Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 5 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
591.87 Кб
Скачать

2.2 Основні завдання та функції

З метою виконання наданих Торгово – промисловій палаті функцій на замовлення підприємств, установ та організацій, приватних осіб відділ здійснює наступні види послуг:

- визначення країни походження товарів, а також оформлення та засвідчення сертифікатів походження, що потребують підтвердження походження в межах території України і які вивозяться за її межі;

- оформлення заключення про країну походження товару;

- визначення коду товарів по ТН ЗЕД (УКТ ЗЕД) та оформлення висновків;

- визначення кількості та якості товарів вітчизняного та іноземного виробництва;

- визначення виходу готової продукції з давальницької сировини, та рівня вартості давальницької сировини в загальній вартості готової продукції;

- визначення вартості товарів згідно калькуляції виробника;

- проведення експертної оцінки майна та нерухомості при розподілі, банкрутстві та відчуження через заставу, лізингових операціях, страхуванні;

- оцінка встановленого та невстановленого обладнання, його технічний стан;

- оцінка транспортних засобів на замовлення підприємств, організацій приватних осіб;

- надання послуг по присвоєнню штрихових кодів товарів в Асоціації Товарної Нумерації України «ДжіЕс1 Україна»;

- надання послуг по оформленню заявок на торговий знак для товарів та послуг.

Організовує підписи уповноважених осіб з визначення країни походження товарів (послуг) та відбиток печатки, який застосовується для засвідчення сертифікатів для легалізації їх в країнах імпорту товарів через ТПП України. Розглядає звернення, скарги, запити, пропозиції установ, організацій у межах питань, які належать до компетенції відділу.

Складає звіти піврічні, та річні про роботу відділу згідно із запитами ТПП України.

2.3 Права та обов’язки

  • Надавати послуги щодо визначення країни походження товарів, оформлення та засвідчення відповідних сертифікатів.

  • Проводити на замовлення підприємств, організацій, установ експертизу кількості та якості товарів, визначати їх вартість.

  • Приймати участь в комісіях по утилізації товарів, непридатних для подальшого використання по призначенню.

  • Володіти нормативно – технічною документацією, методиками та прийомами виконання експертиз, оформлення сертифікатів походження, слідкувати за змінами та доповненнями до НТД. Вміти використовувати в роботі комп’ютерну, копіювальну техніку, а також сучасні джерела надходження інформації.

  • Постійно підвищувати свій професійний рівень, освоювати нові комп’ютерні технології, що стосуються виконання поставлених завдань.

  • Дотримуватися виробничої, трудової та виконавчої дисциплін, правил техніки безпеки та пожежної безпеки.

  • Клопотати перед керівництвом про забезпечення необхідним для роботи – оргтехніка, канцтовари та матеріали, необхідні для нормального функціонування відділу, нормативні документи.

  • Вносити пропозиції на розгляд керівних органів Рівненської ТПП питань удосконалення роботи в напрямках завдань, закріплених за відділом.

  • Вносити в установленому порядку пропозиції керівництву палати по підбору, раціональному підвищенню кваліфікації кадрів відділу.

  • Права та обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, розробленими у відповідності до Статуту Рівненської ТПП, цього положення та інших нормативних документів.