Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
організаційна структура.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
201.22 Кб
Скачать

Фінансовий план.

Фінансовий план складається з кількох підрозділів:

  1. план доходів і видатків

  2. план руху грошових коштів

  3. плановий баланс

План доходів і видатків (план прибутків і збитків) складається для унаочнення результативності майбутньої діяльності фірми з погляду її прибутковості, можливостей виживання та активного господарювання. Він складається мінімум на 3 роки, причому 1 рік - по місяцях, а 2, 3 рік - поквартально.

План руху грошових коштів (план грошових надходжень і виплат) необхідний тому, що план доходів і видатків зовсім не гарантує стабільної платоспроможності фірми, оскільки готівка (гроші на рахунку в банку) зовсім не те саме, що прибуток. Продаж товарів не завжди означає миттєве надходження грошей в касу або на рахунок, тому план грошових надходжень і виплат має відображати надходження грошей з усіх джерел, виплати цих грошей і на основі цього плану можна визначити періоди дефіциту і надлишку і розробити заходи спрямування надлишкових коштів і можливі позики в моменти їх потреби. План грошових надходжень складається на 3 роки: на перший рік з помісячною розбивкою, а на другий-третій - з поквартальною.

На практиці фінансовий стан фірми постійно змінюється, але для ефективного управління фірмою треба мати чітку картину її фінансового стану. З цією метою щорічно на 31 грудня складається баланс фірми.

Баланс - це документ, у якому кошти фірми згруповано як за їх складом і розміщенням, так і за джерелами їх надходження. Баланс показує :

- що фірма має в своєму розпорядженні (активи);

- скільки вона винна постачальникам, кредиторам (пасиви);

- що в неї залишається ( власний капітал).

В балансі активи і пасиви протистоять одне одному згідно з універсальним бухгалтерським рівнянням : Активи = Пасиви + Власний капітал

Колективний договір

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

  1. Директор Бурштинської ТЕС, що здійснює свої повноваження відповідно до Положення про Бурштинську ТЕС і довіреності ВАТ "Західенерго" та профспілковий комітет Бурштинської ТЕС, що здійснює свої повноваження відповідно до рішення конференції трудового колективу працівників Бурштинської ТЕС від 18 березня 2004 року (надалі Сторони), прагнучи до конструктивного соціального партнерства, керую­ чись Законом України "Про колективні договори та угоди", уклали цей колективний договір з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, посилення соціального захисту працівників.

  2. колективний договір включає зобов'язання Сторін, які спрямовані на створення умов для підвищення ефективності роботи підприємства, реалізації на цій основі трудових і соціально-економічних гарантій працівників і трудового колективу.

1.3 Колективний договір набирає чинності з дня його підписання Сторонами і діє до 31 грудня 2004 року. Після закінчення терміну дії, колективний договір продовжує діяти до того часу, поки Сторони не укладуть Новий або не переглянуть чинний колективний договір. У разі реорганізації Підприємства, зміни його складу або структури, колективний договір зберігає чинність до 01 січня 2005 р., або може бути переглянутий за Згодою Сторін.

1.4. зміни і доповнення до колективного договору протягом терміну його дії можуть вноситись тільки за взаємною згодою Сторін, шляхом підписання додаткових угод до цього Договору.

Сторона, яка одержала пропозиції про внесення змін або доповнень до колективного договору, зобов'язана розглянути ці пропозиції і дати мотивовану письмову відповідь по них другій Стороні протягом семи календарних днів.

ЯКЩО в ході розгляду пропозицій про внесення змін або доповнень до колективного договору Сторони не дійдуть згоди, то вирішення розбіжностей здійснюється в порядку, передбаченому ст. 11 Закону України "Про колективні договори та угоди". 1.5. Положення колективного договору поширюються на всіх працівників Бурштинської ТЕС і є обов'язковими як для роботодавця, так і працівників підприємства.

Положення колективного договору щодо соціальних гарантій поширюються також на осіб, що працюють в профспілковому комітеті ТЕС на виборних та штатних посадах, непрацюючих пенсіонерів, які безпосередньо до виходу на пенсію працювали на Бурштинській ТЕС або в профспілковому комітеті ТЕС, осіб, які мають статус безробітного і останнім місцем роботи яких була Бурштинська ТЕС.

1.6. Якщо під час дії колективного договору законодавчими актами України або угодами, укладеними на державному, галузевому та регіональному рівнях запроваджені умови, що поліпшують становище працівників порівняно з умовами, прийнятими за цим Договором, то відповідні положення колективного договору автоматично втрачають чинність і вважаються недійсними з часу введення в дію відповідних законодавчих актів або положень угоди на державному, галузевому та регіональному рівнях.

1.7. Контроль за виконанням колективного договору здійснюється безпосередньо Сторонами або за їх дорученням уповноваженими представниками.

Сторони зобов'язуються не рідше як один раз в півріччя звітувати про хід Виконання колективного договору трудовому колективу підприємства.

1.8. За порушення або невиконання колективного договору, ухилення від участі в переговорах щодо його зміни чи доповнення, а також за ненадання інформації, необхідної для ведення колективних переговорів і здійснення контролю за виконання колективного договору Сторони, а також особи, які їх представляють несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України.