Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка до диплому 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
262.14 Кб
Скачать

11. Перевірка і рецензування дипломного проекту (роботи)

Дипломний проект (робота) подається на перевірку керівнику після їх завершення або після виконання окремих розділів. Після перевірки дипломного проекту (роботи) і відсутності зауважень керівник дипломного проектування дає відзив, в якому має бути відображено:

• безпосередня участь студента у розробці дипломного проекту (роботи) , тобто , чи є вони результатом перебування студента на виробничо-переддипломній практиці, або дипломний проект (роботу) розроблено на матеріалах раніше проведеного землевпорядкування, які надані студенту проектною організацією;

• чи представляє дипломний проект (робота) практичний інтерес для виробництва, чи має академічний характер;

• добросовісність студента в збиранні, обробці матеріалів для дипломного проекту (роботи) та їх достовірність;

• глибина розробки окремих питань теми та схильність студента до наукових досліджень;

• самостійність у прийнятті проектних рішень;

• акуратність у виконанні графічної части роботи;

• вміння користуватись літературними джерелами тощо.

В кінці відзиву керівник дає оцінку роботи над проектом ( „відмінно", „добре" або „задовільно") і робить висновок про можливість присвоєння автору відповідної кваліфікації. Пояснювальна записка і графічний матеріал з письмовим відзивом керівника подається на кафедру за 5-10 днів до захисту проекту перед державною екзаменаційною комісією. На кафедрі може проводитися попередній захист проекту (роботи) перед робочою комісією , створеною цикловою комісією. Після попереднього захисту та виправлення (при необхідності) дипломний проект (робота) подається голові циклової комісії для допуску до публічного захисту.

Рецензування дипломного проекту здійснюється, як правило, кваліфікованими працівниками державних органів землевпорядної служби або науковими працівниками науково-дослідних закладів.

На рецензію подається пояснювальна записка і графічні матеріали.

Рецензія пишеться власноручно рецензентом за зразками, які наведені для дипломного проекту в додатку Ж. В рецензіях відображається наступне:

• ступінь відповідності виконаного проекту (магістерської кваліфікаційної роботи) виданому завданню;

• характеристика виконання основних розділів проекту ;

• перелік позитивних сторін проекту, оцінка реального значення роботи, рекомендації щодо впровадження роботи в цілому або окремих її частин у виробництво;

• основні недоліки проекту (роботи);

У кінці рецензії дається оцінка проекту (роботи) і висновок про можливість присвоєння дипломнику відповідної кваліфікації.

Рецензія подається до циклової комісії і для ознайомлення дається студенту-дипломнику. Якщо в рецензії вказані недоліки, дипломник дає пояснення на них під час публічного захисту ним дипломного проекту (роботи).

12. Підготовка і публічний захист дипломного проекту (роботи)

Захист дипломного проекту (роботи) є завершальним етапом творчої праці студента і вимагає відповідної підготовки. Підготовка до захисту включає в себе складання доповіді на 10-15 хвилин, виготовлення демонстраційного матеріалу і повторення теорії з основних питань землевпорядкування та кадастру.

Написання доповіді слід розглядати як дуже важливу і відповідальну частину роботи. При цьому необхідно насамперед скласти план доповіді, в якому передбачити послідовність викладення основних питань дипломного проекту (роботи).

При написанні доповіді необхідно уникати загальних фраз, а чітко і конкретно відображати суть дипломного проекту (роботи), показавши свою участь у розробці того чи іншого питання. Для кращого сприймання доповіді членами державної комісії та присутніми на захисті доцільно широко використовувати демонстраційний матеріал (таблиці, графіки, карти, діаграми тощо).

Для публічного захисту дипломної роботи (проекту) перед ДЕК студенту надається 10-15 хвилин для доповіді, під час якої він викладає матеріал спокійно, чітко і впевнено.

Після закінчення доповіді члени Державної екзаменаційної комісії та присутні задають питання, на які студент повинен дати повні і правильні відповіді.

В кінці захисту секретар Державної екзаменаційної комісії зачитує зовнішню рецензію на дипломний проект (роботу) і при необхідності дипломник дає відповіді на зауваження рецензента. Після цього керівник дипломного проекту оголошує свій відзив про роботу дипломника над проектом і дає оцінку. В кінці захисту студенту може бути надане заключне слово, в якому він дякує керівнику, голові та членам ДЕК.

Після публічного захисту дипломних проектів робіт) ДЕК на закритому засіданні аналізує оцінки кожного члена ДЕК, приймаючи до уваги якість дипломного проекту(роботи), доповідь, відповіді на запитання, відзив керівника і оцінку рецензента, а також середню оцінку за період навчання в коледжі, більшістю голосів виносить рішення про остаточну оцінку дипломного проекту (роботи) і присвоєння відповідної кваліфікації.

Студентам, які здали 75% або більше екзаменів на „відмінно", а інші на „добре" і захистили дипломний проект (роботу) на „відмінно" видається диплом з відзнакою, про що робиться відповідний запис у протоколі ДЕК. У протоколі також відзначається виробниче значення результатів дипломного проектування і можливість їх запровадження у виробництво.

Студент, який одержав незадовільну оцінку при захисті дипломного проекту (роботи) , може бути допущений на повторний захист тільки з дозволу директора.

Студента, який не захистив дипломний проект (роботу) повторно, відраховують з коледжу і видають йому замість диплома свідоцтво з переліком зданих за навчальний планом дисциплін, але без присвоєння кваліфікації. Свідоцтво може видаватись і в тому випадку, коли ДЕК визнає, що студент не є автором дипломного проекту (роботи).

У випадку невиконання дипломного проектування у встановлені строки студент відраховується з коледжу за неуспішність з наданням йому права захисту дипломного проекту (роботи) протягом двох років після закінчення теоретичного курсу навчання. При наявності поважних причин, які підтверджуються документами, термін дипломного проектування може бути продовжений.

Бібліографічний список

1. ДСТУ 1.4-93 Стандарт підприємства. Основні положення,-К.: Держстандарт України, 1993- 9 с.

2. ДСТУ 1.5-93 Загальні вимоги до побудови, викладу, оформлення та змісту стандартів-К.: Держстандарт України. 1993 -78 с.

3. ДСТУ 3008-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення - К.: Держстандарт України, 1995 - 37 с.

4. ДСТУ 2394-94 Інформація з бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний опис документів.- К.: Держстандарт України - К.: Держстандарт України, 1994 - 40 с.

5. Дипломне проектування. Методичні рекомендації. Для студентів землевпорядного факультету/ Колектив авторів. - Львів: ЛДАУ, 1999.-59 с.

7. Дипломні роботи. Методичні рекомендації. Для студентів землевпорядного факультету/ Колектив авторів - Львів: ЛАДУ, 2003.-49 с.

8. Методичні вказівки до виконання дипломних проектів студентам стаціонарної та заочної форми навчання спеціальності 7(8) 070904 “Землевпорядкування та кадастр”/колектив авторів – НУ “Львівська політехніка”, 2006.

9. Дипломне проектування у вищих навчальних закладах Мінагрополітики України: Навчально–методичний посібник/ За ред. Т.Д.Іщенко, І.М. Бендери.- К.:Аграрна освіта, 2006.- 256с.

Додаток 1

ЗРАЗОК

Головне управління освіти і науки Івано-Франківської обласної держадміністрації

КВНЗ «Прикарпатський лісогосподарський коледж»

“Затверджую”

заступник директора

з навчальної роботи

______________Л.П.Коновальчук

“____”_________________2012 р.

Завдання

на дипломний проект

Студенту IV курсу 41 групи ___________________________

Тема проекту: Проект відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку та ведення особистого селянського господарства на території Козаківської сільської ради Івано-Франківської області

Затверджено наказом №________ від”_____”__________2012 р.

Вихідні дані:

• Земельно-кадастрова звітність по формі 6-зем.

• Картографічний матеріал території землекористування.

• Списки власників та землекористувачів земельних ділянок..

Зміст пояснювальної записки

Вступ

Розділ 1. Вихідна земельно-кадастрова інформація

1.1. Функціональне використання земель населеного пункту

1.2 Загальні відомості

1 .3 Природно - кліматичні умови

1.4 Ґрунтові та поверхневі води

Розділ 2. Відведення земель

2.1. Правові та юридичні основи

Розділ 3. Підготовчі роботи

3.1. Встановлення меж

3.2. Етапи відводу земель

3.3 Обчислення площ

3.4. Проектне рішення

Розділ 4. Перенесення в натуру проекту землеустрою

4.1 Зміст проекту землеустрою

4.2. Перенесення проекту в натуру

Розділ 5. Охорона земель

Розділ 6. Охорона праці в землевпорядкуванні

6.1. Організація охорони праці при землевпорядних роботах

Розділ 7. Економічна ефективність проекту

Висновки

Список використаних джерел

Перелік графічних матеріалів

1. Проект відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку та ведення особистого селянського господарства на території Козаківської сільської ради

Дата видачі завдання ”____” ____________ 2012 р.

Керівник дипломного проектування ___________ Кухтій М.Я.

Завдання до виконання прийняв ”___” _________ 2012 р.

Дипломник __________________________Якобчук Я.В.

Розглянуто на засіданні циклової комісії інженерно-технічних дисциплін

Протокол №__ від”___” _________ 2012 р.

Голова циклової комісії ____________________Гринечко В.Ю.

Додаток 2