Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП Ризик у менеджменті 2 курс 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
549.89 Кб
Скачать

2.6. Індивідуально-консультативна робота

Індивідуально-консультативна робота з навчальної дисципліни „Ризик у менеджменті” здійснюється шляхом проведення періодичних консультацій для студентів викладачем (за окремим графіком). Під час індивідуально-консультативної роботи викладач додатково пояснює студентам методику і зміст самостійної роботи, надає їм консультації з теоретичних, методичних і практичних питань, при підготовці до виконання модульних завдань, рефератів, розрахункових, графічних, наукових, творчих робіт тощо.

2.6.1. Тематика рефератів

Орієнтовний перелік тем рефератів до кожного модуля наведено у преліку завдань на самостійну роботу студентів. Мета написання рефератів – поглиблене вивчення окремих розділів дисципліни, розвиток навичок самостійного опрацювання матеріалу. Тема реферату підбирається індивідуально для кожного студента, виходячи з рівня його підготовки, інтересів, наявності допоміжної літератури.

2.6.2. Тематика творчих та наукових завдань

Творчі та наукові завдання покликані сприяти розвитку логічного, аналітичного і творчого мислення студентів, збагачувати їх новими знаннями як у галузі ризикології, так і інших (суміжних) областях. Орієнтовний перелік тем досліджень наведено у методичному посібнику [16], С.8-9. Завдання щороку оновлюються і підбираються індивідуально для кожного студента, обговорюються і уточнюються на заняттях математичного гуртка. На базі таких завдань готуються доповіді на студентську наукову конференцію, оформляються публікації. (Детальніше див. програми щорічних студентських наукових конференцій ХУУП).

Для активізації навчально-виховного процесу та навчально-пізнавальної діяльності студентів використовуються:

  • проблемні лекції;

  • науково-дослідні гуртки;

  • мозкові атаки тощо.

3.Система оцінювання знань студентів в умовах європейської кредитно-трансферної системи (ects)

Оцінювання знань студентів, згідно з критеріями оцінювання знань студентів ХУУП, здійснюється за національною шкалою в балах (5; 4,5; 4; 3,5;.3; 2; 1), а також за 100-бальною шкалою ЕСТS.

Поточний контроль

Поточний контроль здійснюється під час проведення практичних занять і має на меті перевірку рівня підготовленості студента до занять, а також рівня і якості виконання запланованих робіт.

З поточного контролю знань протягом семестру студент може набрати максимально 60 балів за шкалою ЕСТS. Для цього семестрова середня арифметична оцінка множиться на 12. Семестрова середня арифметична оцінка з практичних занять та самостійної роботи обчислюється шляхом ділення суми кодів отриманих студентом протягом семестру оцінок (5; 4,5; 4; 3,5;.3; 2; 1) на цих заняттях з урахуванням перездач на кількість отриманих оцінок. Семестрова середня арифметична оцінка заокруглюється до десятих бала. Студентові, який має невідпрацьовані незадовільні оцінки чи пропущені заняття, семестрова середня арифметична оцінка не виставляється до їх відпрацювання. Оцінювання самостійної роботи за змістовий модуль здійснюється в рамках поточного контролю із занесенням оцінки (5; 4,5; 4; 3,5;.3; 2; 1) до документів обліку успішності студентів. Оцінка з поточного контролю виставляється одна за семестр після проведення останнього у семестрі практичного заняття.