Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кейси ПДНМ[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Література

1.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К. :КНЕУ, 2008.-с.29-96.

2.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод.посібн.для сам ост. вивчдисципліни.-К.:КНЕУ,2003.- С 726-764.

3.Якунин В.А. Педагогическая психология : Учебное пособие. - /Европ. ин-т экспертов. - Спб. : Изд-во В.А. Михайлова, Полиус, 1998.- с 231-247.

2.19. Молода вчителька економіки, зайшовши у шостий клас, побачила, що всі хлопці сидять в окулярах найрізноманітніших фасонів і кольорів.

Учні, затаївши подих, чекали «реакції». Але Ніна Іванівна нічого «не помітила». Як нічого не бувало, вона відкрила журнал і почала урок. Володаря найоригінальнішого оптичного приладу викликала до дошки, почали розв’язувати задачу, і хвилин через десять учні один за одним почали ховати окуляри, які їм заважали, в кишені, а «дотепна» витівка, що обіцяла стільки веселощів, зіткнувшись із звичайними діловими умовами уроку, швидко зблідла й забулася.

  • Проаналізуйте дії вчителя на уроці.

  • Вкажіть, чому учні не досягли поставленої мети?

  • Поясніть ,як впливає планування навчання на його ефективність?

Література

1.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К.: КНЕУ, 2008.-с.29-96

2.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. - метод. посібн. для сам ост. вивчдисципліни.-К.:КНЕУ,2003. С 726-764.

3.Якунин В.А. Педагогическая психология: Учеб. пособие / Европ. ин-т экспертов. - СПб.: Изд-во Михайлова В.А.: Изд-во "Полиус", 1998. - С. 231-247.

2.20. Практичні заняття з психології завжди проходили дуже цікаво. Хоча молодий викладач не зовсім впевнено почувала себе лише в одній із студентських груп, особливо з хлопцями. Високі, широкоплечі, вони здавалися велетнями поряд з нею, істотою невеликого зросту, непоказною, з невиразним обличчям. Серед учнів великим авторитетом користувався Дмитро. веселун, насмішник, забіяка.

Одного разу викладач дала письмову роботу: не називаючи імені, скласти портрет відомої всім людини так, щоб можна було її впізнати. Коли студенти закінчили писати, сусід Дмитра, змовницьки блиснувши очима, запропонував, щоб той прочитав. Викладач погодилась.

Дмитро встав і серйозно, зворушливо почав читати... У негарному образі молодої жінки з маленькими переляканими оченятами, з копицею кудлатого волосся, з червоними плямами на тонкій шиї вона впізнала... себе! Хотілося плакати.

«Якби викладачем була не вона, а інша, мудра і безстрашна людина...» — ніби помолилась вона...

Дмитро закінчив.

Вона сказала, повільно кидаючи слова у напружену аудиторію:

—Що ж, Дмитро створив правдивий портрет людини , точно підмітив усі риси, у яких ви без особливого зусилля пізнали знайому особу. За працю тобі, ставлю «відмінно». Сідай. Але я необачно вчинила, давши у вашій групі таке завдання...

—Ні! — раптом спалахнув Дмитро.— Ви не необачно. Це я... це я...— і він, кваплячись, почав рвати свій листок.

  • Проаналізуйте дії вчителя на уроці.

  • Назвіть помилку при яку допустила викладач,при формулюванні цілі заняття.

  • Вкажіть, як вибір форм та методів навчання впливає досягненню навчальних цілей?