Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Персонал суб.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
61.44 Кб
Скачать

Трудовий договір

У межах штатної чисельності за штатним розписом здійснюється приймання на роботу працівників фірми. Між працівником і адміністрацією укладається трудовий договір. Трудовий договір — це угода між працівником і власником аудиторської фірми або уповноваженим ним органом чи аудитором - підприємцем, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з дотриманням внутрішнього трудового розпорядку. Власник фірми або уповноважений ним орган чи аудитор-підприємець зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Трудовий договір може бути:

♦ безстроковим, що укладається на невизначений термін;

♦ строковим, коли трудові відносини встановлені на визначений термін або на виконання якоїсь роботи;

♦ тимчасовим, якщо укладається для виконання роботи тимчасово відсутнього працівника (наприклад, на час декретної відпустки).

Форма трудового договору

Трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Укладання трудового договору оформлюється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу із фізичною особою. Трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи.

Зразок наказу про зарахування на роботу аудитора (трудовий договір) наведено нижче.

Додаток до наказу:

♦ заява;

♦ анкета;

♦ особовий листок з обліку кадрів;

♦ копії документів, що підтверджують освіту і професійну придатність.