Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТМЗ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський політехнічний коледж

Національного технічного університету

«Харківський політехнічний інститут»

2012

План:

  1. Основні види діяльності;

  2. Підприємство сьогодні;

  3. Новації у виробництві;

  4. Організаційна структура;

  5. Продукція;

  6. Ексклюзив від ПТМЗ.

Полтавський турбомеханiчний завод — одне з найстарiших пiдприємств міста Полтави, засноване у 1899 роцi.

1.Основні види діяльності

Відкрите акціонерне товариство "Полтавський турбомеханічний завод '(заснований в 1889р) - це сучасне багатопрофільне підприємство з високим виробничим і науково-технічним потенціалом, розташоване в м. Полтава, одному з наукових та історико-культурних центрів України.

В даний час ВАТ 'ПТМЗ' робить пересувні гвинтові компресорні станції ВВП-9 / 7, установки компресорні гвинтові стаціонарні ВВУ-5 / 7; поршневі повітряні компресори та компресорні станції широкого спектру застосування, установки компресорні для стиснення пари пропан-бутану, компресори для гальмівних систем тепловозів, електровозів, електропоїздів, тролейбусів; маслоочисні установки, агрегати зварювальні і насосні, лебідки монтажні, сепаратори палив, лиття чавунне, сталеве, алюмінієве, кольорове, точне.

Випускає вузли та деталі для реконструкції парових турбін вітчизняного та зарубіжного виробництва, запасні частини до парових турбін, в т. ч. ротори турбінні, лопатки, облопаченние диски, діафрагми, соплові та направляючі апарати, робочі та направляючі лопатки, деталі зубчастих і черв'ячних передач, з'єднувальні муфти, опорні і наполегливі підшипники, кінцеві і діафрагмові ущільнення, вузли і деталі систем регулювання, метизи високого тиску, пружини, проточні частини, внутрішні корпусу, ротори та запасні частини до живильних насосів блочних парових турбін. Виготовляє запірну арматуру, деталі й вузли котельно-допоміжного устаткування, нестандартизоване обладнання по документації замовника, що складається з вузлів і деталей масою до 20т, деталі обертання, потребують механічної обробки, з максимальними габаритами 4000х2000 мм або 2600х8000 мм. Корпусні деталі можуть мати зварену або зварювально-литу конструкцію. Крім цього виробляє товари народного споживання.

Історія ВАТ "Полтавський турбомеханічний завод" почалася в 1889 году.С 1946 року підприємство спеціалізується на випуску запасних частин, вузлів, деталей до парових турбін вітчизняного виробництва і західних фірм, постійно розширюючи номенклатуру деталей і вузлів. Випускає поршневі, повітряні компресори та компресорні станції широкого спектру застосування, установки компресорні для стиснення пари пропан-бутану, компресори для гальмівних систем тепловозів, електровозів, тролейбусів; маслоочисні установки, агрегати зварювальні і насосні пересувні й інші машини.

На замовлення виготовляє нестандартизованого устаткування по документації замовника, що складається з окремих вузлів і деталей масою до 20 тонн і габаритами деталей, що вимагають механічної обробки 4000х2000 мм. Крім цього, виробляє товари народного споживання.

На підприємстві працює дві з половиною тисячі осіб, з них 270 зайнято в ливарному виробництві. Не дивлячись на економічні та фінансові труднощі, підприємство не тільки не скоротило виробництво, але і освоїло виробництво більше 25 видів нової продукції. Основні виробництва, заготівельне, ливарне, механічне, складальне оснщени сучасним високопродуктивним обладнанням. У механооброблююче виробництві верстати з числовим програмним управлінням, використовуються сучасні технології обробки.

Продукція ВАТ "Полтавський турбомеханічний завод" (ПТМЗ) продається і користується підвищеним попитом в Україні, Росії, Республіці Білорусь. Укладаються контракти на продаж у країни середньої Азії та Близького Сходу. У Росії у підприємства існує дилерська мережа, в обов'язки якої входить продаж продукції, її гарантійний ремонт і сервісне обслуговування. Налагоджено безперебійне забезпечення споживачів високоякісними запасними частинами до продаваної техніки.

Основними видами дiяльностi товариства є виробництво продукцiї технiчного призначення: повiтрянi компресори та компресорнi станцiї та запаснi частини до енергоустаткування. Підприємство є одним з основних виробникiв запасних частин до парових турбiн.

Впродовж багатьох рокiв на АТ «Полтавський турбомеханiчний завод» успiшно розвивається така галузь виробництва, як компресоробудування. Найбiльш розповсюдженим i унiверсальним типом компресорних машин були поршневi компресори. АТ «Полтавський турбомеханiчний завод» — є одним iз найбiльших виробникiв цiєї технiки в СНД. На заводi випускаються повiтрянi компресори загального призначення для залiзничного i комунального транспорту, газовi компресори для стиснення парiв пропан-бутану, пересувнi i переноснi компресорнi станцiї i установки, побутовi компресори. Всього понад 70 найменувань.

Підприємство постійно нарощує обсяги виробництва, запроваджує прогресивні технології, системи автоматизованого проектування, освоює нові види продукції, розширює ринок збуту.