Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсові роботи_Болонь_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
432.64 Кб
Скачать

«Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва»

Головною метою написання курсової роботи є розширення та поглиблення теоретичних знань та практичних навичків із фінансової діяльності суб’єктів підприємництва. Виконання курсової роботи передбачає вирішення таких завдань: підтвердити якість знань студента з раніше вивчених дисциплін; оволодіти методикою проведення фінансових розрахунків; одержати навички оцінки конкретних господарських ситуацій та виявити недоліки у діяльності суб’єкта підприємництва; навчитися встановлювати причини цих недоліків; навчитися обґрунтовувати відповідний комплекс заходів, що сприяє успішному соціально-економічному розвитку суб’єктів підприємництва, посиленню їх позиції та ролі на ринку.

Курсова робота повинна відображати теоретичні знання студента з обраної теми, містити практичний аналіз конкретного суб’єкта підприємництва щодо його фінансової діяльності й раціональності використання фінансових ресурсів, включати елементи власних наукових досліджень студента та самостійного підходу до вирішення аналітичних задач, бути завершеною конкретними висновками та пропозиціями.

Перший розділ курсової роботи виконується на базі літературних та нормативних джерел. У цьому розділі студент повинен розкрити економічне та соціальне значення теми дослідження; розглянути нормативну базу, що регулює предмет дослідження; дати характеристику напрямам вирішення поставлених завдань вітчизняними та закордонними дослідниками; описати обрану методику дослідження та обґрунтувати її доцільність. Бажано наводити фактичні статистичні дані, які відображають тенденції змін відповідних економічних явищ.

В другому розділі подається повне і системне викладення конкретної проблеми, механізм її реалізації, аналізується стан справ у сфері фінансової діяльності суб'єктів підприємництва. В даному розділі обов’язково повинен бути використаний аналітичний матеріал, який підтверджує важливість досліджуваних питань. Вагомості курсовій роботі надає використання матеріалів з практики роботи конкретного суб’єкта підприємництва. Цінність роботи значно підвищується, якщо вона містить результати власних розрахунків студентів на основі фактичного матеріалу. Ці матеріали треба оформити у вигляді таблиць, графіків, діаграм і обов’язково їх проаналізувати. Аналітичні розрахунки мають бути здійснені за 3 останні роки. Результати такого аналізу дозволять виявити тенденції і причини змін певних показників, напрямки вирішення існуючих проблем.

Третій розділ є логічним завершенням курсової роботи. В ньому студент, виходячи з розгляду теоретичних засад та результатів аналізу, проведеного в другому розділі, самостійно розробляє пропозиції щодо усунення проблем та покращення фінансового становища суб’єкта підприємництва. У цій частині курсової роботи доцільно визначити та розрахувати можливі резерви підвищення ефективності господарювання, використання ресурсів, зміцнення фінансового стану тощо й запропонувати шляхи їх реалізації. Надані рекомендації мають бути достатньо обґрунтованими.

Додатки повинні містити форми фінансової звітності суб’єкта підприємництва за період, що аналізується в роботі.