Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мегаметодичка часть_II.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
3.48 Mб
Скачать

Державний вищий навчальний заклад

Запорізький національний університет”

Міністерства освіти і науки України фізична хімія

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСIБНИК

до лабораторних робіт та самопiдготовки

(для студентів ІІІ курсу біологічного факультету

напряму підготовки “Хiмiя” )

ЧАСТИНА 2

Запоріжжя

2010

УДК: 547.1 (076.5)

БК: 24.2я73

Н.П.Лашко, Д.С.Коваленко.

Фізична хімія: Навчально-методичний посібник до лабораторних робіт та самопiдготовки (для студентів ІІІ курсу біологічного факультету напряму підготовки “Хiмiя”) . – Запоріжжя: ЗНУ, 2010. – 124 с.

Навчально-методичний посібник містить рекомендації та навчальнi завдання з пiдготовки до лабораторно – практичних занять з фізичної хімії.

Призначений для студентів ІІІ курсу біологічного факультету

напряму підготовки “Хiмiя”.

Рецензент О.І. Іваницький

Відповідальний за випуск Л.О.Омельянчик

Зміст

Вступ.........................................................................................4

Термодинамiка розчинiв електролiтiв...................................5

Електрична провідність розчинів електролiтiв...................36

Рівноважні електрохімічнi процеси…….............................47

Кінетика хімiчних реакцiй ...................................................95

Література..............................................................................114

Додатки...................................................................................115

ВСТУП

Запропонований навчально-методичнй посібник, який являє собою другу частину курсу “ Фiзична хiмiя ” для студентів ІІІ курсу біологічного факультету напряму підготовки “Хiмiя”, повністю відповідає змісту навчальній та робочій програмі дисципліни „Фізична хімія”. В ньому розглянутi такi роздiли: термодинамiка розчинiв електролiтiв, електрична провідність розчинів електролiтiв, рівноважні електрохімічнi процеси, кінетика хімiчних реакцiй, що містять теоретичнi, розрахунковi та лабораторнi розробки.

Мета навчально-методичного посібника з фізичної хімії – навчити студентів на основі знань головних розділів фізичної хімії зв’язувати хімічні і фізичні явища; вміти оцінювати вплив зовнішнього середовища на властивості речовин, хімічну і фазову рівновагу та на швидкість протікання хімічних реакцій; навчити фізико-хімічним методам аналізу і вмінню за формулами, виведеними в різних розділах, вести розрахунки величин, що характеризують ту чи іншу систему.

Теоретичний матерiал полегшує засвоєння курсу фiзичної хiмiї, та супроводжується тематично пiдiбраними розвязаними задачами i задачами для самостiйного рiшення.

Кожна тема також включає лабораторнi роботи, якi сприяють опануванню практичних навичок та закрiпленню набутих теоретичних знань.

Навчально – методичний посiбник пiдготовлений для студентів ІІІ курсу біологічного факультету напряму підготовки “Хiмiя” з урахуванням їх хiмiчної та фiзико-математичної пiдготовки.

Навчально – методичний посібник сприяє формуванню у студентів теоретичних та практичних знань, вмінь і навичок у проведенні фізико-хімічних експериментів в обсязі лабораторних занять; у розрахунках термодинамічних, електрохімічних та кінетичних параметрів систем.