Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012 р.методика виконання ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВ....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
72.7 Кб
Скачать

МЕТОДИКА НАПИСАННЯ

КУРСОВИХ РОБІТ

з курсу «Економіка і фінанси підприємства»

Київ – 2012

І. ЦІЛЬ, ЗАВДАННЯ , ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Написання курсової роботи відбувається згідно з навчальним планом по підготовці спеціалістів – менеджерів.. Курсова робота повинна поглибити вивчення курсу, систематизувати та закріпити отримані знання, відпрацювати навички самостійної роботи з елементами пошуку та аналізу.

Ціль написання курсової роботи полягає в глибокому розкритті вибраної теми теоретично-практичному узагальненні матеріалу з формуванням власних висновків. Виходячи з цілі написання курсових робіт, перед студентом постають слідуючи питання:

  • виходячи з учбового плану ознайомлення з тематикою курсових робіт;

  • вибір теми та затвердження плану;

  • підбір та вивчення літератури по темі;

  • написання та оформлення курсової роботи;

  • рецензування та захист курсової роботи.

Вимоги до написання курсової роботи:

  • досконале теоретично-практичне знання вибраної теми;

  • широка статистична база;

  • вміння узагальнювати та опрацьовувати матеріал;

  • здійснювати висновки та рекомендації, які мають елемент самостійності та творчості;

  • формулювання висновків та пропозицій;

  • текст курсової роботи повинен бути стилістично витриманим, як наукове дослідження, відредагованим та написаним українською мовою, відповідно до закону «Про мову в Україні».

Іі. Склад, структура та обсяг курсової роботи

Цілі та завдання написання курсової роботи вимагає від студента почати роботу з вибору теми. Велику допомогу в цьому надає науковий керівник, який повинен урахувати професійні інтереси студента з запропонованою тематикою (дивись додаток № 1). Вибрана тема затверджується науковим керівником та даються поради щодо складання плану роботи.

Процес написання до курсової роботи включає в себе підбір та вивчення літературних джерел, бібліографічних довідників та реферативних оглядів. Методика вивчення літератури по курсовій роботі розкриває вміння студента працювати з першоджерелами, його індивідуальні здібності до наукової роботи. Вона передбачає слідуючу послідовність: вивчення опрацьованої літератури, додаткової, статистичної та законодавчої (нормативні акти та інструктивні матеріали).

Курсова робота повинна мати логічну побудову та чітку структуру і бути цілостним, самостійним дослідженням. Вона включає в себе, основну частину та висновки.

Вступ – відображає доцільність та обґрунтованість вибраної теми, розкриває цілі та завдання роботи, місце теми у навчальному курсі, ступінь її розробки у науковій літературі. Обсяг вступу як правило дорівнює 2-3 сторінки.

Основна частина – це є глибоке та всебічне розкриття основних положень курсової роботи, відповідно до плану роботи. Вона може складатися з трьох частин – теоретико-методологічна частина, форми прояву економічного явища, рекомендації та пропозиції щодо вибраного об’єкту дослідження. Рекомендований обсяг основної частини 20-25 сторінок.

Заключна частина – це висновки та короткий зміст дослідження. Він складає 2 сторінки.

Потім іде список використаної літератури, та додатки (таблиці, схеми, тощо).

Ііі. Написання та оформлення курсової роботи

Робота повинна бути написана грамотно та акуратно. Слід уникати «списування» цілих абзаців з монографій, підручників та internety. Необхідно самостійно сформулювати прочитану думку виходячи з фактичного та статистичного матеріалу. Текст роботи розміщується на білому папері формату А4, який обмежується полями: ліве – 25 мм, верхнє – 20 мм, нижнє - 25 мм, праве – 10 мм. Текст розбивати на окремі частини, починаючи кожну з абзацу. Скорочення в тексті не допускати. Цифровий матеріал може бути наданий окремо та в табличній формі. Кожна таблиця повинна мати назву та порядковий номер (Таблиця № …..).

Ілюстрований матеріал іу формі схем, діаграм, графіків може бути вміщений в основну частину курсової роботи, або винесений в розділ додатків.

В тексті мають бути зроблені посилання на використані джерела, з яких була запозичена інформація. Вони повинні бути в низу листка під текстом на відповідній сторінці (Економіка підприємства. Під ред.. Іванова В.Я. та ін.. К. 1997. Стор. 23).

У списку літератури перелік використаних джерел повинен викладатися у слідкуючій послідовності:

1. Закон України

2. Нормативні акти. Постанови Кабінету Міністрів України.

3. Наукова, спеціальна, навчально-методична література видана українською, російською іншими іноземними мовами.

Список використаної літератури подається в алфавітному порядку.

Робота повинна бути оформлена в відповідний перепліт і на основній сторінці студент повинен поставити свій особистий підпис.

Робота набирається в комп’ютерному вигляді, у текстовому редакторі «Word».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]