Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КП Розробка стратегии СК.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

Методичні вказівки

для виконання курсових робіт

«Розроблення стратегії страхової компанії»

для студентів очної та заочної форм навчання базового напряму 6.0501 "Економіка та підприємництво" спеціальності 8.050104 «Фінанси» (для магістерської програми «Управління страховою діяльністю»)

Затверджено

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 1 від 31 серпня 2009 р.

Львів-2009

Методичні вказівки для виконання курсових робіт «Розроблення стратегії страхової компанії» для студентів очної та заочної форм навчання базового напряму 6.0501 "Економіка та підприємництво" спеціальності 8.050104 «Фінанси» (для магістерської програми «Управління страховою діяльністю») / Укл.: І.Ю. Кондрат, П.А.Гориславець, П.Г.Ільчук. - Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009. – 15 с.

Рекомендовано методичною радою Інституту економіки і менеджменту Національного університету “Львівська політехніка” (протокол № 1 від 31 серпня 2009 р.).

Укладачі:

Кондрат І.Ю., канд. екон. наук, доц.

Гориславець П.А., канд. екон. наук, доц.

Ільчук П.Г., канд. екон. наук, доц.

Відповідальний за випуск: Хома І.Б., канд. екон. наук, доц.

Рецензенти:

Рудницька О.М., канд. екон. наук, доц.

Клімковський М.І., канд. екон. наук, доц.

1. Загальні положення

Мета курсової роботи полягає у наданні студентам практичних навичок щодо управління страховою організацією, зокрема розробки елементів стратегії діяльності компанії на фінансовому ринку.

В результаті якісного виконання роботи фахівець повинен вміти виконувати аналіз зовнішнього середовища з позиції традиційності подій, темпів змін, передбачуваності майбутнього; здійснювати діагностику потенціалу страховика на основі SWOТ-аналізу; стратегічне планування діяльності страховика, зокрема розробляти бізнес-план, формувати базові стратегії як стратегічні альтернативи діяльності страховика залежно від ситуації, що склалася на ринку, та стану самої організації (етапу життєвого циклу); розробляти політику страхової діяльності, перестрахувальну політику, інвестиційну політику компанії; вміти виконувати аналіз страхового портфеля, фінансового стану компанії, оцінювати і контролювати фінансову стійкість страхових операцій, платоспроможність та фінансову надійність страхової компанії, здійснювати прогнозування основних показників, а також оптимізувати інвестиційну діяльність та перестрахувальну політику страхової компанії; застосовувати методи фінансового менеджменту для вироблення управлінських рішень, спрямованих на покращення фінансового стану страхової організації..

Для виконання завдань, сформульованих у курсовій роботі студенти повинні володіти ґрунтовними знаннями з таких дисциплін: «Страховий менеджмент», «Управління перестрахувальними операціями», «Моделювання діяльності страхових компаній на фінансовому ринку», «Облік і звітність у страхових організаціях».