подальший ремонт стає економічно недоцільним, бо зношування відбувається настільки інтенсивно, що витрати на ремонт стають рівними або більшими від вартості нового обладнання, тобто деталь, вузол чи обладнання досягнули граничного зносу. Тоді їх необхідно негайно вивести з експлуатації і замінити новими чи відновленими.

При плануванні робіт по ТО і ремонту електрообладнання по господарству чи його відділенню необхідно, щоб навантаження електромонтерів протягом року по місяцях було рівномірним.

Перед складанням графіка ТО і ремонту електрообладнання необхідно, користуючись картою обліку електрообладнання, встановленого на об`єкті, і нормативними даними системи ПЗРЕ с.г., в залежності від середовища, в якому встановлене електрообладнання, його типу визначити трудоємкість ТО і ремонту електрообладнання, а також періодичність виконання цих робіт.

Розрахунок графіка ТО і ремонту електрообладнання виконуємо по кожному об`єкту господарства, після чого складаємо графік по господарству чи відділенню в цілому.

7. Складання звітності в електротехнічній службі господарства

Фінансова звітність — бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період

Метою складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства. Фінансова звітність повинна задовольняти потреби тих користувачів, які не можуть вимагати звітів, складених з урахуванням їх конкретних інформаційних потреб. Публікація фінансової звітності обов'язкова в офіційних виданнях та тих, що прирівняних до них (Розпорядження № 150 від 28.04.2012 року, "Про призначення друкованого засобу масової інформації, в якому оприлюднюються документи).

Фінансова звітність (за ПСБО) включає в себе:

  • Баланс (Звіт про фінансовий стан);

  • Звіт про фінансові результати підприємства (звіт про сукупний дохід),/Звіт про прибутки та збитки (назва за МСФЗ);

  • Звіт про рух грошових коштів (за прямим або непрямим методом);

  • Звіт про власний капітал,/Звіт про зміни у власному капіталі (назва за МСФЗ);

  • Примітки до фінансової звітності.

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Баланс підприємства складається на кінець останнього дня звітного періоду. Проміжна (місячна, квартальна) звітність, яка охоплює певний період, складається наростаючим підсумком з початку звітного року. Крім того, відповідно до облікової політики підприємства фінансова звітність може складатися за інші періоди. Звітний період для складання фінансової звітності про виконання бюджетів визначається Бюджетним кодексом України.

Перший звітний період новоствореного підприємства може бути менш як 12 місяців, але не більш як 15 місяців.

Звітним періодом підприємства, що ліквідується, в Україні є період з початку звітного року до дати прийняття рішення про ліквідацію.

В електрогосподарстві повинні бути такі документи по звітності:

1. Журнал звітності електрообладнання.

2. Журнал звітності силових і освітлювальних електропроводок.

3. Графік технічного обслуговування.

4. Журнал звітності перебоїв в подачі електроенергії.

5. Журнал звітності захисних засобів.

6. Журнал з інструктажу по охороні праці.

7. Оперативний журнал з ПТБ електромонтерів.

8. Документація з принципіальними і монтажними схемами силових мереж.

9. Протоколи виміру опорів заземлювачів.

10. Договори на монтаж і ремонт.

11. Кошториси до договорів.

12. Акти прийомів виконаних робіт.

13. Паспорти і інструкції по обслуговуванню електрообладнання.

14. Місцеві інструкції по обслуговуванню.

15. Протоколи випробування захисних засобів.