Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мех.змін.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
597.5 Кб
Скачать

Висновки і рекомендації

Виконавши курсовий проект я закріпив теоретичні знання отримані на лекційних і лабораторних заняттях з експлуатації сільськогосподарської і лісогосподарської техніки та тракторів. Навчився комплектувати машинно-тракторні агрегати та розраховувати потребу підприємства в машинах та знаряддях за певних виробничих планів у дозволені строки з мінімальними економічними витратами. Отримав навики у використанні для курсового проекту літературних джерел, нормативних та довідникових матеріалів.

Виконуючи курсовий проект я здійснював вибір лісогосподарських машин та знарядь, відповідно потрібних для них гусеничних і колісних тракторів по створенню лісових культур вказаними способами, вирощуванню садивного матеріалу в посівному і шкільному відділеннях лісових розсадників, а також механізації лісозахисних робіт, протипожежних заходів, механізації землерийних робіт і ремонту доріг.

При складані розрахунково-технологічних карт визначав змінну продуктивність машинно-тракторних агрегатів, необхідну кількість машино-змін для виконання операцій, необхідну кількість тракторів, кількість робочих днів та виробничих витрат на зміну і технологічну операцію.

Побудував календарний графік використання тракторів залежно від обсягів робіт, умов та термінів їх виконання, максимально його удосконалив та визначив необхідну кількість тракторів кожної марки. Після цього на графіку машиновикористання позначив періодичність технічного обслуговування машинно-тракторного парку враховуючи вимоги наведені в технічних описах та інструкціях з експлуатації тракторів і машин.

На основі цього графіка розрахував необхідну кількість пального і мастильних матеріалів, а також тракторів, лісогосподарських знарядь та машин, що задіяні в курсовому проекті. Також розрахував основні техніко-економічні показники використання машинно-тракторного парку.

Ознайомився з вимогами положень з охорони праці та правилами техніки безпеки при проведені механізованих робіт. .

Список використаної літератури

  1. Портной В.М., Грушанський О.А., Зражва С.Г. Методичні вказівки до лабораторного практикуму з механізації лісогосподарських робіт.-К.:Видавничий центр НАУ,2001.-41с.

  2. Малютін Т.Т., ПортнойВ.М. Механізація лісогосподарських робіт: Методичні вказівки до проведення учбової практики.-К.:ВидавництвоУГСА,1993.- 90с.

  3. Нормативно-правовий акт з охорони праці. Правила охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості.-К.:Видавництво «Відлуння» благодійного фонду «Дзвін надії»,2005.-456с.

  4. Зима И.М., Малюгин Т.Т. Механизация лесохозяйственных работ.-М.: Лесн. пром-сть, 1976.-418 с.

  5. Сельскохозяйственная техника. Каталог /Научно-исследова­тельский институт информации и технико-єкономических ис­следований по инженерно-техническому обеспечению/.-М.: 1991, ч1, 334с, ч.2, 336с.

  6. Система машин для комплексной механизации сельскохозяйственного производства на 1986-1995 годы. Лесное хозяйство и защитное лесоразведение. /Государственный агропромышленный комитет СССР/.-М.: 1986,263 с.

  7. Попов Ю.В. Охрана труда и противопожарная защита в лесном хозяйстве.-М.: Лесн. пром-сть, 1982.-142с.

  8. Портной В.М., Грушанський О.А., Курило B.C. Механізація лісогосподарських робіт. Методичні вказівки до написання курсового проекту.-К.: НАУ, 2001.- 55с.

51