Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testy_bu.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Тести з курсу «Облік у зарубіжних країнах» для студентів 4 курсу фме :

1. Створено три міжнародні плани рахунків бухгалтерського обліку:

1. Європейської співдружності, Англосаксонської облікової системи, Африканського Союзу.

2. Європейської співдружності, країн СНД, Африканського Союзу.

3. Європейської співдружності, Англосаксонської облікової системи, країн США та Канади.

4. Європейської співдружності, країн СНД, країн США та Канади.

2. Характерним для Англосаксонської облікової системи є :

1. Наявність тільки фінансової бухгалтерія, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату, фінансовий результат визначається шляхом порівняння витрат за загальним випуском на підприємстві за видами діяльності

2. Дві самостійні бухгалтерії – фінансова та управлінська, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату, фінансовий результат визначається на базі групування витрат за елементами з чітким відображенням додаткової вартості.

3. Наявність тільки управлінської бухгалтерії, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату, фінансовий результат визначається на базі групування витрат за елементами з чітким відображенням додаткової вартості.

4. План рахунків будується на методі “витрати-випуск”, в ньому враховуються вимоги Торгівельного та Податкового кодексів ЄС.

3. Основні особливості плану рахунків країн Євросоюзу:

1. Чітке визначення 9 класів рахунків у двох розділах. План рахунків передбачає визначення результатів роботи за даними управлінської та фінансової бухгалтерії

2. Наявність тільки управлінської бухгалтерії, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату, фінансовий результат визначається на базі групування витрат за елементами з чітким відображенням додаткової вартості.

3. Він розроблений для всіх країн ЄС та встановлює єдині норми та вимоги для всіх країн, в ньому враховані вимоги Торгівельного та Податкового кодексів ЄС. Фінансовий результат визначають зіставленням затрат із загальним випуском на підприємстві за видами діяльності.

4. Дві самостійні бухгалтерії – фінансова та управлінська, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату, фінансовий результат визначається на базі групування витрат за елементами з чітким відображенням додаткової вартості.

4. Особливості плану рахунків Африканського Союзу:

1. Дві самостійні бухгалтерії – фінансова та управлінська, план рахунків будується на методі “витрати-випуск”, постійна спрямованість на оперативному визначенні фінансового результату.

2. Наявність тільки управлінської бухгалтерії, фінансовий результат визначається на базі групування витрат за елементами з чітким відображенням додаткової вартості.

3. Він розроблений для всіх країн та встановлює єдині норми та вимоги для всіх країн, в ньому враховані вимоги Торгівельного та Податкового кодексів ЄС. Фінансовий результат визначають зіставленням затрат із загальним випуском на підприємстві за видами діяльності.

4. Чітке визначення 9 класів рахунків у двох розділах. План рахунків передбачає два шляхи визначення результату роботи за даними управлінської та фінансової бухгалтерії.

5. Згідно Міжнародних стандартів фінансової звітності до фінансових звітів відносять:

1. Накладну – вимогу, Звіт касира, Розрахунково – платіжні відомості

2. Бухгалтерський Баланс, Звіт про прибутки та збитки, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про зміни у власному капіталі.

3. Платіжні доручення, Звіт про рух грошових коштів.

4. Звіт про прибутки та збитки, Виробничий звіт.

6. Зарубіжні фірми створюють Фонд дрібних сум для:

1. Закупки палива, мастила та запчастин для автомобілів фірми.

2. Витрат працівників бухгалтерії під час складання річних звітів.

3. Здійснення витрат керівництва фірми.

4. Здійснення канцелярських, поштових та інших невеликих витрат фірми.

7. Національні особливості бухгалтерських систем визначають:

1. Юридичні фірми та законодавча база

2. Податкова інспекція та Податковий Кодекс

3. Професійні організації та загальна економічна ситуація в країні

  1. Підприємства країни

8. Британо – американська модель обліку орієнтована на:

1. Задоволення потреб уряду країн

2. Потреби інвесторів та кредиторів

3. Податкові органи

4.Банківську систему країни

9. Континентальна модель обліку орієнтована на:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]