Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тактичне завдання на ПЗ тема 6.4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
61.95 Кб
Скачать

Тактичне завдання на проведення практичного заняття з «Тактики авіації Повітряних Сил»

ТЕМА ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ: ПЕРЕБАЗУВАННЯ АВІАЦІЙНОЇ ЕСКАДРИЛЬЇ У СКЛАДІ АВІАЦІЙНОЇ ЧАСТИНИ НА НОВИЙ АЕРОДРОМ.

Карта: 1:200000, аркуші Y-41-XXII, Y-41-XXIII, Y-41-XXIV, видання 2006р.

І. Загальна обстановка

Бойові дії ведуться з використанням звичайних засобів поразки

  1. «Коричневі», евентуальний противник, вводячи в бій свіжі резерви, зупинив подальше пересування наших військ на рубежі річки ПОЛЕВ, де проводить перегрупування військ з метою локалізації угрупування військ «Калинових» на східному березі річки ПОЛЕВ. Сухопутні війська «Коричневих» прикриваються авіаційним угрупуванням, зенітними ракетними комплексами великої та середньої дальності, а також військовими засобами ППО. Тактична авіація веде повітряну розвідку «Калинових», групами по 2-4 винищувача ППО прикриває війська з положення чергування на аеродромах і зон чергування в повітрі. Крім того, авіація «Коричневих» групами по 4-8 тактичних винищувачів наносить удари по аеродромах базування нашої авіації, колонам на марші та районам зосередження Об’єднаних сил швидкого реагування (ОСШР).

  2. «Калинові», ОСШР, підтягують тактичні резерви, проводять перегрупування своїх сил і засобів, поповнення частин особовим складом і бойовою технікою з метою нейтралізації військ «Коричневих» на Західному березі річки ПОЛЕВ, організації подальшого наступу.

Частини (з’єднання) тактичної та армійської авіації, які входять до складу ОСШР «Калинових», наносять авіаційні удари по військам противника, його резервах , засобах ППО, пунктах управління, ведуть повітряну розвідку, прикривають свої війська з повітря з метою участі в нейтралізації військ «Коричневих» на західному березі річки ПОЛЕВ і перебазуються на нові аеродроми.

Іі. Часткова обстановка

5 авіаційна бригада штурмова (авбрш), діючи з аеродрому АРЕНСК (квадрат 56,92)- 2 км Пд.-Сх. н. п. АРЕНСК, підтримує ОСШР при форсуванні річки ПОЛЕВ (квадрат 64,00-00,04) і готується до забезпечення висадки повітряного десанту в районі населеного пункту ВЬЮН (квадрат 00,00).

В «08:00» ________ 20 р. на КП командира 2 авіаційної ескадрильї штурмової прибув заступник командира 5 авіаційної бригади штурмової, який повідомив командира ескадрильї про обстановку та вручив виписку із наказу командира частини на перебазування, наступного змісту:

ВИТЯГ З НАКАЗУ КОМАНДИРА 5 БР ТА НА ПЕРЕБАЗУВАННЯ

Наказ командира 5 авіаційної бригади штурмової на перебазування №050

КП-АРЕНСК. «08:00» ________ 20 р. Карта 200 000, видання 2006р.

1. «Коричневі», увівши в бій свіжі резерви, зупинив подальше просування наших військ на границі річки ПОЛЕВ, проводить перегрупування військ з метою участі в локалізації угруповань військ «Калинових» на східному березі річки ПОЛЕВ. Авіація противника наносить удари по аеродромах базування нашої авіації, колонам на марші та районам зосередження наших військ. Наші війська, ОСШР, підтягуючи тактичні резерви, проводять перегрупування своїх сил і засобів та поповнення частин особовим складом і бойової технікою з метою нейтралізації військ «Коричневих» на Західному березі річки ПОЛЄВ.

2. 5 авіаційної бригаді штурмової «____» «_________» 20__ р. з метою своєчасного забезпечення десантування тактичного повітряного десанту в район населеного пункту ВЬЮН (квадрат 00,00), і подальшої його підтримки а також з метою нейтралізації військ «Коричневих» провести перебазування льотним ешелонам та автомобільною колоною у складі та наземного ешелону з аеродрому АРЕНСК(квадрат 56,92) на аеродроми:

  • 1 авіаційних ескадрильї – ЗУБОВО (квадрат 80,72)-3 км 3ах. ЗУБОВО

  • 2 аеш сумісно з ТЕЧ частини – РИЖОВО (квадрат 16,28) – 2 км. Пнч.-Зах. РИЖОВО. Оперативний аеродром СЕРГЕЕВСК (квадрат 60,56)-2 км Пнч. н.п. СЕРГЕЕВСК.

У автомобільну колону 2 аеш наземного ешелону частини включити особовий склад і технічне майно авіаескадрильї, а також ТЕЧ частини. Спеціальна інженерна служба (СІС) і спец автомобілі частини перемістились своїм ходом.

Переліт бойових літаків здійснювати у бойовому порядку «колона ланок» на різних інтервалах, дистанціях, перевищених та принижених.

На період перебазування в ескадрильї мати передову команду, команду випуску и команду транспортування майна. Всі команди перевезти автомобільним транспортом.

3. Для прикриття льотного ешелону частини від атак винищувачів противника, а наземного ешелону від його ударів з повітря наказом командира авіаційного об’єднання (АО) виділені дві ланки винищувачів прикриття зі складу 831 авіаційної бригади винищувальної (авбрв.). (аеродром КЛЕМЕНТ – 1 км. Зах. н.п. КЛЕМЕНТ).

4. З метою забезпечення перебазування частини на нові аеродроми

НАКАЗУЮ:

а) 2 аеш у складі 12 Су-25 перебазуватися на аеродром РИЖОВО. Бойовий порядок ескадрильї при перельоті «колона ланок». Часовий інтервал між ланками 20 секунд.

б) Передовій команді 2 авіаескадрильї убути на аеродром РИЖОВО транспортним вертольотом. Для забезпечення прийому бойових літаків у передову команду включити штатного керівника польотів, особовий склад ІАС та засоби РТЗ польотів.

в) Особовий склад і технічне майно – 2 аеш, а також ТЕЧ частини перебазувати наземним ешелоном автомобільним транспортом.

г) Начальником наземного ешелону призначити заступника командира бато, а начальником автомобільної колони (2 аеш і ТЕЧ частини) заступника командира 2 аеш по озброєнню майора Сидоренко С. С.

д) Встановити наступний маршрут перебазування: 2аеш АРЕНСК (кв 56,92), ГЛУХОВ (кв 52,72), ЮРЬЕВСКОЕ (кв. 52.64), ЧЕРНУХОВ (кв. 40.28), БУШЕВЕЦ (кв. 28,08), ОГАРЕВ (кв 32 00),БУРОВЕЦ (кв 28,84), НЕВЕРОВ (кв. 36,68), УДЕЛЬНОЕ (кв. 20,40), РИЖОВО (кв. 16,28)

е) Запасний маршрут визначити своїм рішенням.

Автомобільної колони 2аеш і ТЄЧ прямувати у складі наземного ешелону частини до пункту розбіжності ЧЕРНУХОВ (кв. 40,28) після якого продовжувати рух за своїм маршрутом.

є) Передбачити наступні заходи щодо забезпечення скритності і маскування перебазування:

– обмежити число осіб ознайомлених з поставленою частині завданням;

– виключити спілкування особового складу з місцевим населенням після постановки завдання на перебазування:

– найменування і місцеположення аеродромів нового базування довести до льотного складу за час, необхідний для підготовки до польоту, до особового складу не доводити;

– обмежити радіообмін при польоті.

Командирові батальйону аеродромно-технічного забезпечення (бато), а також начальникові автомобільної колони в ході переміщення наземного ешелону передбачити заходи по забезпеченню скритності і маскування автомобільних колон підрозділів.

5. Передовій команді 2 аеш убути на аеродром РИЖОВО о 10.00 «_________» на літаку Іл-76МД. Готовність до перебазування 2 аеш і ТЕЧ, частини о «_______». «________» Перебазування 2 аеш і ТЕЧ, засобів забезпечення авіаційної частини закінчити о 06.00 годині «__________» ______р. повним розгортанням сил і засобів забезпечення бойових польотів на аеродромі РИЖОВО.

6. Управління наземним ешелоном і автомобільною колоною 2 аеш здійснювати з КП частини та рухомих пунктів управління, таких, що знаходяться у складі автоколони. Управління льотним ешелоном здійснювати з КП частини та КП аеш, якій розгорнути до 05.00 <<___>>______20__ р. на аеродромі РИЖОВО. У разі виходу з ладу КП частини, управління частиною та підрозділами здійснювати з ЗКП, а також з КП 1 аеш

Командир частини полковник Петренко П.П.

Начальник штабу частини підполковник Іваненко І.І.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]