Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОП ДБ ГАЙОК .doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
407.55 Кб
Скачать

3.2. Розташування сил та засобів.

CДПЧ-30

1 відділення

АЦ встановлює на ПГ за адресою Б-р Машинобудівників 1, прокладає магістральну лінію, ланкою ГДЗС через сходову клітину подає ствол «А» на гасіння пожежі групи на 2-му поверсі.

2 відділення

АЦ встановлює на ПГ б-р Машинобудівників 3, прокладає магістральну лінію до правої сторони будівлі, встановлює ручну пожежну драбину у вікно 2-го поверху, ланкою ГДЗС подає ствол «А» на гасіння пожежі.

САРМ-С

аварійно-рятувальне відділення

Встановлює освітлювальну мачту біля правої сторони будівлі, за необхідності приймає участь у рятувальних роботах.

ПДПЧ-31

1 відділення

АЦ в резерві, о/с від розгалуження магістральної лінії 1відділення 30-ї СДПЧ ланкою ГДЗС подає ствол «Б» для захисту суміжних приміщень 1-го поверху.

2 відділення

АЦ в резерві, о/с за необхідності створює ланку ГДЗС приймає участь у рятуванні людей та евакуації матеріальних цінностей.

СДПЧ-45

1 відділення

АЦ в резерві, о/с за необхідності створює ланку ГДЗС приймає участь у рятуванні людей та евакуації матеріальних цінностей.

ПДПЧ-37

1 відділення

АЦ в резерві, о/с за необхідності створює ланку ГДЗС приймає участь у рятуванні людей та евакуації матеріальних цінностей.

СХЕМА 1

Ж/Б №3

Ж/Б №1

Дитячий майданчик

ОД3

ОД1

ОД2

100м

150м

Резерв

ПДПЧ-31 1вд.

ПДПЧ-31 2вд.

ПДПЧ-37 1вд.

СДПЧ-45 1вд.

СДПЧ-30 вд. АРА

Б. Машинобудівників

СДПЧ-30 вд. АРА

Схема 2

І поверх

І І поверх

Додаток 1

До ОП ДБ «Гайок»

Рекомендації керівнику гасіння пожежі

1. Вжити першочергових заходів з евакуації людей з приміщень будівлі у зв’язку з ймовірністю швидкого задимлення сходових клітин та суміжних приміщень при пожежі, що пов’язано з великою пожежною навантагою, а також з використанням в оздобленні коридорів 2-го поверху полімерних матеріалів, які під дією полум’я можуть виділяти високотоксичні продукти горіння.

2.Здійснювати розвідку пожежі після прибуття на місце, візуально, оцінюючи інтенсивність виділення диму та наявність полум’я у віконних прорізах, а також за рахунок опитування персоналу об’єкту.

3.Визначити вирішальний напрямок оперативних дій – пожежа розповсюджується в сторону групи, може охопити більшу площу та призвести до більш значних матеріальних втрат. З метою ліквідації пожежі на другий поверх направляється ланка ГДЗС зі стволом «А», та у подальшому по переносній драбині «Л-60» подається ще один ствол «А» через віконні прорізи. В цей час 2 ланки ГДЗС займаються евакуацією (за необхідністю рятуванням) людей та матеріальних цінностей.

4.Створити оперативні ділянки: ОД-1 (СДПЧ-30 1 відділення ) – гасіння пожежі на 2-му поверсі, ОД-2 (СДПЧ-30 2 відділення) – подача стволу на гасіння пожежі через переносну драбину, ОД-3 (ПДПЧ-31 1 відділення) – захист суміжних приміщень 1-го поверху.

5.Забезпечити недопущення поширення вогню з приміщення, де виникла пожежа, основними шляхами, дверними прорізами, коридорами.

6.Забезпечити охолодження конструкцій перекриттів контроль обстановки на нижчих та верхніх поверхах.

7.Забезпечити димовидалення шляхом відкриття достатньої кількості віконних прорізів вище рівня в сходових клітинах та над місцем пожежі.

8.Залучити для евакуації людей та охорони евакуйованого майна черговий персонал об’єкта.

Додаток 2

До ОП ДБ «Гайок»