Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.79 Mб
Скачать

1.3 Оголошення

Запрошуємо Вас відвідати

7 -9 грудня 2011 року з 11:00 до 18:00

Виставку-ярмарку авторських робіт майстрів з обмеженими фізичними можливостями

«Руками створена краса»

В експозиції представлені аксесуари, біжутерія, іграшки, предмети декору, ексклюзивні плетені шалі, макраме, деку паж та ін..Місце проведення: виставкова зала торгово-промислової палати(вул. Соборна, 68, кінотеатр ім. Коцюбинського)(Тел.: для довідок 46-93-59, 46-04-96 ГО «Гармонія», ВМЦСССДМ)

Мешканці м. Вінниці!

Для рівномірно розподілу потоку громадян, які звернуться за оформленням житлової субсидії на опалювальний період з жовтня 2011 року по квітень 2012 року або інших соціальних допомог в місті Вінниці впроваджено талонну систему прийому документів для призначення субсидій на опалювальний період та інших видів соціальних допомог.

В даному талоні зазначено день та час звернення заявника з повним пакетом документів до відділу соціального захисту населення

№4 ( Старе місто), вул. Островського,85 Департаменту праці і соціального захисту.

При видачі талона на прийом до спеціаліста відвідувачеві надається вичерпна консультація щодо порядку оформлення житлових субсидій та інших видів допомог.

Видача талонів відділами соціального захисту населення буде проводитися щоденно з 19.09.2011 року, крім вихідних.

Години прийому з 9.00 до13.00, з 14.00 до 18.00, п’ятниця з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 № 774, яка набрала чинності з 23.07.2011 (з дня опублікування), запроваджено подальше спрощення умов призначення житлових субсидій та врегульовано деякі найбільш проблемні питання, які впливали на можливість малозабезпечених родин оформити субсидію , а саме:

  • З 23.07.2011 заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг не враховується при призначенні житлової субсидії. Сім'ї, що мають заборгованість з оплати житлово- комунальних послуг мають право звернутись за призначенням житлової субсидії.

  • Комісіям при місцевих органах виконавчої влади дозволено приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів).Тобто, у разі коли комісією буде прийнято рішення про призначення субсидії на загальну площу житла, при наступному зверненні за субсидією справа цієї сім'ї не виноситься на розгляд комісії. Субсидія призначається на термін встановлений законодавством ( 6 місяців, або опалювальний період).

  • Врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі). Відтепер кількість осіб, виходячи з якої призначається субсидія за наявності засобів обліку комунальних послуг, визначається з урахуванням підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках - на підставі обстеження умов проживання.

  • При призначенні субсидій не будуть враховуватися транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 № 728 підвищено соціальні гарантії в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами.

З 1 січня 2012 року у разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І ІІ груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу (за існуючих умов такі сім’ї сплачують 10 відсотків, якщо дохід на одну особу не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму).    

Перерахунок розміру субсидій виходячи із зменшених відсотків обов’язкової частки плати для сімей, які отримуватимуть субсидії станом на 1 січня 2012 року, буде проведено автоматично, без додаткових звернень громадян.

Нове в законодавстві про житлові субсидії

З метою подальшого підвищення ефективності Програми житлових субсидій Кабінетом Міністрів України 6 липня 2011 року прийнято постанови № 728 „Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156” та № 774 „Про удосконалення порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.Постановою Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 № 728 підвищено соціальні гарантії в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами.

З 1 січня 2012 року у разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І ІІ груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу (за існуючих умов такі сім’ї сплачують 10 відсотків, якщо дохід на одну особу не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму).

Перерахунок розміру субсидій виходячи зі зменшених відсотків обов’язкової частки плати для сімей, які отримуватимуть субсидії станом на 1 січня 2012 року, буде проведено автоматично, без додаткових звернень громадян. Постановою Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 № 774, яка набрала чинності з 23.07.2011 (з дня опублікування), запроваджено подальше спрощення умов призначення житлових субсидій та врегульовано деякі найбільш проблемні питання, які впливали на можливість малозабезпечених родин оформити субсидію.Зокрема, надано право громадянам, які мають нереструктуризовану заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006 року, отримувати субсидії.

Комісіям при місцевих органах виконавчої влади дозволено приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів).

Це дозволить запобігти зайвому обстеженню таких сімей при кожному зверненні за призначенням субсидії та спростити роботу комісій.

Врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі). Відтепер кількість осіб, виходячи з якої призначається субсидія за наявності засобів обліку комунальних послуг, визначається з урахуванням підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках - на підставі обстеження умов проживання.

Спрощено також деякі питання щодо врахування майнового стану громадян. Зокрема, при призначенні субсидій не будуть враховуватися транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

З метою забезпечення своєчасного прийняття рішень про призначення житлових субсидій у випадках, коли необхідно зібрати додаткову інформацію про сім’ю, установлено 15 – денний строк для надання такої інформації органами БТІ, ДАІ, ДПС тощо у відповідь на запити органів праці та соціального захисту населення.

Поширено можливість призначення житлових субсидій на опалювальний період на випадки, коли плата за опалення нараховується за двоставковим тарифом. Зазначене зробить більш доступним і прозорим механізм призначення субсидій у таких випадках.

Деякі проблеми, розв’язання яких потребує спрощений порядок надання населенню житлових субсидій, Урядовим рішенням доручено врегулювати центральним органам виконавчої влади відповідно до повноважень, зокрема:Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерству енергетики та вугільної промисловості і Міністерству соціальної - щодо відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим у житловому приміщенні (будинку) особам, що не є власниками такого приміщення (будинку);

Якщо Вам призначено житлову субсидію на опалювальний період (з 01.10.2010 по 30.04.2011 року), то Ви матимете право на муніципальну пільгу – звільнення від абонентської плати за тепло в неопалювальний період (з 01.05.2011 по 30.09.2011 року). Зверніться до відділів праці і соціального захисту населення Департаменту праці і соціального захисту населення міської ради за адресою:

-вулиця Остовського, 85, відділ соціального захисту населення №4 ( Старе місто).

Чекаємо на Вас щодня з 9-00 до 18-00, перерва на обід з 13-00 до 14-00, в п’ятницю з 9-00 до 17-00, перерва на обід з 13-00 до 14-00 . Телефони для довідок: 27-83-31, 27-04-11, 51-13-63, 61-84-06.

Департамент праці і соціального захисту населення міської ради

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадянам 1, 2, 3 категорії та дітям, які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи передбачено безоплатне надання санаторно-курортних путівок.

Департаментом праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради від Головного управління праці і соціального захисту населення обласної державної адміністрації отримано розподіл путівок на санаторно-курортне лікування та оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на ІІ квартал 2011 року.

Для отримання путівок просимо Вас звертатись в Департамент праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради за адресою: вул. Соборна, буд. 50, кім.301 або телефонувати за номером 53-10-82 (відділ організаційної роботи Департаменту ).

З метою запровадження додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту мешканців м. Вінниці, які мають невисокий рівень доходів виконавчим комітетом Вінницької міської ради прийнято рішення від 12.11.2009 року № 2485 « Про встановлення муніципальної пільги по абонентській платі тарифу за опалення» (зі змінами).

Муніципальна пільга – це 100% знижка абонентської плати тарифу за опалення, яка буде призначатись мешканцям м. Вінниці з 01.05.2011 року по 30.09.2011 року, яким було призначено житлову субсидію на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний період з 01.10.2010 року по 30.04.2011 року.

Для призначення муніципальної пільги  мешканцям м. Вінниці необхідно звернутися до відділів соціального захисту населення за місцем проживання із заявою про призначення субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в неопалювальний період з 01.05.2011 року по 30.09.2011 року.

Обов’язковою умовою надання даної пільги є відсутність заборгованості по сплаті за житлово-комунальні послуги, або наявність договору реструктуризації заборгованості.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадянам 1, 2, 3 категорії та дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи передбачено безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів. В зв’язку з обмеженим фінансуванням на забезпечення ліками було прийнято рішення про відпуск медичних препаратів громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи через мережу аптечних установ МКП «Вінницька міська аптека». Для цього необхідно надати до аптечних установ безоплатні рецепти лікарів для реєстрації.

Реєстрація буде здійснюватися з 16 серпня 2010р. аптечними установами МКП «Вінницька міська аптека» за місцем проживання, а саме:

Мешканцям Староміського району: аптека по вул. Островського, 62,тел. 27-59-06, 26-52-22

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]