Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДПА Інформатика 2011 ксм-10.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
8.77 Mб
Скачать

4. Створити програму, яка виконує такі дії:

  • Після запуску програми з’являється вікно .

  • Ввести в перше і друге поле числа.

  • В третьому полі висвітитися результат при нажаті на кнопку «Розрахувати» .

  • Для виходу з програми потрібно нажати на кнопці «Закрити».

Білет 7

1.Сервісне програмне забезпечення. Програми обслуговування дисків. Програми архівування файлів.

2. Форми опису алгоритмів. Складання й запис алгоритмів. Базові алгоритмічні структури.

3. Бази даних. Створити за допомогою режиму “Конструктор” три таких таблиці – Замовлення (рахунки), Реєстр товарів, Операції продажу. Кінцевий вигляд структури кожної з цих таблиць має бути таким, який зображено на рис.:

4. Створити форму за зразком, в якій обраховується корені квадратного рівняння.

Білет 8

1.Організація і представлення даних. Файл. Файлова система. Ім‘я файлу, шлях до файлів. Властивості файлів.

2. Логічні значення та логічні операції. Запис логічних виразів мовою програмування. Алгоритмічна конструкція розгалуження. Оператори одно- дво- та поліальтернативного розгалуження.

3. Побудувати графіки функцій «ПАВУК»

4. Створити форму за зразком, яка повинна робити:

  • Якщо при нажаті на кнопку «Жирний», то текст повинен набиратися жирним шрифтом.

  • Якщо при нажаті на кнопку «Курсів», то текст повинен набиратися курсивним шрифтом.

Білет 9

1.Прикладне програмне забезпечення.

2. Алгоритмічна конструкція повторення та її різновиди: визначені та невизначені цикли, цикли з після умовою та з передумовою.

3. Завантажити табличний процесор Microsoft Excel. Створити шаблон для шахового турніру. Уставити малюнок за своїм вибором. Збережіть документ під іменем шаховий турнір. XLS.

Шаховий турнір

П РІЗВИЩЕ

Васильєв

Куниця

Свинцов

Бєлова

Петров

Мун

Сидоров

Кім

Омара

Іванов

Іванов Іван

Коваль Костя

Сидоров Стас

Моне Коля

Петров Петро

Бєлова Аня Котячи

Свинцов Денис ДенООлОлЛеша

Комарова Ірина

Куниця Олена

Васильєв Вася



4. Створити діалогове вікно під назвою «Прості лінійні прокрутки», яка при використанні прокруток з’являлися числа від 0 до 20. Використати такі TextBox, ScrollBar, CommandButton . Розфарбувати, текст у кнопках розмістити посередині, змінити шрифт.

Білет 10

1.Віконний, графічний інтерфейс. Робота з вікнами. Структура вікон Windows. Робочий стіл. Панель задач.

2. Оператори циклів. Обчислення сум, добутків, середніх значень наборів чисел. Розв’язування задач, що потребують обчислень за ітеративними формулами, комбінування циклічних операторів з операторами розгалуження.

3. Створіть новий документ в Microsoft Word. Створіть таблицю заповніть її клітинки, враховуючи ширину стовбців. Розкладка клавіатури українська мова. Збережіть текст документа під іменем характеристика ЕОМ.doc.

Порівняльні характеристики поколінь ЕОМ

(4-е покоління представлено тільки персональними комп’ютерами)

1 покоління

2 покоління

3 покоління

4 покоління

Роки існування

1946-60

1960-70

1970-80

1980-н/ч

Елементна база

радіолампа

транзистор

ІС

ВІС

Швидкодія

(операції за секунду)

10-100тис

100тис-1млн

1млн-5млн

5млн-400млн

Приміщення

будинок

зал

кімната

стіл

Наявність моніторів

ні

ні

так

так

Магнітні стрічки

так

так

так

ні

Жорсткі магн. диски

ні

так

так

так

Гнучкі магн. диски

ні

ні

так

так

Оперативна пам’ять

16 Кб

128 Кб

до 5 Мб

8-256 Мб

Зовнішня пам’ять

до1 Мб

до 100 Мб

до 1 Гб

20 Гб і більше

Мови програмування

немає

є

є

Є

Число операторів

1

1

до 256

1

4. Створити діалогове вікно для введення ключового коду. Використати такі TextBox, скриньки повідомлень. Розфарбувати, текст у кнопках розмістити посередині, змінити шрифт.

Білет 11

1.Технологічні механізми Windows. Буфер обміну. Система меню. Стандартні додатки Windows.

2. Поняття підпрограми. Оголошення підпрограми, її тіло та оператор її виклику. Створення і виклик підпрограм. Підпрограми з аргументами. Поняття локальної та глобальної змінної. Поняття процедури і функції. Створення й використання власних функцій. Стандартні процедури й функції.

3. Запустити табличний процесор Microsoft Excel. Побудувати графік функції Y=Х2 на проміжку від -10 до 10 із кроком 0,2. На осях координат ціна розподіл ‑ 2. Збережіть документ під іменем функція_2. XLS.

4. Створити форму, яка буде рухатись по екрану при нажаті на кнопки. Зовнішній вигляд форми такий:

Білет 12

1.Об‘єкти Windows. Папки. Документи. Додатки, Ярлики. Створення файлів. Дії визначені над об‘єктами Windows. Пошук об‘єктів. Властивості об‘єктів.

2. Запуск табличного процесора, відкриття й збереження документа. Огляд інтерфейсу табличного процесора. Поняття про книги, аркуші, рядки, стовпці, клітинки. Навігація аркушем і книгою; виділення елементів книги й аркушу. Введення даних до клітинок і редагування їх вмісту.

3. Створити програмку, яка містить картинку. При нажаті на кнопку „Пуск” картинка з’явиться, при нажаті на копку вихід вийти з програмки.

4. Обчислити відстань між двома точками на площині. Координати точок (х1, у1) і (х2, у2), де d=√ ( (x2-x1)²+ (y2-y2)²)

Білет 13

1.Використання довідкової системи. Програми навігатори. Призначення та можливості. Мій ПК. Провідник. Файлові менеджери.

2.Копіювання, переміщення й видалення даних в електронних таблицях. Автозаповнення. Форматування даних, клітинок і діапазонів клітинок.

3.Створити привітання, використовуючи шаблон откритки та малюнки, за зразком:

4.Створити форму-програму «Калькулятор», використавши елементи керування ТехВох та CommandButton, Label, в якій вводяться числа. При нажаті на кнопку «Склеїти» числа, які вводились, записуються в графі «Результат». При нажаті на кнопку «Додати» сума чисел, які вводились, з’являються в графі «Результат». Нажали на кнопку «Вихід», вийшли з програми. Форма має такий вигляд:

Білет 14

1.Призначення, можливості. Настроювання середовища користувача текстового процесора. Поняття про шаблон документа; створення документа за допомогою майстра. Фрагменти тексту дії з ними. Форматування символів, абзаців, документів.

2. Використання найпростіших формул в електронних таблицях. Абсолютні, відносні та мішані посилання на клітинки і діапазони клітинок. Посилання на клітинки інших аркушів та інших книг. Копіювання формул та модифікація посилань під час копіювання. Створення простих діаграм.

3. Запустити текстовий редактор в Microsoft Word.. Векторні об’єкти: товщина ліній автофігур – 1 пт, товщина ліній з’єднання і стрілок – 0,75 пт. Текст автофігур: шрифт –Times New Roman, розмір – 14 пт. Вид і колір заливки об’єктів вибрати самостійно. Розкладка клавіатури - російська мова. Збережіть документ під іменем виробництво.doc.

Схема формирования и анализа показателей и факторов выпуска продукции

4. Створити форму успіху, використавши елементи управління ТехВох та CommandButton . При нажаті на кнопки 1 з’являвся текст "ВІТАЮ, ВАС з УСПІХОМ", при нажаті на кнопки 2 - текст " Хай щастить ВАМ далі". CommandButton - дати назву Кнопка 1 , кнопка 2, Вихід. Зовнішній вигляд форми:

Білет 15

1.Створення нумерованих і маркованих списків. Вставлення зображень у текстовий документ і настроювання їхніх властивостей. Таблиці в текстових документах.

2. Сортування й фільтрація даних у таблицях електронного процесора.Призначення й використання основних математичних, статистичних, логічних, текстових і фінансових функцій табличного процесора.

3. Створити Web-сторінку наступного змісту: