Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vsi_shpori_tsyupa_byudzhetny_menedzhment.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
501.76 Кб
Скачать

30. Квартальна звітність про виконання місцевих бюджетів

Періодичність, структура та терміни подання звітності про виконання місцевих бюджетів визначаються Державним казначейством України відповідно до вимог, встановлених для подання звітності про виконання Державного бюджету України.

Територіальні органи Державного казначейства України складають та подають відповідним місцевим фінансовим органам баланси, звіти про виконання місцевих бюджетів та інші фінансові звіти за правилами та формами, встановленими Державним казначейством України за погодженням з Міністерством фінансів України та Рахунковою палатою. Зведені показники звітів про виконання бюджетів одночасно подаються територіальними органами Державного казначейства України відповідно Міністерству фінансів Автономної Республіки Крим, фінансовим органам місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів відповідних рад на умовах, передбачених частиною першою цієї статті. Квартальний звіт про виконання місцевого бюджету подається до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної ради Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевою державною адміністрацією, виконавчим органом відповідної ради чи міським, селищним, сільським головою (у разі, якщо відповідні виконавчі органи не створені) у двомісячний строк після завершення відповідного бюджетного періоду. Перевірка звіту здійснюється Рахунковою палатою Автономної Республіки Крим (щодо використання органами виконавчої влади коштів бюджету Автономної Республіки Крим) чи комісією з питань бюджету відповідної ради, після чого відповідні ради затверджують звіт про виконання бюджету або приймають інше рішення з цього приводу.

До форм квартальної звітності відносять: Ф. № 1 “Баланс виконання бюджету”; Ф. № 2 “Звіт про виконання бюджету” (по доходах і видатках); Ф. № 3 “Звіт про виконання плану по мережі, штатах і контингентах установ, що знаходяться на місцевих бюджетах”; Ф. № 4 “Довідка про використання коштів позабюджетного фонду місцевих Рад народних депутатів”; Ф. № 7 “Звіт про заборгованість бюджетних установ”. Дані про виконання місцевих бюджетів зазначаються у квартальній звітності в розрізі кодів бюджетної класифікації в грн.  Форми звітності містять наступну основну інформацію: Ф. № 1 – залишки на кінець звітного періоду; Ф. № 2 – план з урахуванням внесених змін на звітний період і виконання (по доходах і видатках); Ф. № 3 – показують фактичну наявність (кількість) на кінець звітногоперіоду;Ф. № 4 – показують залишки коштів фонду на кінець звітного періоду.

31.Форми бюджетного фінансування

Фінансування з бюджету – це перерахування коштів на рахунки розпорядників бедж.коштів з казнач.рахунку , визначених у фін.планах та кошторисах та затверджених в бюджеті.

Виділяють такі форми бюджетного фінансування:

1)бюджетні інвестиції, які можуть здій. у вигляді фінансув. кап. вкладень , проектного фінансування конкретного інвестиційного проекту та придбання частки акцій чи прав участі в управлінні п-ством;

2)бюджетні кредити – це над. коштів з бюджету суб’єктам підприємництва на поворотній та платній основі; вони відрізняються від банківських порівняно нижчим рівнем % ставок та наданням на більш пільгових умовах;

3)кошторисне фінансування – це виділення бюджетних асигнувань на основі спец.планово-фін.документа – кошторису;визначає у безповоротному та безоплатному порядку надання коштів на фінансування певних об’ктыв з визначенням ъх цыльового призначення і розподілом за окремими періодами фінансування;

4) держ . трансферти – це невідплатні і безповоротні платежі з бюджету юрид. і фіз.. особам ; державними трансфертами є державні субвенції, в т.ч. субсидії , держ.дотації і держ.допомога населенню.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]