Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стратегічний вибір українців.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
267.78 Кб
Скачать

Тратегічний вибір українців – це вступ України до єс !

 Державна політика інтеграції України до Європейського Союзу та формування нової політики ЄС щодо України відповідають життєво важливим інтересам Українського народу. Європейська інтеграція є визначальним чинником як міжнародної діяльності України, так і її внутрішньої політики на тривалу перспективу, зміцнює безпеку та позитивно впливає на відносини України з усіма державами світу, насамперед – сусідніми. Неухильна реалізація курсу на інтеграцію до Європейського Союзу забезпечує гарантії верховенства права, плюралістичної демократії, дотримання прав людини, розвиток в Україні громадянського суспільства, побудову соціально орієнтованої ринкової економіки.

Податкове право є однією з галузей національного законодавства, яке Україна зобов’язалася узгодити з європейським правом.

Питання пристосування податкового законодавства, а також різних його норм включає в себе багато аспектів. Одним із таких аспектів є прийняття Податкового кодексу. Всі це добре розуміють, адже звівши та розбивши єдиний кодифікований збірник активів законодавства, який буде регулювати відносини у податковій сфері, отримаємо ряд значних переваг та зменшимо кількість прогалин у законотворчому процесі.

Створення єдиних справедливих, прозорих та зрозумілих правил нарахування та сплати податків у державі – це важливий чинник для вступу України до європейської спільноти. Уніфікацію правил оподаткування з міжнародними стандартами обліку забезпечить введення в дію Податкового кодексу України.

Адаптація податкового законодавства передбачає прискорення процесу створення нової законодавчої бази України у сфері оподаткування, яка б об'єднала традиції існуючої податкової системи та світові тенденції розвитку податкових систем. Податкова політика має бути направлена на побудову стабільної та зрозумілої системи оподаткування, забезпечення збалансованості інтересів держави та суб'єктів господарювання.

Проведення масштабних економічних реформ, розширення галузевого співробітництва сприятимуть прискоренню інтеграції України у світовий економічний простір. Розширення ефективних міжнародних контактів у податковій сфері є надійним підґрунтям для вдосконалення діяльності вітчизняної податкової служби.

Сприятимуть трансформації податкової служби України в структуру європейського зразка проектні напрацювання, тривалий та продуктивний досвід співробітництва з податковими службами Європи, неухильність виконання податківцями зобов’язань, визначених умовами міжнародного співробітництва, постійна і дієва підтримка уряду з реалізації намічених заходів. Все це дасть змогу забезпечити повноту та своєчасність сплати податків відповідно до темпів зростання економіки держави.             Європейська інтеграція для України – це шлях демократизації суспільства, модернізації економіки та системи безпеки і оборони держави, вихід на світові ринки, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, які так необхідні для підтримки нашої країни попри загальносвітову економічну нестабільність.

 СДПІ у м. Києві по роботі з ВППhttp://www.kyivsta.gov.ua/news/2009/12/1201_7.htm

Закони України

 

Закон України від 21.11.02 №228-IV „Про Концепцію Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”

 

Укази та розпорядження Президента України

 

Указ Президента України від 11.06.98 №615/98 „Про затвердження стратегії інтеграції України до Європейського Союзу”

 

Указ Президента України від 09.02.99 № 145/99 „Про заходи щодо вдосконалення нормотворчої діяльності органів виконавчої влади”

 

Указ Президента України від 14.09.00 № 1072/2000 „Про Програму інтеграції України до Європейського Союзу”

 

Указ Президента України від 21.08.04 № 965/2004 „Питання організації виконання Закону України „Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”

 

Розпорядження Президента України від 27.06.99 №151/99-рп „Про Перелік центральних органів виконавчої влади, відповідальних за здійснення завдань, визначених Стратегією інтеграції України до Європейського Союзу„

 

Розпорядження Кабінет Міністрів України від 15.03.06 № 151-р „Про затвердження плану заходів щодо виконання у 2006 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”

 

Рішення Уряду

 

Постанова Кабінету Міністрів від 16.08.99 № 1496 “Про Концепцію адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”

 

Постанова Кабінет Міністрів України від 05.09.01 № 1141 „Про утворення Управління з питань європейської інтеграції у структурі Секретаріату Кабінету Міністрів України”

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 15.10.04 № 1365 “Деякі питання адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 03.03.05 № 174 “Деякі питання координації діяльності органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції”

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 07.03.06 № 256 “Про вдосконалення організації роботи з приведення національного законодавства у відповідність з європейськими нормами і стандартами”

 

Нормативно-правові акти центральних органів виконавчої влади

 

Методичні рекомендації щодо здійснення експертизи нормативно-правових актів (їх проектів) на відповідність Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

 

Наказ Мінюст України від 15.08.06 № 67/5 „Про здійснення експертизи проектів законів та проектів інших нормативно правових актів на їх відповідність Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”

 

Наказ Мінюст України від 15.08.06 № 68/5 „Про здійснення експертизи нормативно-правових актів, на які поширюється вимога державної реєстрації, на відповідність Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”

http://www.kyivsta.gov.ua/evroint/evroin_es.htm

11 (грудень) 2010 р.

ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ

ПОСТУП УКРАЇНИ

Інформаційний бюлетень з євроінтеграційних питань

Щомісячне електронне видання Бюро європейської інтеграції

Секретаріату Кабінету Міністрів України

У випуску

Україна – ЄС”

Традиційна зустріч Президента України з керівниками дипломатичних представництв іноземних

держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та Десята нарада керівників

закордонних дипломатичних установ України